Троянското торнадо помете „Рилски спортист 2” (101:76)

* Петър Христов – топ реализатор и най-полезен играч на 21-я кръг в А група * Завършваме първенството идната неделя във Видин

Рубриката се води от треньора по баскетбол Стефан Генков

С ЕДНОМИНУТНО МЪЛЧАНИЕ в памет на починалия в сряда президент на Българската федерация по баскетбол (БФБ) Михаил Михов започна последният домакински мач на „Чавдар” срещу „Рилски спортист 2” (Самоков) за сезон 2010/ 2011 г.

НАЧАЛОТО БЕ МНОГО РЕЗУЛТАТНО за нашите и след отлични изяви на капитана Петър Лалев поведохме с 5:0. Гостите изравниха - 12:12, но тогава Красимир Коев отбеляза важни точки. А след това шеметното включване на отсъствалия поради контузия близо 4 месеца Тихомир Гечевски и отново силна игра на Петър Лалев и на най-ефективния в мача - Петър Христов, докараха частта до 30:27 за „Чавдар”. До средата на втората четвърт мачът продължи равностойно, но с последвалата изключително резултатна серия от 19:2 троянци спечели частта с 27:11 и полувремето с 57:38.

ЗАПОЧНАХМЕ ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ при комфортна преднина и нашите вече играеха много спокойно и уверено, а противникът нямаше сили за обрат. Частта завърши с минимална преднина в наша полза 23:21. При резултат 80:60 започна заключителната четвърта част, в началото на която самоковци успяха да намалят разликата до 13 точки. Но това беше всичко, което гостите можаха да сторят, чавдарци „натиснаха газта” за последно и приключиха последната четвъртина при 21:16, а от там и мача с впечатляващото 101:76.

РЕАЛИЗАТОРИ ЗА „ЧАВДАР” в тази среща бяха: Петър Христов - с впечатляващите 35 точки и 13 борби, страхотен мач (Христов бе обявен за най-полезен играч и топ реализатор на 21-я кръг в мъжката А група, постигайки коефициент 49); Петър Лалев - 23 т., от които 5 тройки и много добро представяне; Тихомир Гечевски - 13 т., също много добро включване; Деян Денчев - 11 т., със съществен принос за победата; Красимир Коев - 10 т., положителна оценка. Със сърцата си игра за крайната победа допринесоха и Павел Игнатовски (4 т.), Венци Кукенски (3 т.) и Валери Димитров (2 т.).

ИДНАТА НЕДЕЛЯ (10 АПРИЛ) предстои последният ни мач от първенството – гостуване на „Видабаскет” във Видин. Нека пожелаем на „Чавдар” достойно представяне. Айде наш`те!

Стефан Генков,
бивш треньор по баскетбол

Още по темата:

13 коментара:

Васето каза...

от 5 мача цели 3 победи:)) Браво на Момчетата и тренера Чанков !! Петър Петров не ни липсва,жалко за Лалев ,че разкри възможностите си много късно,Петров не му даде шанс цял сезон ,Петър Христов е Барометъра на този състав гордеем се с вас МОМЧЕТА дано и догодина да ни радвате!!!

Анонимен каза...

Браво......треньора е Павел Игнатовски, а другия е помоник треньор по мои спомени, но това няма значение.

Анонимен каза...

Браво на всички и от мен!Троян заслужава привилегията да има мъжки отбор по баскетбол в А група,да помагаме да го има!!!!!!

Анонимен каза...

Играещият старши треньор Игнатовски днес замина на работа в Англия.Явно в Троян с работа и баскетбол жена и деца трудно се издържат.

Анонимен каза...

За две години Чавдар изнесе двама баскетболисти и един треньор в чужбина С такова постижение кой друг клуб в България може да се похвали ?

Анонимен каза...

Дано и догодина ни има но е малка вероятността за жалост. Малко са хората който искат да помагат. А без финансиране няма как да стане.

Анонимен каза...

А относно Петър Лалев мога да кажа че е старичък вече и май не става. Затова и Петров не го пускаше.

Борко каза...

До 7 - Погледни показателите на Лалев последните 5 мача и тогава приказвай глупости,Стари са на баща ти Прасетата. До 4- Играещ старши Треньор няма никъде в баскетболните термини,ама явно си куц кон и не разбираш , относно за Старши Треньора , това е този който Води Мача а не този който има тапия и между другото да вметна .Папи има "Лиценз" "C" - Което значи единствено Помощник, но такава ни е държавата такова ни е първенството, и най важното е не кой е тренер (защото реално няма тренировки) важен е духа на отбора и благодарение на Троянските момчета го има този отбор . Добре че са "Братята" иначе ....

Анонимен каза...

8-ми, ти нещо голям тон ни държиш тук май, а ? Къде си мислиш, че се намираш, на четвъртък пазара на по биричка и кебапченце ли ?
Не е въпроса в това, какво пишем ние тук, въпроса е да се намери някой да помогне на отбора на гр. Троян. За да може един ден не само града да не се срамува от отбора си по баскетбол, ами и отбора да не се срамува от гр. Троян. Файда никаква ти като разбираш толкова много, а ние толкова малко, нали ? А колкото до Папи, него не го мислете, момчето е кадърно и ще се управи. И когато може пак ще помогне с каквото може. Защото благодарение на такива като него и като момчетата от отбора ни по баскетбол такива неща са реалност, а не празни форумни приказки!

Анонимен каза...

Васето1-ви и Борко8-ми - ти всъщност си "големият треньор" Чанков.Спечелихте срещу 3-тите отбори на Балкан , Своге и Самоков и стана по-голям от Тафю , Папи и Петров.Какъв е твоят лиценз драги ?

Анонимен каза...

Не знам кой е този Борко и дали е Чанков,но искам да му кажа няколко неща.Недей обижда феновете на баскетбола и не ги наричай с обидни думи.Не умаловажавай приноса на който и да било-това е недостойно.Аз специално по високоговорителите при представянето на отборите преди мача съм чул,че Папи е "играещ старши треньор".А твърдението ти,че въобще няма значение кой е треньор предпочитам да оставя без коментар.Не е вярно,че "реално няма тренировки"-лично съм виждал Папи да тренира с момчетата неведнъж.Трябва обаче да им се създадат условия да тренират.Само с дух трудно ще стане работата-това е колективен спорт,а не духане.Успехи,момчета!

Анонимен каза...

За жалост Торнадо завъртя баскетболния Чавдар
във Видин 109 - 69 за видинчани

Анонимен каза...

Чанков колкото си прост,толкова си и нагъл.Не ми използвай името занапред като пишеш коментари.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |