Балев си тръгва, ще играе в Италия

* Най-добрият център в „А” РБГ ще защитава цветовете на „Палаканестро” (Пополи) в италианската Серия А2
* Иван Макариев: „Само за два сезона трансферираме двама играчи зад граница” * „Рилски спортист 2” ни разгроми в Самоков с 98:67

Рубриката се води от треньора по баскетбол Стефан Генков

В СРЕДАТА НА МИНАЛАТА СЕДМИЦА в сайта на в-к „Троян 21” (www.troyan21.com) поместих съобщение, че звездата на „Чавдар” (Троян) Николай Балев-Машината ще продължи кариерата си в Италия. За съжаление официалният бюлетин на БФБ потвърждава моята информация. Там четем дословно следното: „Центърът на „Чавдар” Николай Балев ще доиграе сезона в италианската Серия А2. 33-годишният, висок 209 см плевенчанин ще облече екипа на „Палаканестро” (Пополи). През настоящия сезон Балев се наложи като най-добрия център във Втория ешелон на Републиканското първенство, а с 30,8 точки средно на мач - и като най-добрия реализатор в страната. Той игра в Италия и през сезон 2009/10 г., когато носеше екипа на „Риети” (Контиляно)…”.

В МАЧ ОТ 10-ИЯ КРЪГ НА „А” РБГ „Чавдар” гостува на „Рилски Спортист 2” в Самоков (8 януари). Очакваше се в прощалния и последен мач на нашия център и в отсъствието на лидера на домакините Станислав Ваклинов да спечелим това гостуване. Не би! Самоковлии не дадоха никакъв шанс на нашите и с превъзходство от първата до последната минута на мача го спечелиха с убедителното 98:67. В отделните части резултатът бе 22:16, 16:12, 33:22 и 27:17. Реализаторите за троянския тим: Николай Балев (25 т.), Петър Христов (18 т.), Деян Денчев (11 т.), Павел Игнатовски (4 т.), Красимир Коев (2 т.), Венцислав Кукенски (2 т.), Илия Пиронков (2 т.), Йордан Църов (2 т.) и Симеон Петков (1 т.).

СЛЕД МАЧА ПОТЪРСИХ ЗА КОМЕНТАР президента на БК „Чавдар” (Троян) Иван Макариев. На най-важния за троянските фенове въпрос вярна ли е информацията за трансфера на Николай Балев, г-н Макариев ми отговори следното: „Да, вярно е. Днес (9 януари – бел. ред.) пътува за Италия. Балев е при нас като „свободен агент” и когато става въпрос за повече пари, а в случая е така, той решава. Уговорката ни още в началото на сезона беше, че щом се появи подходяща оферта, той може да си тръгне. Това е. Ти не би ли постъпил така!? Аз щях! Но пък ставаме толкова известни - само за два сезона, след 20 години отсъствие от Републикански първенства, трансферираме 2-ма играчи зад граница (има се предвид Вене Венев, играл миналия сезон 4 мача за „Чавдар” и продължил кариерата си в Дания, и Николай Балев, заминаващ за Италия – бел. Ст.Г.)”.

СЛЕД ТАЗИ СРЕЩА „Чавдар” запази 8-мото си място във временното класиране (с 3 победи, 6 загуби и 12 точки), след него в класирането са „Видабаскет” (Видин), „Спортист” (Своге) и последният „Академик” (Благоевград); водач във временното класиране е „Дунав 2007” (Русе) с актив от 9 победи и 18 точки. На 16 януари на нашите предстои домакински мач със следващия във временното класиране – „Видабаскет”. Айде наш`те!

Стефан Генков, бивш треньор по баскетбол

*****

Останалите резултати от X кръг на "А" РБГ:

„Дунав 2007” (Русе)„Академик” (Благоевград) 108:63
„Балкан 2” (Ботевград)„Академик” (Пловдив) 97:86
„Евроинс – Черно море 2” (Варна) - НСА (София) 77:84
Мачът „Видабаскет” (Видин) – „Берое” (Стара Загора) бе отложен, а „Спортист” (Своге) – почива.

15 коментара:

Анонимен каза...

Ново попълнение май няма да има, след като трансферния период затвори. Това обрича ужасяващо Чавдар на борба със Своге и Академик Благоевград.
Даже безусловният водач в класирането Дунав 2007, който мачка всички наред се подсили с нов добър баскетболист, а ние при условие, че най-добрият ни играч ни напуска, не правим нищо по въпроса да запълним неговата липса...
Явно разгромните загуби тепърва предстоят.

Анонимен каза...

Браво №1. Удоволствие е , да прочетеш коментар на интелегентен участник във форума , макар на спортна тема. Че , аман от ....?

Анонимен каза...

Да, кой ще замести Балев. И изобщо видя се, че само само с един играч не става, а сега без нито един? Сега приемаме Видабаскет, които трябва лесно да бием при нормални обстоятелства, но като нищо ще ни треснат и те.
Както каза #1, Дунав 2007 не стига, че мачкат всички в групата, не стига, че не освободиха никого, ами и взеха още един качествен играч, за да вдигат конкуренцията и нивото. Един отбор трябва постоянно да се подсилва с 1-2 играчи, за да се вдига конкуренцията, а в нашия състав това го нямаше даже и Балев като беше тук, какво остава след като се махна. И не става дума за пари. Можеше да се вземат играчи с двоен лиценз от Спартак Пл. Там има едно момче Милен Димитров, който следи баскетбол знае как може да играе и че в голяма степен може да запълни дупката от Балев - даже е по-добър в доста компоненти. Имаме и отчайваща нужда от гард - типичен плеймейкър, защото играта на Чавдар куца организационно.
Знам какво ще кажете - добре, че имаме отбор. Не казвам нищо лошо. Просто, за да се върви нагоре, не бива да лежим на постигнатото досега, а да го развиваме.
Тежък ще е остатък от сезона. Имаме гостуване и на Дунав в Русе и ако тук успяхме да се измъкнем при поносима разлика, то там какво ли ще ни се случи? Отделно в Троян идват другите лидери. Така че още 2 победи над Академик Бл и Своге и дано този уикенд срещу Видабаскет. Но доста под очакванията...

Анонимен каза...

Всички писали са прави,но кажете как да се вземе играч при положение че няма средства?Финансите са голямата дупка в отбора.Неможе да се обжиняват момчетата който по цял ден са на работа и след това отиват на тренировка,че падат от много по натенирани и школни отбори.Ако имаше пари став алесно щеше да се вземе опитен център,опитен гард и още много неща.Но реалноста в момента непозволява.Нека да стене едих хубав мач с Видин

Анонимен каза...

Има и друга страна. Чавдар беше много предвидим отбор с Балев. Цялата ни игра се концентрираше върху него. Сега трябва да се помисли как всички да имат долу-горе сравним точков принос. Защото силните отбори не разчитат на индивидуалности, а на отборната си игра и обикновено си разпределят точките равномерно и всеки има принос.

Анонимен каза...

Генков : Браво на всички взели отношение по въпроса със състоянието на баскетболния отбор на Чавдар. Личи си ,че всички Вие сте истински познавачи и желаете отбора да го има. Много вярни неща са казани и в 5-те коментара. Радвам се и нека подкрепим момчетата в мача срещу Видин , а те сигурен съм ще надскочат себе си. Да бъде! Аиде наш,те!!!

Анонимен каза...

Аз съм играч от отбора но искам да остана анонимен, искам само да кажа на коментар номер три относно нови играчи че наистина финансите са проблем да нямаме нови попълнения, знаем каде са ни слабите места и ние искаме да ги оправим прав сте но наистина всичко опира до пари и за жалост малко хора ни помагат в момента, а за играчи с двоен лиценз по наредба имаме право на само двама такива и то трябва да са под 21 години, ние сме взели Петър Христов от Плевен и Юли Арабаджийски от Левски София, а за Милен Димитров знаем но той е по голям на години 1988 година е за жалост, имаме и други варянти за център ще ги видите в неделя, заповядайте в залата.... БЛАГОДАРЯ ВИ....

Анонимен каза...

ХАЙДЕ МОМЧЕТА,МОЖЕТЕ.ИГРАЙТЕ ЗА УДОВОЛСТВИЕ,ЗА ПУБЛИКАТА ПЪК КАКВОТО ЩЕ ДА СТАВА!!!

Анонимен каза...

Баскетболистите са амбицирани да коват победи дори без най-добрият си играч .Радостно.Дано! Да бъдем в залата и да помагаме.Макар и след нас в класирането Видин не са за подценяване. Тактиката е важна както казва Ицата , дано не я объркаме.

Анонимен каза...

Генков информира: След груби треньорски грешки /мнение на всички троянски фенове / Чавдар загуби спечелен мач . Момчетата дадоха всичко от себе си. Жалко!?!

Анонимен каза...

Ето, че цяла седмица предупреждавахме, предупреждавахме и накрая се случи, каквото не биваше да става...ужас.
Петър Петров водеше много зле мача и не знам вече...
Отделно с Балев отборът беше зле, само защото цялата игра се концентрираше върху него и тренерът не правеше нищо за това.
Сега без Балев трагикомедията е пълна...

Анонимен каза...

Загубихме спечелен мач.
Освен играчи и тренер нямаме.

Троянка каза...

Ами сегаааа......

Анонимен каза...

11-ти беше ли в залата?Какво означава трагикомедия за тебе?
Според доста хора който разбират от спорта това беше най-организирания мач на момчетата,въпреки загубата.

Анонимен каза...

До 11 и 12 сигурно физическо не сте карали,а давате заключения.Ако сте големи играчи и тренери заместете момчетата нека видим вас!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |