Баскетбол: Втора победа за „Чавдар”

* Смачкахме студентите от Благоевград с гросмайсторското 112:84 пред препълнената зала „Чавдар” * „Машината” Балев отново с „дабъл-дабъл” – 27 точки и 10 борби

Рубриката се води от треньора по баскетбол Стефан Генков

ВЪВ ВТОРИЯ СИ ДОМАКИНСКИ МАЧ за сезона баскетболистите на „Чавдар” (Троян) записаха втора победа с изразителното 112:84 срещу „Академик” (Благоевград). Разговарях преди мача с колегата - треньора на студентите Николай Хаджиев. На въпроса ми как вижда изхода на срещата, той беше убеден - опазят ли "Машината" (Николай Балев), студентите ще победят. Казах му, че това е „кауза пердута” и приятелски се разделихме. Малко по-късно забелязах на първия ред на трибуната, близо до входа, и родителите на централния ни нападател, дошли от Плевен специално за срещата. Майка му се оказа бивша баскетболистка на „Спартак” (Плевен), съотборничка на известната в миналото троянска баскетболистка Дафина Димова; разбира се - снимах за Т21 майка, баща и син.


ТОЧНО В 18:00 ЧАСА съдийската двойка Виктор Крушев и Ангел Порожанов (комисар на БФБ бе Тихомир Тодоров) дадоха началото на мача. Нашите започнаха в състав: Петър Лалев, Николай Балев-Машината (27 т.), Юлий Арабаджийски (8 т.), Венцислав Кукенски (7 т.) и Йордан Църов (7 т. ). Първите минути бяха много динамични и под възторжените аплодисменти на публиката, изпълнила до краен предел залата, „чавдарци” награбиха яко противника. Известно затруднение в тези начални минути ни създаде старомодната зонова защита (2-1-2), която приложиха гостите; но постепенно нашите налучкаха верните ходове, „Машината” заработи на обичайните си високи обороти, а влезлият като резерва плевенчанин Петър Христов (25 т.) с безпогрешната си стрелба от 3-те точки и резултатните пробиви под самия кош докараха частта до 26:15 за „Чавдар”. През втората част троянци отново доминираха, видяха се и някои заучени красиви комбинации, ефектни забивки на младия Арабаджийски. В края на полувремето светлинното табло сочеше 54:37 за нашите.

КАКТО ВИНАГИ на почивката между полувремената имаше коментари и прогнози за крайния изход. Този път, за разлика от предишния домакински мач с НСА (София), всички бяхме единодушни, че победата ни е в кърпа вързана. Обсъждаше се само дали ще се минем гросмайсторската граница от 100 точки и с каква разлика ще бием? През третата четвъртина разликата продължи да набъбва в наша полза. В 28-та минута, под възторжените аплодисменти на цялата зала, Николай Балев (отново с „дабъл-дабъл” - 27 т. и 10 борби) седна на резервната скамейка, а на терена заиграха само местни троянски момчета. Частта приключи при 31:22 за Троян. В заключителната четвъртина стоеше открит само един въпрос: „Колко над 100 ще вкарат нашите?”. А когато младият Илия Пиронков (6 т.) наниза 100-ната точка за отбора, публиката полудя от радост. В края на светлинното табло бе изписано: „Чавдар” (Троян) – „Академик” (Благоевград) 112 : 84. Напълно заслужена победа! Останалите реализатори за троянския тим: Герман Гачевски (12 т.), Тихомир Гечевски (11 т.), Красимир Коев (4 т.), Павел Игнатовски (4 т.).

Стефан Генков, треньор по баскетбол

*****

Останалите резултати от V кръг на "А" РБГ:

„Рилски спортист 2” (Самоков)„Балкан 2” (Ботевград) 84:75
„Берое” (Стара Загора)„Спортист” (Своге) 102:64
„Видабаскет” (Видин)„Дунав 2007” (Русе) 61:104
НСА (София)„Академик” (Пловдив) 91:101
Заб. Следващата неделя (28 ноември) нашите играят в Своге с местния „Спортист”; прогнозата ми е - сигурна победа за „Чавдар”!

Начало

Още по темата:

15 коментара:

Анонимен каза...

Кого сме смачкали?Ще дойдат русенци,варненци и ще ни направят поне 10-20точки разлика.

патриот каза...

Как кого- смачкахме благоевградските студенти,да не е лошо бе 1!?

Анонимен каза...

Никого не сме смачкали,никой няма и нас да ни смачка,по-спокойно!Възраждането на баскетбола в Троян е едно добро дело,дело на ентусиасти,подпомогнати от други ентусиасти-само адмирации!Бях на мача-млади хора,блеснали очи,ентусиазъм!Къде другаде сте го виждали напоследък в Троян????Нека го подкрепим! АЙ с-с-с-с......

Генадий Маринов, Т21 каза...

Айде наш`те!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Струва ми се,че и баскетбола,както и спорта въобще в Троян се крепи на полендаците.Трябва школа,база,а не купени играчи от Плевен.Той Плевен си има баскетбол.

Троянец каза...

Той и "Реал" на Мауриньо се крепи на купени играчи,че и на купен треньор,ама...

Анонимен каза...

Ама е платежоспособен.А нашите деца-не е ли въпросът тях да приобщим към баскетбола,към спорта,или....

Анонимен каза...

За жалост никой не знае какви усилия се полагат да го има този отбор, и колко трудности имаме. Но е лесно да се стой отстрани и само да се критикува като този дето каза че щели да дойдат Русе и Варна и да ни победят, и така да е какво лошо има ние нямаме тяхните школи и пари, и вместо да се радвате и на това вие само пречите и критикувате типично по български. Радвам се че има и добри коментари благодаря ви.

Анонимен каза...

Петров каза: Русе може да ни бият , но Варна едва ли , те са 18 годишни юноши. Школата за жалост е на Околийско ниво вече 20 години. Има голям интерес и много желаещи деца да играят баскетбол , но какво куца не знам , в последните години само един Острев е станал играч

Анонимен каза...

Според мен не е толкова важно,че имаме и загуби.Важното е отборът ни да оформи облика си,да се включат на ниво повече местни момчета,да се оформи и стабилен поддържащ екип,да се работи с млади надежди.Ако щете,да се оформи и една стабилна,грамотна местна публика,защото баскетболът е една от най-интелигентните спортни игри.И финансиране,разбира се.Срещу Видин,Русе,Варна,Сливен,Пловдив,Благоевград,НСА само ентусиазъм не е достатъчен.А Общината трябва да прецени силите и приоритетите си.Чрез този млад отбор всяка седмица из България се чува името на нашият град.И дано се чува все по-често,за радост и гордост на всички любители на баскетбола в Троян,а те са много...АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

От 28 11 малко след 19.00 Спортист Своге-ЧАВДАР ТРОЯН 86-99 БРАВО ТРОЯНСКИ МОМЧЕТА.

Анонимен каза...

Е,ето ни повод за радост и гордост!Браво,момчета,да сте живи и здрави!Пожелавам ви още по-големи успехи и на 5-ти всички в залата,да ги подкрепим за трета поредна победа.АЙ с-с-с-с......

Генадий Маринов каза...

Браво, наш`те! Както е казал безименният троянски фен: "Без жени можем, без "Чавдар" - не!".

Анонимен каза...

Стефан Генков каза: Знаех си ,убеден бях , че ще бием в Своге . Браво и от мен . Зарадвахте ме и ми напомнихте за отминалите години . Дано и Дунав 2007 излъжем. Трудно ще е , но не невъзможно. Гответе се и вярвайте в себе си !

Анонимен каза...

Да ензабравяме че Дунав 2007 е профисионален отбор с платени играчи,който работят това.троянските момчета са ентусиасти с големи сърца,който дават всичко от себе си.Днем работят вечер на тренировка и като ходят на мачове вадят пари от джоба си.Така че неможе да се прави сравнение м/у двата отбора!Дори нашите на паднат с 50т. аз лично пак ще ги подкрепям и ще бъда в залата.Доколкото че има чужди играчи- нормално е,тука 10години няма баскетбол кой би могъл да се впише в състава?Момчетата от Плевен почти всяка вечер патуват за тренировка и се връщат.Нека ги уважаваме и тях!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |