В деня за прошка „Чавдар” не прости на „Спортист” (Своге)

* В тежък домакински мач навръх Сирни Заговезни бихме „шоколадите” с 92:86
Рубриката се води от треньора по баскетбол Стефан Генков

18:00 ЧАСА. НЕДЕЛЯ, 6 МАРТ (Сирни Заговезни – ден за прошка). Зала „Чавдар”. Съдиите Виктор Крушев и Иван Василев дадоха началото на мача от 17-ия кръг на редовния сезон 2010/2011 в „А” РБГ. Нашите бяха в състав: Петър Лалев - капитан и истинска фурия днес (29 точки), Венци Кукенски - самоотвержен боец (14 т.), Деян Денчев - всеотдаен, но може много повече (14 т.), Петър Христов - не даде това, на което е способен (въпреки че записа трипъл дабъл – 13 борби, 13 асистенции и 12 точки), но пък в края на първото полувреме направи кош, на който и в НБА биха ръкопляскали, Красимир Коев - откакто е на смени в „Калинел, има спад във формата (11 т.); съществен принос за победата имаха и: Валери Димитров – много добър мач (5 т.), Павел Игнатовски (5 т.) и Йордан Църов (2 т.)

КАК СЕ РАЗВИ ДВУБОЯТ? Гостите поведоха с 5:0, после Петър Лалев показа какво може от тройката, разиграха се и другите и частта завърши 26:16 за „Чавдар”. През втората десетминутка нашите увеличиха аванса си с още 4 точки и оформиха на полувремето добър резултат - 48:34.

МНОГО „РАЗБИРАЧИ” имаше на почивката в съблекалнята на момчетата и много акъл се наля, но аз така и не разбрах кой командва парада (след загубата от благоевградсските студенти в миналия кръг треньорът Петър Петров освободи поста - бел. Т21). Успях само да напомня, че мачът не е завършил. И развитието му през второто полувреме потвърди опасенията ми. Макар че в един момент поведохме с 19 точки, отново настъпи срив както в предишни мачове и след 24:28 за гостите от „Своге” в третата част, в последната треперехме до края (а за такива като мен с болни сърца си беше истинска мъка – бел. Ст. Г.). За радост всичко завърши добре. Победа с 92:86. Публиката беше в еуфория. Щастливи и усмихнати лица. Дано и занапред е така.

Стефан Генков,
бивш треньор по баскетбол
Начало

Още по темата:

32 коментара:

Анонимен каза...

Само така, браво! Срещата беше вълнуваща и не съжалих, че бях там! Гордея се в такива моменти, че съм троянец. Е, имаше и от какво да се срамувам, разни малчугани, които псуваха като каруцари и показваха средни пръсти, но те не знаят какво всъщност вършат. Браво на момчетата и на треньора Павел Игнатовски! Успех!

Анонимен каза...

Кой ще е основен треньор на нашите знае ли се? В www.bgbasket.com пише че "Чавдар" ще се води от Димитър Чанков,в горната статия пък Генков пише че всеки давал акъл в на почивката и не било ясно "кой командва парада".Ако някой е наясно нека сподели.

Анонимен каза...

Който и да е Треньор , на този отбор се вижда че има прогрес ,играят с желание и амбиция.

Анонимен каза...

Интересно защо Генков съобщава много подробности,но не казва кой е треньорът след напускането на Петър Петров и изстраданата победа на Чавдар?

Анонимен каза...

Стефан Генков : Треньор на отбора до края на сезона е Димитър Чанков , който и води момчетата в победния мач. И трябва да призная макар и в дебют , той успя да се справи . Със забележките , които вметнах в материала исках да подчертая , че след като ръководството му е гласувало това доверие нека му се даде пълната власт над отбора. На информираните припомням миналогодишната си статия
" Много вожд , малко индианец !?! С уважение към всички форумци.

Анонимен каза...

Е как Чанков е треньор?Доколкото знам,за да водиш отбор в тази група се изисква лиценз за треньор.Чанков има ли го?

запознат каза...

Първо поздрави на момчетата за тази дългочакана победа.Треньор на отбора в момента е Павел Игнатовски.Той води тренировките има лиценз но е играещ,затова Димитър Чанков прави смените на срещата.

Анонимен каза...

За да си тренер се иска да ходиш и в залата а не само с новите дрешки на мачовете!!!

Анонимен каза...

Много Добре Казано ,Игнатовски всички го уважават, и момчетата имат респект от него.По-добре да спре да играе и да се отдаде на треньорската професия,всички смени които са направени по време на срещата със Спортист Своге не са на Чанков а Павел ги извърши,този Чанков не е толкова компетентен за да води целия мач

Анонимен каза...

То така беше и при предишния и при по-предишния. Само Папи е с висше НСА и само той е точния човек , но защо тези хора плащат на неуки
плевенчани , а загърбват местните момчета . Нещо гнило и миришещо има тук.

Анонимен каза...

Треньор, лиценз и подобни коментари.
Генков, нима трипъл дабъл е нещо маловажно? Стига сте делили отбора на Троянци и останалия свят. ОК няма лошо да се подкрепяте, но все пак отбора е отбор благодарение на всички! Браво на всички без изключение. Петър Христов......много добре!!!

Анонимен каза...

Оооо добре щом е така ще кандидатствам в НСА, и след 5 години ще съм "СУПЕР СПЕЦИАЛИСТ" :). Стига сте писали глупости бе......нямам думи

Анонимен каза...

12-ти, лягай си батка не си вървежен. Полегни си и ни освободи от присъствието си. Благодаря :)

Анонимен каза...

УСЛУГА ЗА Г-н МАринов

Правя ви услуга като ви давам информация, която ще бъде интересна за вас и най-вече за вашите читатели. На Общото събрание на акционерите на ЕЛМА АД Троян е взето решение да бъде продаден имот(значим актив на дружеството), който ще покрие напълно задълженията на дружеството и то ще стане чисто като капка вода. "Кауфланд" ще бъде новия собственик на терена в двора на завода,който от няколко седмици разчистват от ненужни сгради. След като бъде преключена сделката и дружеството остане без задължения ще бъде направена реорганизация на произвосдството, която разбира се включва нови работни места.

Анонимен каза...

(14)А дано, ама...

Анонимен каза...

Към 14- мерси и стискаме палци...дано да не е поредния кьор фишек...

Анонимен каза...

Добра победа, макар че можеше да е доста по-убедителна, но важното е, че се прекъсна серията от загуби. Добре дойде тази победа, защото сега предстои едно гостуване в Русе на Дунав 2007 (15 победи от 15 мача), където резултатът ще е доста депресиращ за нас. Дано все пак Дунав се смилят малко и не бият с чак толкова, ама знам ли...

Анонимен каза...

Браво на момчетата!Давай Павка!

Анонимен каза...

По информация Дунав в последните няколко кръга са намалили темпото значително и играят колкото да победят. Те вече си осигуриха титлата и сега се пазят от контузии. В Троян също играха една част в целия мач и накрая ни биха с малко над 20 точки, което е добър резултат срещу такъв отбор. Така че не вярвам много да се напъват. Те просто вече няма какво да доказват, че точно срещу нас да правят огромни разлики, така че имам надежда, че ще изграем добре срещу шампиона на групата...
Но просто разликата в класите е огромна, така че за нещо повече от почетна загуба (под
25-30 точки), е безумие да се говори.

УСПЕХ!

Анонимен каза...

14- ти, не започвай от сутринта с наркотиците, ставаш за смях!

Анонимен каза...

Първо-честита победа!
Оттук нататък-да гледаме реално:
-това беше една от двете възможни победи(Благоевград и Своге)
-до края на първенството тази година не виждам реален шанс за друга победа(освен ако Балкан дойдат в Троян с децата си)
-Дунав ще играят за победа при всички случаи,Варна и Видин-също.
Така че,нека помислим за догодина,а последните мачове да изиграем освободено от всякакво напрежение и с извличане на необходимите поуки.
Необходими са:
1.Треньор,който да работи и да разбира играта(не с/без лиценз,с/без пари),който да знае какво прави и с каква цел го прави(а не под давление на когото и да е)!
2.Отбор,който да тренира редовно,ама наистина редовно и сериозно,със сигурно ядро от състезатели и допълнен с кадърни юноши,които да се развиват и да израстват в мачовете!
3.Пари-достатъчни за заплати на поне 3-4 истински играчи,около които да се върти отбора!
Не говоря за такива от ранга на Лодърдейл или Иван Лилов,по-скоро от типа на Пангаров,Ст.Маринов от Балкан(момче от Силистра),М.Вутов(без отбор в момента-играе за Своге и за Шампион в младежката лига) и други от сорта.

Всичко друго ще е само прах на вятъра и евентуално отново едно пред-предпоследно място,което едва ли мойе да зарадва любимия Троян.

Анонимен каза...

21-ви, хубаво е, че изразяваш мнението си. Но то е някак си несериозно и на доста места прозира некомпетентност. Това, което прави сегашният треньор Павел Игнатовски, го прави с любов и голям мерак. Не забравяй, че те сега отъпкват патеките, че тренират и се трепят само на добра воля. Дори и да има някакво заплащане в момента, то е просто формално! Не можеш да обвиняваш който и да е било, за каквото и да е било, защото те правят всичко просто от любов към спорта и града! Радостна е новината, че в този замрял град млади хора правят нещо! Нека не обвиняваме никой, а просто и подадем ръка като доброжелателна публика и съграждани. Няма смисъл от такива странични разбирачи, обвинения, оплювания и прочие!

Бай Бочо каза...

22-ри,мисля че 21-ви пише с голяма симпатия и надежди за отбора и отлично съзнава какво правят момчетата -без пари,чисто аматьорски,без нужната сериозна,ама много сериозна подкрепа от клуб и Община.Но 21-ви, както и мнозина от нас финовете, иска да се надскочи това аматьорско равнище,което е симпатично и сега радва,но ако се задържи още един сезон ще доведе до крах и разпад.И до справедлив гняв у феновете от постоянните загуби. Аматьорщината и самодейността са за селски вечеринки и съботни мачлета между приятели,но не трябва да доминират когато се гонят сериозни цели и когато един отбор иска да представя един град в републикански шампионат. С пръдня боя не става, е казал народът.А народът както винаги е многооо прав!!!

Анонимен каза...

Харесва ми как разсъждаваш,22-и.Наистина всичко това се прави само с любов и мерак,наистина се утъпкват пътеките на този чудесен спорт,които толкова години бяха позарасли в Троян.Наистина тези млади хора се опитват да правят нещо в затихващият живот на града ни,да приобщят децата за една чудесна кауза-че спорта и движението са здраве.Това аз от все сърце подкрепям и много му се радвам.Браво момчета!

Анонимен каза...

http://rusebasket.com/

Вижте това. Значи все пак в Русе ни считат за нещо, щом си правят труда да направят такъв анонс за мача...

Анонимен каза...

Като сме почнали да гледаме-погледнете и тук
http://bgbasket.com/new.php?id=24844

Анонимен каза...

абе стига давахте акъл бе селянин такъв с това бомбе си като румънски циганин стой си по дебнево там при катуна и бери лимони с оня дъртия дето е със жълта книжка и регистрация в лудницата гледайте си старините апък на момчетата успех не им обръщайте внимание на тези педераси дърти а сега да видим кой съм

Анонимен каза...

Както си карах колата по улиците на гр.Троян, гледам едно хлапе с баскетболна топка дриблира страстно ( сигурно надъхано от последния мач ).Казах си супер усилията на Чавдар са не напразни. За да влезе в сърцата на все повече деца тази магия, наречена Баскетбол се иска време и търпение, осъзнайте го и подкрепяйте каузата която е подхваната. Това е и апел към хората с добри възможности в Троян, помагайте защото истината е че трябват пари, не само желание.

Анонимен каза...

Само това да беше-хлапе с баскетболна топка дриблира по улицата страстно,е почти чудо!Такива гледки съм виждал,но преди 50-тина години.Значи генът не се губи,дето е текло-пак ще тече.Благодаря ви,момчета!Има надежда.

Анонимен каза...

Хей, Г-не моите уважения но преди 50-тина години е било отдавна. Грешката на повечето бивши величия, т.нар." легенди" е какво било преди и т.н.трябва да се реагира към днешна дата, радвайте се на младите защото там е бъдещето.

Анонимен каза...

Прав си,30,доста отдавна беше!Казвам го само за това-тогава много се спортуваше.Сега,за съжаление не е така и затова се радвам,когато видя дете с топка.И не само се радваме,но и помагаме-например гледаме им децата за да могат късно вечер след работа да ходят на тренировки,а в неделя да пътуват за мачовете.Не си мисли,че и на нас ни е лесно,но помагаме и ще помагаме,защото наистина в младите е бъдещото!И на баскетбола също.

Анонимен каза...

OK, 31

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |