Защо не позна Тони Йорданов?

* „Чавдар” насила загуби у дома от „Видабаскет” - 91:101 * Някой го оприличи на прекъснат полов акт, на неизпитан оргазъм

Рубриката се води от треньора по баскетбол Стефан Генков

СЛЕД ВТОРАТА ПО РЕД ДОМАКИНСКА ЗАГУБА излизат много прави критиците ми, че със „со кротце и со благо”, сакън да не обиди някого” (цитат от статията на з.д.ф. Иван Христов в предишен брой на Т21) и хвалби на играчите в досегашните си репортажи аз повече съм вредял отколкото помагал на отбора. Извинявам се. В стремежа си да бъда полезен, сбърках, като се опитвах да балансирам нещата. Бил съм и състезател, и треньор и знам колко е трудно на игрището и треньорската скамейка и колко, колко лесно - отстрани на трибуната. Но днес и аз излязох от кожата си при този загубен спечелен мач.

КАКТО ВИНАГИ, така и преди тази среща (зала „Чавдар”, 16 януари) взех мнението на много хора. Треньорът на гостите от „Видабаскет” Николай Колев бе кратък и ясен: „Ще ви бием”. А техният нов стар играч Бойко Пангаров-младши нахакано ми заяви: „Ще забия 25 точки”; а след поредната си тройка притича до трибуната и самодоволно подвикна: „Готов съм”. Накрая Бойко имаше цели 31 т. Нашият наставник Петър Петров: „Винаги на 100 % за победа!”. Най-впечатляваща беше прогнозата на бившия играч на „Чавдар” и любимец на тогавашните фенки - Тони Йорданов: „10 точки за нас, победа”. На същото мнение беше и приятелят му Георги Георгиев. Пет минути и 50 секунди преди края на срещата разликата беше точно такава - 76:66 за „Чавдар”. Но защо не позна Тони Йорданов? Защо всички ние, присъстващи в залата, не можахме да повярваме, че сме загубили мача?

НИЩО НЕ ПРЕДВЕЩАВАШЕ ТАКЪВ ЗАВЪРШЕК. Нашите водеха с 10 точки. Еуфория по трибуните, песни, радост, пляскане на ръце, с една дума - празник. И… какво се получи? Настана необяснима паника в нашите играчи, още по-лошо - такава настъпи и на треньорската скамейка. Кой на кого я предаде, не мога да гадая, но цялата публика я видя. И лошото се случи - от 10 точки преднина за нашите точно две минути преди края разликата стана 5 точки за противника. Като капак на всичко треньорът Петър Петров вкара в игра неигралия до този момент Йордан Църов и юношите на клуба (в интерес на истината те се представиха достойно) и хвърли в изумление всички присъстващи. Това беше оприличено като жестока гавра към жадуващите победа и платили входна такса великолепни троянски фенове. Някой го оприличи на прекъснат полов акт, на неизпитан оргазъм. Крайното 91:101 за „Видабаскет” обидно стоеше на светлинното табло.

РЕАКЦИИТЕ СЛЕД ЗАГУБАТА по отношение на „диригента на нашия оркестър” бяха от крайното „Продаде мача!” до любезното „Толкова си може”. Лично аз си мисля, че нито едното е вярно, нито другото - просто нашият треньор няма опит. Друг е въпросът: „Правилно ли е БК „Чавдар” да обучава треньори от Плевен, а не наши?”. Но това е от компетенцията на ръководството. Жалко!

ЗАГУБИХМЕ ОТНОВО МАЧ, в който нашите играчи (аматьори в истинския смисъл на думата, без заплащане, без пълноценен тренировъчен процес, защото ходят на работа или учат), показаха мъжка игра и голям местен патриотизъм. Нека не ги разпъваме на кръст. Все пак те ни обещаха в началото само едно - че тази година ще е по-добра от миналата, а то вече е факт. Ето в резюме хода на мача и резултата в отделните части - 27:26, 23:21, 27:19 и… 14:35?! Реализатори: Красимир Коев (най-добър в мача, с дабъл-дабъл - 20 точки, 15 борби), капитанът Петър Лалев (15 т.) , Венци Кукенски (14 т.) , Деян Денчев (13 т.), Петър Христов (12 т.), Павел Игнатовски (10 т.), Тихомир Гечевски (3 т.), Никола Гатев (2 т.), Павлин Гатовски (2 т.).

ДРУГИТЕ РЕЗУЛТАТИ В ГРУПАТА: НСА – „Рилски Спортист 2” (73:98); „Академик”, Пловдив – „Евроинс – Черно море 2” (80:71); „Академик”, Благоевград – „Балкан 2” (63:73); „Спортист” – „Дунав 2007” (58:97). На 23 януари, неделя, 18:00 ч. „Чавдар отново е домакин – на „Берое” (Стара Загора) в първия кръг от пролетния полусезон. Веднага след мача Фен клуб „Приятели на баскетбола в Троян” организира купон в комплекс „Острова” (с. Бели Осъм). Канят се всички фенове, бивши и настоящи играчи и треньори. Да бъдем на мача, а след това - на купона. Айде наш`те!

Стефан Генков, бивш треньор

26 коментара:

Анонимен каза...

Много поводи за размисъл и изводи.Но не и за песимизъм.Видя се,че троянци обичат тази хубава игра,че тя им е нужна.И резултатите ще дойдат! АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Дано дойдат скоро че иначе догодина както казваш Айс я камилата я камиларя...

Анонимен каза...

Евала на момчетата за това че се борят и не се отказват,за догодина не се знае нищо,така е мъчение.Но в неделя пак сме в залата да ги подкрепим.
А също "спортните управници" и кмета, по добре стойте на мотокрос пистата си за стотици хиляди левове и бъдете гъзоблизци на шепа псевдобогаташи избиващи собствените си комплекси в/у децата си,а неправете нищо за масовите спортове в града!

Анонимен каза...

Мотопистата закопа не стотици хиляди,а поне 4 милиона,доколкото си спомням.На гол тумбак-чифте пищови.Така вика народът.Но пък Румен Петков и Ахмед Доган имат повод да идват в Троян.Което си е един вид гордост....за някои.Не бива да се подпомагат масовите спортове,приятелю,защото пречат на пласмента на дрога,цигари,алкохол.АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Стефан Генков : Срещу Берое шансовете за победа са почти нулеви. Това го знаят и момчетата , но това пък е начин за избистряне на състава и възможност за обиграване на юноши от клуба и изхвърляне на баластрата от кораба - въпрос на умение в командния пулт. Нека има шоу , нека има настроение.

Анонимен каза...

Тоя пак започна с глупостите, неблагодарници!!!!

Анонимен каза...

6- ти , явно автора теб визира като баластра .Дано го опровергаеш на мача.

Анонимен каза...

7-ми баластра в отбора няма, всеки дава колкото може и колкото шанс му се дава.Аз за себе си не се притеснявам, по-скоро за Вас критиците които нямате никакво основание, плюете( може би няма какво друго да правите- жалко)отбора. На такива като Вас им се вика дупедавци и още нещо 7-ми, мен недей да ме мислиш аз съм си добре, помисли ти как да си поправиш злобното мислене.

Анонимен каза...

До Генков,като човек с виждане на играта и разбиращ е,моля ти се кажи си становището за мачовете и отбора.Кой според тебе трябва да си ходи и кой да остане?

Анонимен каза...

Аз предлагам да започнем от капитана на отбора старичак е вече, а тренера нетрябва да се пипа според мен.

Анонимен каза...

Защо да е старичък капитана,виждал съм го даже забивки да прави!Пък и капитан се прави обикновенно по-възрастен,по-улегнал играч,с авторитет пред всички.А да работиш по цял ден в Калинел/доколкото знам/,вечер да тренираш,в неделя да пътуваш със собствената си кола до Видин,Варна,Самоков,от 18 до 20 часа да играеш с момчета,които са платени,тренират двуразово,след мача да шофираш обратно до Троян,да си легнеш след полунощ,два-три пъти детенцето ти да те буди,защото има температура,на сутринта си пак на работа и цикълът се повтаря.И всичко това без никакво заплащане!Сложете си ръка на сърцето и кажете-колко от нас биха го направили?Нека бъдем обективни и да благодарим на тези троянски момчета-ентусиасти,които дръзнаха да възстановят след 20 годишно прекъсване този хубав и любим на много троянци спорт.И нека разискваме как да им помогнем.А кой млад,кой STAR-"бръснич на брада се пробва"!!!
АЙ с-с-с-с....-SUPERSTAR

Анонимен каза...

Кой е капитана на отбора кажете му името!

Анонимен каза...

Капитан на отбора е Петър Лалев /виж му снимката в последния брой на Троян 21/ и е супер момче

Анонимен каза...

Извинявайте, снимката е поместена в другия троянски ежедневник

Анонимен каза...

Ако искате да видите всички-заповядайте утре вечер от 18 часа в залата срещу Берое.Нека подкрепим момчетата! АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

Тоя с капелата не знам от кой скрин с нафталин го изровиха и дали я разбира тая игра , ама не мога да дочакам срядата за да видя каква манжа пак е забъркал

Анонимен каза...

Много добър коментар 11-ти, това е самата истина не само за капитана , а за всички момчета в отбора. Генков за пореден път доказа че е интригант.

Анонимен каза...

Тоя 11-ти е умен човек и сигурно е играл баскет.

фен каза...

Отборът има шанс че има чудесен PR като Стефан Генков,който разбира играта и милее за троянския баскетбол.Той заслужава похвала,а не ругатни...

Анонимен каза...

Коментара на 11ти е много точен добре че има и мислещи хора като вас.

Анонимен каза...

Стефан Генков : Благодаря за коментарите и за негативните и за позитивните. Радва ме , че и А-с-с-с ,един очевидно ерудиран , образован и доста критичен форумец взема позитивно отношение.
На въпроса за промени в състава отговарям - трансферния прозорец се затворина 21.01.11г. , така че ...на есен. А , по всички останали въпроси и най-вече кой колко го разбира баскетбола - Заповядайте след мача на "Острова" на Купона на Фенклуба и да поспорим "очи в очи "Айде наш,те на мача да бием , а после да се напием "

Анонимен каза...

Стефан Генков : Тони Йорданов и Георги Георгиев канят след мача всички баскетболисти и треньори на едночасова безплатна релаксация в Спа центъра на "ОСТРОВА". След тована Купона !

Анонимен каза...

Отборът няма нужда от PR като Генков напротив, този двуличник няма място в залата!!!

Анонимен каза...

И кво толкова е написал Генков, че е двуличник?
Съвсем нормални и ОБЕКТИВНИ коментари прави. Минаха онези години на оди и дитирамби и да се представят нещата изкривено и неточно.
Да, важно е да има баскетбол и да момчетата заслужават похвали за труда си. Но не може нещата да са безкритични иначе ще се тъпче на едно и също място, а не това е целта, нали?
Бъдете по-широкоскроени и приемайте критиката и похвалите еднакво, за да имате успех. Иначе няма да се получи нищо.
Успех.

Анонимен каза...

Поздравления на момчетата за мъжката игра с/у Берое.Въпреки че загубиха,те одържаха почти целия мач с/у втория в класирането.
Ще продължаваме да идваме в залата.

Анонимен каза...

Поздравления и от мен,разбира се,но си мисля,че основното,което ни пречеше беше много слабата стрелба,за разлика от Берое.Това беше очевадно и много демотивираше на моменти отбора.АЙ с-с-с-с.....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |