Би ни и последният в групата

* „Академик” (Благоевград) - „Чавдар” (Троян) - 89:81 * В неделя ни предстои опашкарското дерби срещу „Спортист” (Своге)
 
Рубриката се води от треньора по баскетбол Стефан Генков

И ТОВА СЕ СЛУЧИ. „Чавдар” загуби от неизпиталите до сега вкуса на победата студентчета от Благоевград. В тяхната зала в неделя (27 февруари) нашите се съпротивляваха мъжки през четирите части на двубоя, но силите им стигнаха само за почетна загуба - 89:81 за „Академик”.

В НАЧАЛОТО на първата четвъртина домакините дръпнаха с 5 точки, след това ние поведохме с 7 т., за да дойде краят на частта при 21:23 за „Чавдар”.
През втората част двубоят бе равностоен, но в крайна сметка - 20:17, и полувремето приключи с точка предимство за студентите - 41:40. След 10-минутната пауза благоевградчани излязоха напред с 9 точки, но нашите изравниха; в крайна сметка обаче частта завърши негативно за „Чавдар” - 19:24. В последните 10 минути студентите поддържаха преднината си, после прибавиха нови 2 точки, спечелиха частта с 24:22, а с това и срещата.

СИЛЕН МАЧ ЗА „ЧАВДАР” направи капитанът Петър Лалев вкарал 16 точки, с по 13 точки се отчетоха Петър Христов, Юлий Арабаджийски, Деян Денчев и Красимир Коев. Йордан Църов добави 6 т. към общата сметка, а Венци Кукенски и Валери Димитров – съответно 5 т. и 2 т. С тази си загуба „Чавдар” се смъкна на 10-тото предпоследно място в групата.

В НЕДЕЛЯ (6 МАРТ) ЩЕ ИГРАЕМ в опашкарското дерби със „Спортист” (Своге). Мачът е домакински – в зала „Чавдар”, и имаме шансовете си за победа (през есенния полусезон с Николай Балев-Машината в редиците си спечелихме убедително гостуването на „Спортист”). Убеден съм, че при правилна стратегия ще ги бием и сега. А дано!

Стефан Генков, бивш треньор по баскетбол
Начало


Още по темата:

25 коментара:

запознат каза...

За ваше сведение треньорът Петър Петров подаде оставка.

Анонимен каза...

Специалиста Петров отстави отбора,за добро или лошо е факт.Остана си само с големите думи.
Не ни трябват голям национал ,а човек милеещ за с града и баскетбока.

Анонимен каза...

Аз не мога да разбера какво очаквате, четейки постовете по различни теми, касаещи състоянието и бъдещи тенденции за развитие на Троян, местна власт и т.н. Не е ли нормално баскетбола да отразява именно общото положение в града и не виждам как би могло да бъде по друг начин, трудно се постига оазис в пустиня.

Бай Бочо каза...

Прав е 3ти: "трудно се постига оазис в пустиня"

Анонимен каза...

Браво 3-ти,аз сам на същото мнение.
Също не може група ентусиасти да оправят нещата,без грам подкрепа на кмета и общината.
Кмета да се кланя на група псевдобогаташи!Може пък да се направи още една мото писта в горния край на града!!!

Анонимен каза...

Общината не я интересува ,че в залата беше фрашкано , когато има баскетбол , а се интерсува от някакви мижави прояви веднаж в годината за по 2 часа На запад игрите са източник на пари.Вижте
пълните им стадиони и зали. От отбора може да се печели , а не да се харчат само пари.

АРВи каза...

Не се чудете изобщо на състоянието на града ни. Какъвто е бизнеса ни, такава е и общинската власт, нали тя е пряко зависима от бизнеса, от кой друг ако не от бизнеса-от нас ли?
Не мога нещо друго да си обясня, защо държавата прехвърли толкова много отговорности на местната власт? Местната власт не е в състояние да си върши работата именно поради тази зависимост, а и при смяна на властващите става нещо още по страшно и "демократично", като всичко останало в България.
Да ви е хаирлия.

Анонимен каза...

каква е причината Треньора да си тръгне някой знае ли?

Анонимен каза...

Ако бяха го изгонили след първата домакинска загуба до сега щяхме да имаме 8 победи а не само 3
Както казва Ицата , голямо недоразумение е този бивш плевенски играч да се пъчи като треньор ,нещо което не е бил никъде.Пореден провинциален
манталитет,яко превиване в кръста(

Анонимен каза...

А сега и другия дето го готвят за тренйор ще я свърши същата!Той само за пари пита и никога не се интересува от престижа на града и отбора.За Титов ми е думата.Този екземпляр,Пиронков отново ще те компрометира.Бъди сигурен в това!!!

Анонимен каза...

Петров си прави планове да ходи в Академи Пловдив,които ни биха с разлика защото децата в отбора имаха повече игрово време от основните играчи.Предполагам случайно!
Прав му път.
Стефан Генков щеше да вземе поне 3 мача повече от бягащия!И то най вече със сърцето си и любовта към спорта!

Анонимен каза...

Апропо, щеше да има интервю с продължение с кмета. К'во стана, аз ли го проспах, или нещо се случи!? Какво може да каже редакцията на вестника?
Какво стана с конкурса тоже?

Анонимен каза...

Момчета,много хора явно разбират от баскетбол,но никой не иска да признае,че с "отбор",който се събира да "тренира" от дъжд на вятър не може да се постигат победи!
Ентусиазъм,играчи,които са тренирали и играли преди 10-тина години,треньор/и без опит,без пари и работещи/семейни мъже за които баскетбола е хоби,трима-четирима "чужденци",които са основните точконосители,юноши,които тренират повечко-това е настоящия отбор на Чавдар...
Какво очаквате всъщност-чудеса???

Анонимен каза...

Коментар 13 е правилен, но това лошо ли е, не е ли по добре от нищо? Защо не подкрепим тези ентусиасти?

Анонимен каза...

Стефан Генков : Обикновенно в петък и аз вземам отношение по баскетболните коментари. А сега понеже един форумец под № 11 казва : " Генков щеше да вземе поне 3 мача повече от бягащия !", искам да поясня. Аз съм със сърдечно заболяване / перикардит / и треньорската дейност ми е противопоказана , затова се оттеглих преди 20 години от тр. дейност. Но с Николай Балев / Машината / който и да е треньор щеше да вземе тези 3 мача , а без него и още 2. Сега е важно да спечелим срещу Своге - можем! Бих помолил на човека на треньрския пулт / ако има нов такъв /да не му се наслагва напрежение.Върху момчетата - също Заставам зад отбора ! Успех!

запознат каза...

Нека да отидем в неделя 06.11г. от 18.00ч.да подкрепим момчетата срещу "Спортист Своге"и видим една дълго чакана победа.
ПОБЕДААААААААА!!!

Анонимен каза...

През крив МАКАРОООООООООООООООН!!!!!!

запознат каза...

Коментарите след мача!

Анонимен каза...

Stava mnogo interesno okolo basketbolnia Chavdar.
Nov trener dnes ste debutira , na Sirni zagovezni
Da otidem da vidim

Анонимен каза...

ЩЕ отидем!Пожелаваме-никаква прошка за Своге.Победа!

Анонимен каза...

Най-после победа!Измъчена,но сладка-честито,момчета!

Анонимен каза...

Браво на момчетата!!!!!!!!!!!!!!!!!!

запознат каза...

Сега е време за коментар.Чакаме злословниците.

Анонимен каза...

много сте отворени всеки разбира и дава акъл като сте разбирачи напишете си имената и аман от луди да дават акъл даскала е със жълта книжка и е със регистрация в психиятрията ловеч по добре да остане с хубаво за миналото което е постигнал на времето въпреки че и иван милиджийски има големи успехи апък генков да не се прави на палючо с това бомбе като румънски циганин пък и му прелича а сега да разлаем малко глупаците чакаме реплики апък на момчетата успех и самоотверженост браво момчета

Анонимен каза...

№ 24 /Макариев/ , вижте му изречението само. Без главна буква , без какъвто и да е препинателен знак. Такова подобно има и във федерацията по баскетбол. Разнасят го и се смеят. Срам за всички троянци .

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |