Катастрофална загуба у дома

* Гостуващият „Академик” (Пловдив) разби „Чавдар” с 56:102 * Съдийството - рядко срещана некомпетентност и множество аванти за гостите * Срамен куриоз – осем пъти при стрелба нашите не уцелиха ринга?!

Рубриката се води от Цветослав Петров-Цяфа – един от най-големите играчи на „Чавдар” (Троян) от близкото минало, а сега член на Управителния съвет на клуба.

ПРЕД ОКОЛО 200 ЗРИТЕЛИ, съдии на срещата бяха Генади Иванов и Севделин Манчев, а комисар на БФБ - Тихомир Тодоров, баскетболният „Чавдар” записа катастрофална домакинска загуба от пловдивския „Академик” – 56:102 (11 декември, зала „Чавдар”). Нашите започнаха със стартова петица Радослав Колев, Лъчезар Караджов, Петър Лалев, Венцислав Мануилов и Цветелин Младенов. Но началото бе много силно за гостите - с бързи атаки и успешна стрелба студентите от Пловдив успяха да натрупат и поддържат преднина от 4-6 точки. „Чавдар” стегна защитата и успя да изравни в седмата минута на срещата – 18:18; последва обаче серия от 10:2 за „Академик” и четвъртината завърши при 20:28 за гостите.

ПРЕЗ ВТОРАТА ЧЕТВЪРТ успяхме да намалим разликата на 5 точки, но силите ни стигнаха до тук. След взетото прекъсване от треньора на пловдивчани Петър Петров „Академик” включи на високи обороти и последва серия от 13 безответни точки, а на полувремето резултатът набъбна до 31:49 (Петров взе своеобразен реванш срещу троянци, на които бе треньор през част от миналия сезон, а след това бе освободен заради лошите резултати на отбора – бел. Т21).

ПЕТНО НА ФОНА на динамичната игра бе съдийството – двамата рефери Иванов и Манчев се откроиха с рядко срещана некомпетентност. Слабото съдийство продължи и през третата и четвърта част на срещата. Призваните да въвеждат ред и справедливост на терена се надпреварваха да дават аванти в полза на гостите, като не отсъждаха очевадни техни нарушения; което не бе необходимо - „Академик” си печелеха мача.

ОТ СЪДИЙСКИТЕ ТЕСЛИ и натиска на съперника играта на троянци се изнерви и грешките заваляха една след друга. След бурна реакция на резервните състезатели по повод поредната съдийска грешка, бе отсъдено и техническо нарушение в полза на гостите. Последва тотален срив в играта на „Чавдар” – отборът ни рухна и психически, и физически. В нападение почти всички се опитваха да надиграват непробиваемата защита на „Академик” чрез един единствен прийом – индивидуален дрибъл, а баскетболът, излишно е да казвам, е колективна игра. Невъзможно за нашите бе и да се справят със зоновата защита на противника - липсваха пасовете, стрелбата бе неточна, допускахме елементарни грешки напред и в защита.

И ЕДИН СРАМЕН КУРИОЗ - в статистиката не е отбелязано, но от многото неуспешни опити за стрелба осем (8) пъти нашите играчи не успяха да улучат дори ринга!? Както казах, срещата завърши катастрофално за „Чавдар” (Троян), а гостите от отбора на „Академик” (Пловдив) се поздравиха с победа, която ще се помни.

А СЕГА НАКЪДЕ? Тук му е мястото да се посочи, че занапред освен за подобряване на стрелбата от всички позиции, трябва да се работи и за по-добра психическа устойчивост на нашите състезателите, както и за стриктно спазване на тактическата дисциплина. Новото попълнение в отбора - познатият на троянската публика Петър Христов, и срещу „Академик” показа, че има голям арсенал от баскетболни умения (12 точки) и ще играе важна роля в бъдещите срещи на отбора.

ПРЕДНАТА НЕДЕЛЯ (4 декември) „Чавдар” гостува на „Видабаскет” във Видин. Срещата завърши с победа на домакините - 86:74, а от троянци сравнително добре играха Венцислав Мануилов, направил „дабъл-дабъл” (18 точки и 15 борби), Данаил Христов и Венци Кукенски. На 18 декември „Чавдар” ще гостува на „Евроинс Черно море” (Варна) за последния си мач за 2011 г. Да пожелаем на момчетата достойно представяне. Айде, наш`те!

Цветослав Петров, БК „Чавдар” - Троян

14 коментара:

Анонимен каза...

Здраве да е, в спорта има победители и победени.
Следващият път ще победят :)

Анонимен каза...

да назначат таско за съдия.тогава ще бият

Анонимен каза...

Има проблем с търсачката в сайта!!!

Анонимен каза...

Абе казвах им на наште вечерта преди мача да не се напиват, ама неслушат.

Анонимен каза...

Слабо съдийство спор няма !!! Но не тя е причината ,да не се заблуждаваме!!! В статията пише "За стриктно спазване на тактическата дисциплина". 1-тактика няма за да има дисциплина ,и това се дължи на Треньорския щаб в Лицето Титов !!!Не разбрах как на терена се появиха едновременно Караджов ,Христов,Игнатовски,Църов, и "Център" играеше Пиронков !!! Само като погледнеш тази "Петица" на всеки разбиращ от Баскетбол му е ясно , че трябва да си "Ненормален" за да играеш в този състав ......и то срещу Академик Пловдив !!!Дано нещата потръгнат и се вземат поуки от всички състезатели треньори и ръководство !!! Успех :)

Анонимен каза...

ами.. къто тренират 1 път в седмицата преди мача ,как да стане?

Анонимен каза...

като*

Анонимен каза...

Приятели,отбора на Троян играе и ТРЕНИРА на абсолютно аматьорски принцип,разбирайте че професионализъм и аматьорство не ги разделям на принципа на заплащане и на игра на добра воля.По света има много отбори като Троян в долните лиги,които тренират по 2-3 пъти и то не присъстват всички,което е между една и две тренировки обикновено на човек,а самите тренировки са крайно непълноценни,понеже са с около 5 до 7 човека.От друга страна срещу отбора на Троян излизат всекидневно трениращи отбори,даже и по-млади от тях,но натренирани и още живеещи с надеждата за доказване и бъдеще в баскетбола-визирам Варна,Ботевград,Шумен,Русе,та и Видин.Излизат също и отбори с определен апетит за професионалната лига-Стара Загора.Има и от друга страна Благоевград,използващ наемници от отбори от НБЛ,като класата на останалите им състезатели си пролича в мача с Шумен,където домакините от Шумен извоюваха първата си победа.Отбора на Пловдив е съставен от много опитни състезатели и млади такива,но не неопитни ,както и равностойни смени на абсолютно всеки пост,балансиран отбор с характерно силна доминация под коша и един неостаряващ диригент в лицето на плеймейкъра си ,който с лекота прави по 10 асистенции на мач.Налице е и отбора на Овергаз,който поради явната липса на финанси не може да играе в НБЛ,но всичките му играчи са били в различните формации на Национални Отбори на България.Но и при тях си пролича какво им е нивото,когато Маринчешки(роден 1990г) и Станимир Маринов(роден 1991г) се присъединиха към отбора на Ботевград за гостуването в София и "отупаха" Овергаз".
Та написаното от мен е по-скоро следното:
Къде е отбора на Троян,какво може да предложи в този си състав?Младост,натренираност,стръв и мотивация за доказване...?Няма виновни в този случай,има само накърнена гордост на едни Мъже,като такива са и играчи,и треньори,и ръководство,и Публика!!!Заслужавате повече,но го има и фактора финанси,както и ресурс,а явно поне в момента тези две неща са големите липсващи.Особено финанси,защото имате млади момчета по отборите пръснати,но те са там,защото търсят по-добра реализация.А могат да я получат в по-професионален отбор.
Не съм от Троян,но сте ми много симпатични.Успех за напред!

Анонимен каза...

В Троян няма никакъв Баскетбол ! Няма отбори на всички възрасти , всички треньори са пълна скръб . Титов и Столаров са абсолютни палячовци ! Дано положението се оправи ! :)

Анонимен каза...

Анонимен 9 -Това което казваш е правилно , но цялото ръководство желаеше ст.Трньора да е от Троян :)))

Анонимен каза...

Ст.треньора не е троянец!Набеден е за такъв!!!!!веднъж вече казах,че той работа не върши ,а само пита за пари!Този човек е пълен некадърник и злоупотребява с даденото му доверие.Достатъчно е прост ,за да не може да създаде никаква стратегия на играта.Освен това е мързелив и некомпетентен,което не му пречи да претендира за пари и похвали.Но уви.....!

troyan21 каза...

До №3: Наистина има проблем с търсачката в сайта, това ни създава доста неудобства и много ни ядосва, но се оказва, че проблемът не е при нас, а в Google. Надяваме се нещата да се оправят.

Т21

Анонимен каза...

Момчета, пак почнахте с глупостите.
Като чета как се надъхвате,имам чуството че въпроса е на живот и смърт.А и какви очаквания имате, Троян първенец и прочие?Недейте така.Оценявайте малкото,а именно това че го има баскетбола в Троян.Оценявайте че тези момчета се раздават колкото могат, но не забравяйте че сме едно малко провинциално градче с традиции в нищото...Но все пак го има, и за разлика от пародията наречена троянски-аматьорски-А окръжен( Б окръжна я закриха)-футбол, носи много повече радост.

Гард

Анонимен каза...

Баскетбола в колапс.След ерата Макариев още по-зле.Пиронковци какъв е този смешен отбор,седя в залата, гледам и умирам от срам.От три години не съм пропускала среща, но такъв позор не е имало- биха ни с 56 т. Цъфа пише,куриоз 8 пъти не пилили ринга дори.Кого ще бием пролета не знам,никого. Нъма да ходъ дъ глеам шъ си сидъ при тъ-въ-ту и шъ си поркъм шлонковицътъ с моя убавез.Айде.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |