Светлина в тунела - „Чавдар” би „Шумен” с 84:81

* Кафа: „Отборът ни още няма облик, защитата е под всякаква критика... Ще имаме ядове занапред, момчетата се паникьосват лесно

Рубриката се води от треньора по баскетбол
Стефан Генков


МИНАЛАТА НЕДЕЛЯ (13 ноември) в собствената си зала баскетболистите на „Чавдар” завоюваха първата си победа за сезона в мъжката ни А-група. Стартовата ни петица - Петър Лалев, Цветелин Младенов, Венцислав Мануилов, Радослав Колев и Лъчезар Караджов - започна мача си с гостуващия „Шумен” пределно мотивирана, с добри взаимодействия в нападения и самоотвержена защита и спечели първата четвъртина с 27:18. През втората част разликата достигна до 17 точки преднина за нашите, но в края на четвъртината бе стопена до само 1 т., а с това се оформи и резултатът за полувремето - 44:34 за „Чавдар”.

ПРЕДИ НАЧАЛОТО, по време и след края на мача взех мнението на бившия баскетболист Красимир Добрев-Кафа - известен като най-добрият защитник, играл някога в троянския отбор. През 1971 г. на Международния турнир в град Лодз (Полша) Кафа спечели приза „Най-добър защитник” на турнира, а в мача срещу „Дукла” (Прага) бе и най-добрият реализатор с 24 т. Ето прогнозата му след първите десет минути: „Ще спечелим мача с 6 точки (не позна само с 3 - бел. Ст. Г.)”.

НА ПОЛУВРЕМЕТО Кафа продължи с коментара си: „Харесват ми Младенов (№8), Христов (№9) и Мануилов (№15). Отборът ни още няма облик, защитата е под всякаква критика. Страхувам се за края на мача…”. След последния съдийски сигнал, донесъл победата за нашите, събеседникът ми обобщи: „Щастлив завършек, да ни е честита победата! Но ще имаме ядове занапред, момчетата се паникьосват лесно, с този аматьоризъм ще ни бъде трудно!”.

ТОЧНА ИЛЮСТРАЦИЯ на думите на „старото баскетболно куче” бяха и събитията през третата и четвърта част от мача. Третата четвърт беше загубена с 18:23 след невероятен срив в играта на троянци. А заключителна част беше инфарктна за треньор, състезатели и публика - 22:24 за „Шумен”, но все пак победа с 84:81 за „Чавдар”. Реализатори за нашите: Цветелин Младенов (25 т. , пореден силен мач), Радослав Колев (с дабъл-дабъл - 17 т. и 13 борби), Венцислав Мануилов (също с дабъл-дабъл - 17 т. и 10 борби), Данаил Христов (14 т.), Петър Лалев (11 т.).

Стефан Генков, треньор по баскетбол

23 коментара:

Анонимен каза...

Този Генков една добра дума не написа за троянските момчета, никои не каза колко са дали те да го има този отбор, затова мисля че края му се вижда за жалост. Не ме интересува какво е казал кафа или този и онзи, като всички разбират нека доидат в залата и да помогнат, лесно е да се дава акъл отсрани господа. Ние се стараем ежедневно троянците начело с треньора да ни има а четем глупости кои какво казал на полувремето. Напълно не сам съгласен г-н Генков. Ако искате да помогнете напишете че отбора има нужда от средства, храна, по добри условия за момчетата от вън като места за нощувка, извинете ме но вижте какво правят във Видин всички заедно се борят и работят и ще видите че скоро ще се появи някои добар човек бизнесмен и те ще излиазат от кризата и пак ще побеждават,но навсякаде тъабят от какво имат нужда, а ние във собствения си вестник пишем против себе си, само казвам жалко за нас троянските играчи колкото и слаби да сме според вас, но нервите ни не издаржат и скоро всичко ще приключи господа, и няма да има нужда да казвате колко зле сме играли в защита и как сме се паникьосвали... А ние какво правим само даваме акъл как е трябвало да стане това или онова. Последно искам да благодаря на няколко човека без които нищо не би било вазможно това са братята ДИМИТЪР и НИКОЛА ПИРОНКОВИ които са до нас в залата почти на всяка тренировка, към тях прибавям и новия ни треньор Димитър Титов които стои по 4 часа на ден в залата и постоянно мисли за отбора. Ако някой може да има претенции са точно тези господа. Не знам дали ще ни има и след нова година но както и да е, бъдете здрави всички.......

Генадий Маринов, Т21 каза...

До №1: Струва ми се, че г-н Генков, едно безспорно име в троянския баскетбол, милее за отбора и абсолютно всичките му материали в Т21 - и критичните, и хвалебствените (които са много повече) - са пропити от желание нещата да станат, да вървим напред, Троян да продължи да е уважавано име в баскетбола. Не разбирам защо са тези притеснения от различните оценки, по-добре ли би било за звучат единствено напудрени и неистински хвалби?! Убеден съм, че за безплатния пиар, който Стефан направи на възродения баскетболен "Чавдар", трябва да му кажем голямо "Браво!". И от мен - поздравления за момчетата, треньорите и помагачите, желая им да устискат, защото отборът е едно от най-хубавите неща, които му се случиха на Троян за последните многострадални 20 години!

С уважение: Генадий Маринов, Т21

Анонимен каза...

Димитър Титов "мисли" по 4 часа на ден как да измъкне още пари....за себе си!

Анонимен каза...

Треньорът на баскетболистите, Титов се оказа "Въздух под налягяне!" Язък ,че оня с капелата мугласува такова доверие

Анонимен каза...

Стефан Генков информира приятелите на баскетбола:Срещу Дунав 2007 баскетболистите ни губят драматично в последните 2 минути след като водят през целия мач.Жалко!

Анонимен каза...

Някой знае ли защо Венци Кукенски го няма вече втори мач?
ГЕНКОВ май само събираме и хвалим чужди,а пренебрегваме тези които са дали най много???

Анонимен каза...

ГРАЦИЯ ПЕДАЛИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ
сЕЛО Трояннннннннннннннннннннннннннннннннннннннн
стана махалаааааааааааааааа на трапетоооооооооооооооо
хахахахаххахааааааааааааа-да гоухате

Анонимен каза...

Стефан Генков информира: Венци Кукенски е на екскурзия в Италия.

Анонимен каза...

Стефан Генков се е вманиачил в себе си и пише само за неговите историйки и кушии от живота.Генков,не забравяй,че отбор е имало и когато не си бил ти треньор.Голям отбор беше и този с Кою Коев,Димитър Титов,Пламен Ночев,Иво Райковски,Владо Салашки,Пламен Кукенски,Даниел Минков и покойния Пламен Лалев.Но понеже не си им бил ти треньор-този отбор не съществува за теб.Защо не вземеш интервю от някой от тях,защо не ги попиташ какво мислят за сегашния отбор.

Анонимен каза...

Този човек и той е част от този отбор, не съм толкова малка и помня.

Анонимен каза...

Хей, № 9, ти изглежда си много малък, но трябва да знаеш,че Генков е бил треньор на Коев /при него стана национал/,Кукенски, Лалев, Минков от деца до мъжкия отбор,а на Салашки, Титов,Райковски , Ночев и десетки други ,също при мъжете. Попитай ги!

Анонимен каза...

Коментар за мача в Русе (от фен на Дунав):

Много силно и обещаващо беше началото на мача за отбора на Чавдар. Тимът владееше изцяло инициативата, а преднината се луташе в диапазона 8-12 точки, което беше доста шокиращо за домакините. Те обаче не даваха вид на твърде притеснени, даже според мен изиграха този мач доста хазартно, стреляйки на поразия откъде ли не...
Все пак Чавдар допусна известен спад към края на частта и вместо да увеличи постоянно набъбващата преднина, тя за 1-2 минути се задържа на ниво +10 точки за чавдарци, а в края на частта падна и до 8. Все пак доста добро и обещаващо начало.
През втората част домакините се съвзеха малко, но като цяло Чавдар продължаваше да има предимство в резултата и игрово. Все пак Дунав успяха да стопят преднината на Чавдар с още 3-4 точки, а разликата до края на полувремето се закотви на 3 точки в полза на Чавдар.
Ужасно равностойно беше второто полувреме с непрекъсната гонитба. Имаше златни ситуации за троянския отбор, когато се откъсваше на 7 точки пред съперника си, но веднага домакините успяваха да се върнат в мача и да върнат напрежението. Все пак дори с малко, но постоянно Чавдар водеше...до последните 2 минути.
Тогава домакините, които имаха ужасен ден в стрелбата през целия мач буквално надхитриха Чавдар, поведоха за пръв път в мача и до края не изпуснаха водачеството. Чавдар в решаващите мигове накрая се пропука и не успя да се възползва от възможностите си.
Равносметката за този двубой беше - оспорван, но слаб като качество мач. Чавдар се опитваше да играе агресивно в защита, но правеше адски много фаулове, понякога ненужни.
Отборът има проблем и с поддържането на равномерно темпо в мачовете си, тъй като началото беше доста силно, докато нататък играта на чавдарци постепенно губеше своята острота, а Дунав успя да постигне това, което всеки отбор иска, когато не му върви стрелбата - нискорезултатен мач, който държеше Чавдар близо до Дунав, които издебнаха своя миг в края на мача.
Все пак този сезон Дунав е доста млад и неопитен отбор - смесица между юношески гарнтури и баскетболисти от студенсткия отбор на Русенския университет, които обаче нямат много опит на този ниво. Все пак с цената на много нерви и малко хитрост по същия начин преди 2 седмици русенци излъгаха и Академик Пловдив, който по идентичен начин загуби мача си - в края.
В Чавдар личат имената на няколко млади, но доста перспективни играчи като Венцислав Мануилов (бивш играч на Овергаз), Данаил Христов и Цветелин Младенов, които задно с Йордан Църов бяха в основата на почти всички позитивни неща за Чавдар в този двубой.

Анонимен каза...

Аз съм 9.За сведение на всички,които не помнят или не искат да помнят ще кажа-Това е отбора от сезон 1990-1991г.Треньор на отбора беше покойния вече Нето Бренишки,а председател на клуба беше Милко Вачев.Спонсор-Рашев Електрик.За този отбор говоря.По това време Стефан Генков се правеше на сърдит-даже и на мачовете не идваше.Боляла го главата от шума,предизвикан от тупкането на топките.Как след толкова години изведнъж му мина и започна да ни занимава с неговите историйки.Това е самата истина-може да го попитате.

Анонимен каза...

Пак съм аз.Много мога да говоря за този отбор.Той беше съставен предимно от ТРОЯНЦИ.Кою Коев,Пламен Кукенски,Пламен Ночев,Иво Райковски,Даниел Минков,Пламен Лалев-всичките ТРОЯНЦИ.Димитър Титов по това време се ожени за троянка и вече повече от 20 години е истински ТРОЯНЕЦ.Всички те ходеха из града с високо вдигнати глави,всички ги уважаваха и им се възхищаваха.Момчетата от сегашния отбор трябва да разберат и да осъзнаят какво означава думата ТРОЯНЕЦ.Ако някой мисли да дойде от някъде,да изиграе мача без да се раздаде докрай,без да е готов на всичко за победата-просто няма място в отбора на ЧАВДАР.Мисля и съм сигурен,че всички наши,троянски момчета са готови точно на това-затова те имат място и заслужават да са в сегашния отбор.Заслужават да им се вярва,да им се гласува повече доверие.И накрая една ИСТИНА,която много хора не искат да я приемат,но е факт-отборът от 1990/1991г.е единствения отбор в историята на троянския баскетбол,който за едно първенство НЯМА ДОМАКИНСКА ЗАГУБА-от 17 мача в Троян има 17 ПОБЕДИ.Този отбор беше гордост за града ни.Пожелавам много успехи на сегашния отбор.

Анонимен каза...

Този Генков не е нормален.

Анонимен каза...

В Чавдар личат имената на няколко млади, но доста перспективни играчи като Венцислав Мануилов (бивш играч на Овергаз), Данаил Христов и Цветелин Младенов!! хахахх Голям смях !! Тука всички са Луди :))

Анонимен каза...

На 25 ноември от 17 часа в зала ЧАВДАР ще се проведе отчетно изборно събрание.ПИТАМ-Защо се крие това.Защо се решава в последния момент.Кой ще може да присъства на него.Може би някой много го е страх да не изпусне командването.Носи се слух,че братя Пиронкови ще направят председател на клуба Петър Лалев-капитана на мъжкия отбор.Добро момче,но е младо и неопитно.Няма никакъв управленски опит.А това не е шега работа.Явно пак излизат на сцената задкулистните игри.Явно пак ще се играе на играта КОЙ Е ПО-ВЕЛИК.Крайно време е да спрем да се правим на ВЕЛИК,ПО-ВЕЛИК,НАЙ-ВЕЛИК,а да мислим само и единствено за благото на клуба.

Анонимен каза...

Венци каза:
Анонимен 17!!!
Заповядай утре вечер в 17 часа на споменатато място и помогни с нещо на клуба и отбора!Стига с тези ананонимни мнения и писания на глупости.
Не става въпрос за вземане на власт,а на оцеляване на спорта и изграждане на КЛУБ.
Нека всеки които милее за баскетбола да заповяда!!!

Анонимен каза...

A ако не е член на клубе ще бъде ли допуснат до събранието.Венци,няма ли да бъде изгонен-ти как мислиш.

Анонимен каза...

Събранието на баскетболен клуб Чавдар утре вечер ще е поредния ниско разряден цирк сътворен от баш-майсторите в този бранш. Особен колорит се очаква да внесе непоканения Иван Христов,разровил помията в клуба и изправен на подсъдимата скамейка за острия си език и не премерим дух.Много ще се говори и нищо няма да се реши. Гледан е този филм.Но както се получава в цялата ни държава, всеки разбира от това за което не е учил и за жалост там цуцка бозката на кравата.И както се вижда яко се пълнее от това цуцкане.

Анонимен каза...

Венци каза:
Никой няма да бъде изгонен много ясно.Всички се събираме ЗА СПОРТА!!!

Анонимен каза...

Ще бъде ли дадена на Ицата думата?

Анонимен каза...

Чавдар победи за втори пореден път Балкан, и това ако не е успех здраве му кажи. Браво момчета. Уапех и на новото ръководство.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |