Цар Футбол: Звездите биха „Куршумите” с 10:8

* Герой на мача стана Боби Иванов, набутал цели 6 попадения във вратата на Гошо Петков и Ники Михайлов * Кушев и компания удвоиха сумата, събрана от билети и предназначена за троянските детски градини


МНОГО ЗДРАВ, ИСТИНСКИ МАЧ; и едновременно с много настроение и очаквания феърплей (Троян, зала „Чавдар”, 27 декември, начало 17:30 ч.). Това е краткото ни определение за благотворителния мач между гостуващия звезден отбор, селектиран от играещия в Русия наш съгражданин Мартин Кушев, и „Куршумите” - троянският тим, спечелил преди броени дни предколедния турнир в зала за Купата на кмета 2010.

ДА НЕ ПРОПУСНЕМ и пълната до пръсване зала, даже в един момент охраната връщаше желаещи, поради невъзможност да се доберат до трибуната; статистиката сочи – продадени 229 билета по 2 лв., т.е. приходът от билетите бе 458 лв. Преди първия съдийски сигнал отговорникът за спорта в общинската администрация Кольо Стоименов обяви, че сумата ще бъде разпределена между 8-те детски градини на територията на община Троян, ще се използва целево за закупуване на детски играчки и ще бъде връчена още утре.

КОИ ИЗЛЯЗОХА НА ТЕРЕНА? ВИП отборът бе в състав Мартин Кушев („Перм”), Благой Георгиев („Терек”), Николай Михайлов („Твенте”), Георги Петков („Левски”) плюс съгражданина ни Таско Тасков – рефер в А група (син на фамозното ляво крило от най-славните години на троянския „Чавдар” Цани Тасков) и перспективния юноша на „Литекс” и също наш съгражданин Максим Стойков (син на починалия твърде млад лекар на „Чавдар” Цочо Стойков). „Куршумите” – добре познати на троянската публика от скорошните си изяви в зала „Чавдар” – бяха изведени на терена от голмайстора Боби Иванов. Съдия на мача бе безспорният авторитет Венци Кепов, който според очакванията се справи на ниво.

Много може да се говори за тази среща, но ще маркираме най-важното.

ПЪРВО. Звездите съвсем не се „лигавеха” и не подценяваха събитието, играха истински, на моменти с хъс сякаш са на голям мач; и доказаха, че трансферите им в чужбина и сумите, платени за тях, не са случайни.

ВТОРО. Голмайстор за звездите стана Благой Георгиев, който вкара 4-те си попадения още през първото полувреме, той бе и най-добрият от гостите.

ТРЕТО. Но най-добър на терена според всеобщата оценка бе Боби Иванов от домакините; и не само защото за пореден път доказа невероятния си нюх към гола и набута цели 6 гола, което го направи голмайстор на срещата.

ЧЕТВЪРТО. Мачът завърши 10:8 за звездите, което бе справедлив резултат; наистина гостите здраво натиснаха през първото полувреме и на моменти нашите се бяха ошашавили, но през втората част „куршумите” взеха инициативата и през повечето време доминираха.

ПЕТО. Трябва да отбележим отзивчивостта на прочутите футболисти, които бяха просто „арестувани” от многобройните фенове, но на никого не отказаха снимка или автограф.

ШЕСТО, но не по значение. След приключването на срещата Мартин Кушев, от името на съотборниците си, обяви, че към събраната от билети сума прибавят още толкова; т.е. цялата събрана сума от благотворителния мач набъбна на 916 лв. Този жест бе бурно аплодиран от публиката. И от нас – браво!

Т21

П.П. По наша информация след срещата звездите и достойните им противници са били гости на елитния троянски ресторант „България”, което е обяснимо – повечето са приятели на собственика Иван Найденов, бивш футболист.

14 коментара:

Анонимен каза...

гошо петков е най-продажния бг.футболист

Анонимен каза...

а останалите проститутки не са,така ли?

Фен каза...

Играха яко момчетата...

Анонимен каза...

гошо петков се опитва да покаже ръка до лакътя

Анонимен каза...

Ники Михайлов е вратар номер 1 в Холандското. Правете си сметката за какър вратар става въпрос. Там играе и Стекеленбург - вратаря на националния им.

Анонимен каза...

Е,и?
Наачкахте ли се от кеф,че некви слаобоумни ритнитопковци, са си направили безплатен PR на село?

Анонимен каза...

Който се кефи на футбола се е накефил, че ги е видял на живо със сигурност.

Анонимен каза...

аз съм ги виждал на големи стадиони.обиколил съм европа с мачове на любимия левски.познавам дори някои играчи но въпреки всичко съм фен на отбора а не на отделни играчи.а за петков продължавам да твърдя че е продажник.

Троянец каза...

Може да е продажник щом Ганю Батков тъй казва ама я пипа топката напред също игра и го добре...

Анонимен каза...

никой не отрича качествата му.а за продажбите не е от батковите думи.още в славия го правеше в левски също.аз лично не вярвам да е заложил точно на 5-0 в лисабон.един случаен гол обърква всичко а и левски беше аутсайдера в мача и едва ли коеф.е бил голям.

Анонимен каза...

Зала Чавдар не беше ли физкултурен салон на начално училище? На снимките публиката май е с кофража, явно нищо не се е променило през последните 30 г. Развитие в застой?!?

Анонимен каза...

Поредният мазен и нескопосан PR.
Така или иначе,Георги Петков и Благой Георгиев ,от години пиянстват по троянско,на гости на Кушев.
Та ,пак се сбрали да попият,ама някой се светнал да си направи автореклама на чужд гръб.
На зажаднелият троянец за "известни" личностти и това му е като новогодишен дар,и поне до Васильов ден ще го държи "celebrity" треската :)
Разбрахте ли бе,националите тренират в Троян!Яко,а?!?!

Банков каза...

Много комплексарски коментари пишете бе, защо само плюете, а нямате доблест да си напишете поне имената. Анонимни малоумници ... Господ ли искате да слезе на Земята и да дойде в Троян, за да останете доволни. Или и тогава ще е PR ?

Анонимен каза...

До Банков: Човече, напълно си прав. Но не му трябва на Господ да слезе в Троян, защото ще бъде отново разпнат.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |