„Куршумите” – шампиони!

* Тимът на голмайстора Боби Иванов се справи на финала с тийнейджърския „Спортинг” с 3:1 * Трети остана миналогодишният финалист „Калинел”, измъкнал в труден мач 1:0 от „Светлана и Сие”
* Най-техничен на турнира – младокът Петър Върбановски * Наградите връчиха кметът Минко Акимов и звездата на руския „Перм” Мартин Кушев


МЛАДОЦИТЕ ОТ „СПОРТИНГ” (разбира се не лисабонския, а троянска тийнейджърска формация, попълнена основно от юноши на местния ФК „Чавдар”) се опъна здраво на големите фаворити за титлата – „Куршумите” (сборен тим, участвал в почти същия състав и в националния турнир „Каменица ФЕН купа”), във финалния мач от традиционния троянски предколеден турнир по футбол в зала за Купата на кмета 2010 (зала „Чавдар”, 22 декември). Въпреки че отстъпваха като физика, а и като самочувствие, „спортингите” компенсираха с много движение по терена, освободеност от напрежението да спечелят на всяка цена (достигането до финала вече си бе сериозен успех за най-младия отбор в турнира), а на моменти и с по-добра техника с топката.

МАЧЪТ ЗАПОЧНА РАВНОСТОЙНО, но постепенно „Куршумите” взеха превес, натиснаха здраво и се видя, че са си „заплюли” титлата. Тук ще отворим една скоба - мачът бе изключително коректен, което прави чест и на двата отбора; общо взето в коректен тон премина и целият турнир, като бабаитските изцепки бяха рядкост (не че съвсем ги нямаше) и миналогодишните екшъни ни бяха спестени. Въпреки натиска на „Куршумите” първият гол падна сравнително късно – вкара го лидерът на отбора Боби Иванов; после „куршумите” се разиграха и се стигна до 2:0, изпуснаха и дузпа.

И КОГАТО ПУБЛИКАТА ОЧАКВАШЕ доиграване без изненади, една хитра и много технична комбинация на „Спортинг” върна интригата в мача – 2:1, с гол на техничаря Петър Върбановски (внук и име на бившия футболен рефер Петър Върбановски, който пък е брат на Цецо Славчев - една от легендите на ФК „Чавдар” от най-славните му години, играл и в столичната „Славия”). Но голът в собствената врата стресна фаворитите и с ново попадение, малко преди последния съдийски сигнал (тук му е мястото да отбележим великолепното съдийство на Венци Кепов), те направиха резултата 3:1 в своя полза и на практика решиха спора за титлата; и този гол бе дело на Боби Иванов, за когото това бе 14-тото попадение, направило го едноличен голмайстор на турнира.

В МАЛКИЯ ФИНАЛ ЗА 3-4 МЯСТО миналогодишният финалист „Калинел” надделя в изключително оспорван мач над „Светлана и Сие” – 1:0, след ефектен гол на Ивайло Ивановски-Рибката. Заслужена победа за „Калинел”. Макар че е редно да отдадем дължимото и на тима на „Светлана и Сие”, играли с много хъс, като със сърцатата си игра се отличи Мартин Маринов. И в тази среща, ръководена от Мишо Иванов, съдийството бе безупречно. Любопитното е, че в тима на „Спортинг” играеше Стефан Манджуков, чийто баща Мариян Манджуков пък бе в състава на друг от отборите – „Перфектстрой” (за протокола – синът яко „наби” татко си в директния сблъсък между „Спортинг” и „Перфектстрой” завършил с разгромното 7:0).

КАКТО СЕ ПОЛАГА, лично кметът Минко Акимов, който бе патрон на турнира, връчи купата на шампиона – „Куршумите”, на достойния финалист „Спортинг” и на третия „Калинел” (наградите бяха подплатени и с парични премии от 300, 200 и 150 лв.). Разбира се, имаше и индивидуални отличия, които пък бяха връчени от звездата на руския „Амкар” (Перм) и наш съгражданин Мартин Кушев.

ВЕЧЕ СПОМЕНАХМЕ, че голмайстор №1 на турнира стана Боби Иванов („Куршумите) с 14 попадения (втори в тази престижна класация остана Пламен Кожухаров от „Фентъзи” с 13 гола); голмайсторът получи и един атрактивен подарък – оригинална фланелка на Мартин Кушев. За най-техничен състезател бе обявен Петър Върбановски („Спортинг”). А 60-годишният Митко Стаевски-Мутко („Калинел”), бивш футболист от славните години на ФК „Чавдар”, бе отличен като доайен сред участниците.

„СТАНА ДОБРО СЪСТЕЗАНИЕ, категоричен съм, че това издание бе крачка напред в сравнение с миналата година. За което най-доброто доказателство са пълните трибуни от първите до последните срещи”, коментира пред Т21 директорът на турнира и отговорник за спорта в общинската администрация Кольо Стоименов.

Т21

1 Коментара:

Анонимен каза...

защо остана без коментари това мероприятие

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |