Лично мнение: Защо подкрепих Троян

* Резервите ми са много, но това е моят роден град и, за лошо и/или добро, живея в него * "Родина, сине, родина!"

В ПЕТЪК (9 ОКТОМВРИ) ГЛАСУВАХ ЗА ТРОЯН в класацията на Дарик радио и „24часа” „Кой е най-добрият град за живеене в България 2009”. Защо? Истината е, че резервите ми са много – тук няма спортна база, няма места за паркиране, няма тротоари, няма алеи за велосипедисти, няма нормална зала, няма нормален парк, няма хипермаркет на голяма търговска верига и т.н. И още – тук има битак, който всеки четвъртък превръща града в ориенталско сборище и блокира единствената му обходна улица, има грамаден остатък от партизански паметник, който нелепо стърчи на пъпа на града вече 20-тина години, има и редица други комунистически атавизми; има и бум на безработицата, фалиращи големи предприятия, демографски спад, изтичане на млади хора, неестествено високи цени и т.н.

ЗАЩО ТОГАВА? Защото Троян е на уникално място – който не вярва, че Троянският Балкан е най-красивото място в България, а и не само в България, да заповяда. Защото това е градът на гениалния Иван Хаджийски. Защото тук има кадърни и предприемчиви хора и красиви (най-красивите) жени. Защото, въпреки всичко, Троян е богат и успял град (според родните мерки, разбира се)… Но най-вече, защото това е моят роден град и, за лошо и/или добро, живея в него.

Генадий Маринов

*****

Родина, сине, родина!

Глист живеел със семейството си в един гъз. Един ден решил да покаже на синчето си големия свят. Извел го от дупката и малчуганът ахнал.
- Тате, какво е това хубаво нежносиньо нещо над нас? - попитало глистчето.
- Небе, сине - отговорил старият глист.
- А това зеленото, дето се е ширнало пред нас?
- Поляна, сине.
- А онова горе, което тъй хубаво свети и топли?
- Слънце, сине.
- Добре бе, тате, а ние какво правим в този тъмен, мръсен и мазен гъз?! - недоумяващо изстенал невръстният.
- Родина, сине, родина! - гордо обяснил родителят.

Начало

Още по темата - виж ТУК

8 коментара:

Анонимен каза...

Гена къде си бе певец. ХАХАХАХАХХАХАХАХА

ПЕВЕЦ!

Анонимен каза...

Генчо си е певец. Той и Пеевски му го каза. Само като прочетеш заглавията на статиите му и ти става ясно. Той е вечно с властимащите

Генадий Маринов каза...

Хей, анонимните юнаци! Излезте на светло с имената си и да поспорим кой е "вечно с властимащите", кой - не, и кой къде е изобщо. Защото да спориш с анонимни мижитурки е празна работа.

Анонимен каза...

готино градче,но само толкова,да ако доиде6 за ден-два ОК,но това нестига,както сам казваш има много негативи,и единя и другия,4е сега и третия кмет когато някои предложи да направи нещо заграда и се обращат не другата страна (например предложнието за стандартизиране на спортната зала) за какаж град говорим тога бе Генчо

Анонимен каза...

Genadij pravi sa horata! Ti ot edno vreme si deistvash ruka za ruka s vlastta. I sega e taka samo che v oshte po-goliama stepen. Neznam dali si "pevec na postkomunizma" ili e po pravilno da te narekat "pevec na vlastta".

Анонимен каза...

г-н Маринов за пореден път си задавам въпроса към Вас.
Кой и колко пари Ви плаща, за да пишете "неверни" хвалби за великото управление на Община Троян и да плюете по опозицията в лицето на Илиян Пеевски?
Оставам анонимен заради такива като ВАС! Ако изобщо разберете за какво Ви говоря.

Анонимен каза...

Мам... му - само аз ли съм се прекарал и не съм го чувал Генчо как пее...

Генадий Маринов каза...

Анонимковци! Пак ви казвам - изпълзете на светло, за да поспорим истински; не разбирам - нещо май ви притеснява да си кажете името (имената). Вси пак с две думи ще отгтоворя на няколкото "сериозни" питания. Относно "ръка за ръка с властта" - това, поне при вестниците, си личи по общинските обяви; те, знае се, не идват при нас в Т21. За Пеевски - той сам се окарикатурява, това е факт, аз лично го ценях (чудесен оратор, човек на каузата - качества, които много ценя), давал съм му и трибуна колкото никой друг; но той в момента просто стои неадекватно, който не вярва - да посетия някоя (която и да е) сесия на местния парламент в Троян; а парите за "плюеето" - приведоха ми ги от фондация "Мелинда и Бил Гейтс", 800 хил. долара - хо-хо-хо. Накрая на този, който иска да ме чуе как пея - да заповяда в офиса ми, адресът го има в редакционното каре; аз ще му пея, той ще ми свири - ще стане работата, обещавам.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |