Две троянски самарянки

Троян няма да изостави Симона, вярваме го!

Да помогнем
ИМА ХОРА с широки сърца, има състрадание, има доброта. Не някъде другаде, не във филмите, а тук и сега, в Троян. В това ме убеди историята, която научих тия дни. 26-годишната Гергана – тя не е троянка, но е избрала да живее със семейството си в нашия град, на квартира – внезапно заболява и за седмица си отива от този свят; как, защо, можело ли е да бъде спасена, това е друг въпрос.

МЛАДАТА ЖЕНА, Бог да я прости (!), оставя сираче 4-месечната си дъщеричка Симона. Оставя сам и таткото – Валентин Пенчев, който сам трябва да се грижи за детето. Ситуацията на пръв поглед е обречена – квартира, млад мъж, който трябва да работи, за да оцелява семейството му и 4-месечно бебе, за което трябва да се грижи. На всичкото отгоре Валентин също не е жител на Троян, което е формална пречка да получи помощ от Общината.

ЩЕШЕ ДА Е ОБРЕЧЕНА, ако ги нямаше Северина (Сиса) Илиева и Мария Бакърджиева. Двете млади наши съгражданки буквално осиновяват осиротялото семейство – Сиса, която е хазяйка на таткото и момиченцето му, се отказва от наема за квартирата, а Мария, също с малко дете, поема редовни дежурства при Симона. Но това не е всичко. Двете троянски самарянки се посвещават на каузата: питат, търсят съмишленици, търсят трайно решение на проблема и едновременно не спират с ежедневните грижи, превръщат се в доброволни бавачки, като ангажират и собствените си семейства.

„ИМА ДОБРИ ХОРА, вярваме, че с общи усилия ще се справим”, споделиха пред Т21 Северина и Мария. А примерите не са един и два – на няколко пъти дърва за огрев осигурявали бизнесменът Христо Йовчевски („Рико Стил”) и Община Троян, жените от БСП – Троян помогнали с храни и продукти за бебето, помагат и други. Очаква се съвсем скоро бащата Валентин да получи троянско жителство и по-сериозна общинска подкрепа.

И все пак още помощ за 4-месечната Симона няма да е излишна. И ако някой желае да помогне, нека се обади на
тел. 0887/471401 (Северина Илиева).
 Троян няма да изостави Симона, вярваме го!

Генадий Маринов

18 коментара:

Рицар без доспехи каза...

Искам да помогна. По какъв начин мога да бъда полезен ?

Анонимен каза...

Когато става въпрос за живота на едно дете, да се говори за жителство като спънка, е просто жалко!
ДА ПОМОГНЕМ С КАКВОТО МОЖЕМ?
Бащата има нужда и от психологическа подкрепа! Къде са бабите, и близките хора на осиротялото семейство?
И накрая, браво на младите момичета, застанали до бащата и детето!

troyan21 каза...

И ако някой желае да помогне, нека се обади на
тел. 0887/471401 (Северина Илиева).

Анонимен каза...

Поздраления за млкадите момичета!

Анонимен каза...

Значи не се е изгубила човещината все още. Останали са и сърцати хора с добри души. Въпреки повсеместната злоба, омраза, опростачване и отчаяние.
Да ви се връща добротата, мили момичета!

Анонимен каза...

Бог да ви благослови,момичета!Не се е свършила човещината,слава богу!

Анонимен каза...

И за мен ще е удоволствие да помогна.От собствен опит знам,че повечето хора са добри.Просто трябва нещо да ги провокира.Ще се обадя веднага.

Ивка каза...

Ако ще са от полза дрешки за бебенцето с удоволствие ще помогна. Ще се свържа с вас на посочения телефон. И ЕВАЛА на Вас момичета, малко хора останаха като вас!

Анонимен каза...

Има ли банкова сметка на която да се преведат пари?

Анонимен каза...

Ако няма сметка, да се дава някаква информация за по–належащите нужди на детето, а и на бащата.
Нека върнем усмивката и на неговото лице. Тя е необходима за малкото човече. Нека не расте в една мрачна и тъжна обстановка.
Нека да помогнем, а усмивката на бащата и детето ще са резултата!

Генадий Маринов, Т21 каза...

Вчера говорихме със Северина Илиева, едната от самарянките. Обявеният й телефон за връзка (0887/471401) не спира да звъни, обаждат се добри хора откъде ли не. Засега най-належащите нужди за малката Симона са: памперси №4, пюрета и кашички. Северина и приятелката й Мария обмислят да обявят и банкова сметка, на която да могат да се изпращат пари, това ще се уточни тия дни. От името на Северина, Мария и таткото на бебето благодарим на всички за добрите думи и подкрепата. Има добри хора!!!

Анонимен каза...

горката майчица....не е могла да се порадва на рожбата си:(( горкия мъж... Генадий, трогна ме много с тази история...вчера я четох, цяла нощ и днес за това мисля...плаках даже:( на това дете трябват пари за млека, пюрета и памперси. Как този човек ще си търси работа и ще работи?! кой ще му гледа бебето? дали не може да взима той келявото майчинство...? горките те..и това ангелче.. а лицето и очите на този мъж от снимката ми се запечатаха в главата:( и се сещам за разказа "По жицата", и.."Боже, колко мъка има на този свят, Боже!".... Дано това детенце има голям късмет и майчицата му го гледа, пази и напътства там, отгоре...Амин!

Анонимен каза...

Ще изпратя 1 пакет от 28 памперса от 4–10 кг. и 48 броя от 8–18 кг. На какъв адрес?

Галя каза...

Моля дайте повече информация за адрес на който може да се изпратят пари с пощенски запис или някоя банкова сметка?

Анонимен каза...

Момичета, това което правите, го правите от сърце и това е дар за града ни. Любовта е най-ценното нещо.Благодаря ви и също така на Т21. Таткото и детето няма да бъдат оставени.Нека бъдат спокойни.

Анонимен каза...

Вече има банкова сметка. За информация Северина Илиева.

Анонимен каза...

mili momi4eta ,tazi ve4er gledax predavaneto predai natatak za malkata simona as sam ot trojan no ot 14 godini ne jiveja tam v belgija sam s semeistvoto si ,kogato gledax predavaneto se po4ustvax gorda 4e sam ot trojan vie ste prekrasni vie ste ispalneni s lubov kojato razdavate bezplatno na to4nite xora ne se promenjaite mili4ki as sa6to iskam da pomogna s ne6to na tova malko i krasivo dete i na ba6tata koito v tezi trudni vremena za vsi4ki xora v balgarija toi dokaza svojata istinska obi4 ikam pokoinata si sapruga i kam tjaxnata malka princeca .neka bog da vi blagoslovi momi4eta iskam da vi pomogna no vie mi kajete s kakvo ili po to4no ot kakvo ima nujda malkata kukla i ba6tata c uvajenie va6a sagrajdanka silviya

Анонимен каза...

Бог да прости майката! И аз ще помогна на таткото и малкото бебче с каквото мога. Ще купя памперси, пюрета и кашички и ще изпратя. Ще се свържа на посочения тел. номер. Безкрайно много се радвам, че са останали истински хора с чисти сърца, като тези две млади жени. Поздравявам ви и се покланям пред вас. Дано бебчето да има късмет в живота и майката-ангел да бди над него. Видинско. Не съм анонимна, но др. незнам какво да посоча.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |