Засилени мерки за сигурност за погребението на патриарх Максим

* 40 полицаи ще се грижат за охраната в района на Троянския манастир, осигурено е транзитно трасе за траурния кортеж * В Орешак ще има два КПП, движението за с. Черни Осъм – по обходния път; мерките влизат в сила от 12:00 ч. на 9 ноември
Официално съобщение 

ТРОЯН Е ГОТОВ да изпрати по достоен начин своя почетен гражданин патриарх Максим (Негово светейшество почина преди разсъмване на 6 ноември 2012 г., вторник, в столичната болница „Лозенец”, а погребението ще е в петък, 9 ноември, в Троянския манастир; очаква се траурната церемония да започне в 15:30 ч. – бел. Т21). От страна на Община Троян вече е създадена организация за погребението в съответствие с изискванията на Светия синод. Стремежът е съвместно с органите на полицията да бъде гарантирана сигурността на гражданите, които имат желание да изпратят патриарх Максим в последния му път.

ОХРАНА на района на Троянския манастир ще бъде поета от сутринта на 9 ноември. Осигурено е транзитно трасе със засилено полицейско присъствие за кортежа с тялото на Патриарха - от входа на Троян (северния вход откъм Ловеч) до с. Орешак и Троянския манастир. В охраната са ангажирани 40 полицаи, 6 служители на Районна служба пожарна безопасност и защита на населението и нужният брой служители от общинската администрация. Подсигурени са паркинги за граждани, за журналисти и за официалните лица.

ГРАЖДАНИТЕ, които пътуват към с. Черни Осъм, ще бъдат насочвани за движение по познатия обходен път. Ще бъдат създадени и два Контролно-пропускателни пункта (КПП) в с. Орешак – до старото кметство и до Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата. Засилените мерки за сигурност влизат в сила в 12:00 ч. на 9 ноември, петък.

Маргарита Генкова,
PR на Община Троян

Още по темата:

19 коментара:

Анонимен каза...

От какво се страхуваме? Нали сме демократична и справедлива държава. Много ще е грозно–на погребение като на митница преди 30 години.

Анонимен каза...

Демократична! Справедлива!!! Вие къде живеете?

Анонимен каза...

Абе вие луди ли сте? Навсякъде по света е така, какво лошо има от полицейско присъствие на нещо толкова важно. Изроди има навсякъде. Ако нямаше никакви полицаи, щяхте да ревете. Вечно недоволни и незадоволени, аман!
Бог да го прости Човека!

Анонимен каза...

Разбира се, че има нужда от сигурност. Като чета простотиите на голяма част от пишещите тук тъпаци, още повече съм убеден, че това е нужно. Също - за организацията на движението и за много други подробности. Колко хубаво би било поне в днешния ден простаците да се покрият!

Анонимен каза...

Разбира се,разбира се,всички простаци - в кауша,още по-добре - в Ловеч и Карлуково!КПП-тата са малко,КПП-тата не стигат,трябват поне още седем - трябва да се завардят подстъпите откъм откъм Ново село,Коевци и Кратунковци,Карловската пътека на Платнишките ярове и Новоселски поленици,да се изкопае траншея и се постави една рота гвардейци откъм Чучул и Кърнаре с картечници!Така ще се осигури спокойното разкопаване на църквата,спокойното ИЗЛАГАНЕ на патриката,на църквата,държавата и на обществото.....
O,tempora!O,mores!
О,sancta simplicitas!

Анонимен каза...

Ей хора,спрете се,срамота е в този ден и под тази статия да се пишат идиотщини от всякакъв вид когато стотици хиляди хора се прощаваме с нашия честен и достоен земляк,а може би и най-големия мъдрец за времето в което живеем.Според мен по добре е да сведем глави и да кажем "БОГ ДА ГО ПРОСТИ",защото той остави светла диря която ще се помни векове след нас,а и днешния ден ще влезе в историята която ще се чете от нашите деца,внуци и пра внуци дестки и стотици години след нас до като я има България....ВЕЧНА ПАМЕТ НА ДЯДО МАКСИМ...!!!

Анонимен каза...

Господин Главен редактор, имате възможност - направете така, че да не може да се коментира и излива простотия поне на този ден. Или и за вас е по-добре да има сеир!?

Анонимен каза...

Абсолютно съм съгласен с №7. Това е официално изявление на Община Троян. Коментари не са нужни и то за нещо, което е необходимо да бъде направено от администрацията и органите на реда. Така че, Маринов, спрете коментарите!

Генадий Маринов, Т21 каза...

До №№7,8: Не разбирам защо трябва да спирам коментарите?! Когато става дума за публична личност като българския патриарх и за публична институция като Българската православна църква, това е абсолютно нелогично и неоправдано! А че някои от коментарите делят от общия позитивен тон - разбираемо е. И на мен лично не ми е особено позитивно, като знам, че 80% и горница от настоящите български митрополити са сътрудници на комунистическото гестапо Държавна сигурност и нищо чудно следващият ни патриарх да е някой от тях... Или пък че за наследник на дядо Максим се точи един проруски фанатик, който няма канонично право да заеме поста... Тези неща трябва да се казват!!!

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

Маринов,спрете коментарите!!!!!!!!

Анонимен каза...

http://istina-za-spasenie.narod2.ru/kakvo_ne_tryabva_da_pravim/evolyutsiya_ili_stvorenie_/stranitsa_9_-_kakvo_misli_nyuton_za_bog/iztezavan_zaradi_vqrata_si/

Анонимен каза...

Ми що четеш тъпаци? Неможеш да разтълкуваш нещо написано от умен човек ли? Ясен си ми и ти хАсене!

Анонимен каза...

А вие не разбрахте ли, че просто е нямало как Българската Православна църква да се запази в годините на комунизма без хората с висок сан да бъдат членове на ДС, макар и против тяхното желание. Нямате никакво право да ги осъждате, ама никакво, особено пък на този ден. Патриарх Максим беше изключително смирен и добър човек, достолепен и мъдър.

Анонимен каза...

А вие не разбрахте ли, че по комунистическо хората с висок сан бяха заменени с комунисти?

Анонимен каза...

http://bogolubie.blog.bg/drugi/2012/03/20/mitropolit-boris-bil-ubit-ot-verbuvan-za-ds-sveshtenik.925094

Анонимен каза...

Казвате, че патриарх Максим е избран с решение на БКП. Не е точно така, но дори и при подобно решение ,неговият живот и дейност оправда този избор в интерес на църквата и миряните.
А да видим днес, в "демокаратична", "суверенна", "свободна" България как ще стане изборът. Какъв морал, духовни качества, организационна практика ще има новият патриарх.
Дано съм лош пророк - църквата ще се разцепи.
Това ще отвори още една рана в умиращото българско тяло.
А простаците, малоумниците, себелюбците - те никога няма да разберат същността на ставащото. Защото тях не ги интерисува Род, Родина, Народ, България...

Анонимен каза...

Християнската църква са свещеници като отец Йоан от Нови хан, който е дал дом и спокойствие на отчаяни бездомници. Не са Църквата блюдолизците на Държавна сигурност, които са сложени за владици, за да препречват пътя на хората към Христос и които цял живот са се ползвали безсрамно от служенето си на атеистите.

Анонимен каза...

Жокер: Следващия патриарх носи Ролекс, че май и на Линкълн се возеше.

Анонимен каза...

С неговото избиране, просто ще сме напълно завършени като мафиотска държава!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |