Отличен за отбора и треньорския щаб

* „Чавдар” би „Видабаскет” във  Видин с 66:58, най-добрите на терена – Руньов и Дундалов * В последния кръг – тежък мач у дома срещу „Академик” (Благоевград)

Рубриката се води от треньора по баскетбол 
Стефан Генков

ПЪРВА, НО МНОГО ВАЖНА от психологическа гледна точка победа извоюва баскетболният отбор на „Чавдар” (Троян) в неделя, 25 ноември, при гостуването си на „Видабаскет” във Видин. Казвам важна, защото ако не бе спечелен този мач, имаше реалната опасност да завършим сезона без победа, тъй като в последния кръг ни гостува третият във временното класиране „Академик” (Благоевград). 

И ПРЕДИ да запозная приятелите на троянския баскетбол как протече мачът във Видин, и как беше извоювана победата, искам да изразя удовлетворението си от чуваемостта на треньорското ръководство към предишните ми критични бележки. В четвъртък в офиса на БК „Чавдар”, в присъствието на членове на Управителния съвет на клуба, старши треньорът Димитър Титов провери информацията ми, че за предстоящия мач във Видин ще отсъства основният играч на домакините Бойко Пангаров и се увери, че това не е „партенка”; надявам се след разговорите треньорът и останалите са убедени, че не бива да странят от старите „пушки” и да се страхуват, че се натискаме за постовете им, а да ползват опита ни, както е навсякъде по света. 

Иван Руньов
КАК ПРОТЕЧЕ мачът във Видин. В стартовата петорка на „Чавдар” имаше промяна: на мястото на заболелия Николай Маринов започна Илко Вълчев (попълнение от младежкия състав на „Лукойл Академик”), Райко Дундалов, Венци Кукенски, Петър Христов и Иван Руньов. Първата четвъртина играта беше равностойна, но личеше, че троянци наистина ще гонят първа победа именно във Видин, което смути домакините и те от самото начало започнаха да допускат повече брак; ниска резултатност, но все пак частта завърши в наша полза - 15:10 за „Чавдар”. През втората четвъртина нашите отново вкараха 15 точки, но видинчани реализираха 21 и поведоха на полувремето с 31:30. 

„ЧАВДАРЦИ” НАНЕСОХА своя удар през третата част на мача. Разигра се Иван Руньов (21 т.) - най-добрият на терена, РайкоДундалов направи дабъл-дабъл (21 т. и 11 борби) и беше властелинът под кошовете, плеймейкърът ни Илко Вълчев също свърши добра работа, на познатото добро ниво бе и Петър Христов (9 т.). Добра оценка заслужава и Венци Кукенски – отличен в защита, със спечелени 9 борби; играещият президент на клуба Петър Лалев също има своя принос за победата (7 т.). Срещу нанизаните 22 точки от нашия отбор видинчани успяха да отбележат само 9.  Последната четвърт беше изиграна тактически много грамотно от баскетболистите на „Чавдар” и макар да я загубиха с 12:18, в края на срещата ликуваха с 66:58. Адмирации за играчите и треньорското ръководство, свършили отлично работата си при това гостуване.

Треньорът Димитър Титов
ОЩЕ МАЛКО СТАТИСТИКА, илюстрираща превъзходството на „Чавдар” при гостуването на „Видабаскет” във Винин. Овладени топки под коша - 39:25 за „Чавдар”, тройки – успеваемост 40% срещу 19 %. Но все още правим много грешки - 21 срещу 14, наказателните удари е другата ни ахилесова пета - 59 % срещу 61 %.  Категоричното превъзходство под кошовете и два пъти по-точната стрелба от зоната за трите точки, както и психологическата устойчивост и тактически правилния подход към този мач  (заслугата е на треньорския щаб) - това е според мен е точната формула за тази победа. 

КАКТО КАЗАХ, предстои изключително труден мач в последния кръг срещу силния „Академик” (Благоевград). Трудно ми е да се прогнозирам победа за нашите, но ще си позволя да им кажа: „Постъпете пак така отговорно и ме изненадайте - победете!”. А залата, сигурен съм, ще се пука по шевовете от вярната троянска публика, окрилена след победата ни във Видин. Айде наш`те!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:

6 коментара:

Рицар без доспехи каза...

Г-н Генков, започвам лекичко да променям мнението си за вас в положителна посока. Всеки пък под статията ви пише: Стефан Генков, треньор по баскетбол - въпросът ми е: къде сте треньор сега, кой отбор респективно тренирате и какви професионални успехи като треньор имате?

Анонимен каза...

Krokus каза: До N:1, ееее остави човека, и аз се чудя какво е завършил журналистика или НСА. Не е важно да има "тапия", важно е да открива "партенките" и да пише тъпотии. А за тези, които след малко ще ме оплюят, това ми е мнението и никой и по никакъв начин не ще го промени.

Анонимен каза...

Пичове #1 и #2 коментирайте баскетбола, ако сте пичове!!!Предлагам Ви следното:
Вижте статистиката на БФБ(тя е много по-пълна и професионално водена):
-"ГРЕШКИ" - 14 : 21 (отборът на Чавдар е извършил повече грешки от домакините - 7 бр. и логично би следвало да бъде наказан за тях)
ДА, ама НЕ!!!
Сега вижте друг статистически показател :
-"ТОЧКИ ЗА ДРУГИЯ ОТБОР ВСЛЕДСТВИЕ НА ГРЕШКИ" - 4: 16 в полза на Чавдар.
Това е разковничето за победата- вкарвай след грешките на противника + и играй здраво в защита.
Браво!!!

Анонимен каза...

Чанков: Браво на момчетата :) Мачкайте здраво !!!

Анонимен каза...

Почвам да се съмнявам , че има обичащи баскетбола в град Троян. Освен автора на статията и един плевенчанин , никой не поздрави момчетата и техните треньори за първата победа.

Анонимен каза...

прав си 5ти ако бяха паднали щяха да плюят а сега мълчат, това е Българина само негативизъм и завист има в него. Браво на момчетата от отбора има хора които са с вас. Успех.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |