„Да пази Господ от човек прост и работлив”

* „Вашите наистина тъпи умове са предпочитани за обществени служби и специално ги изтъкват заради градски почести и слава”

Платена публикация Граждани за Троян

• МИНКО АКИМОВ (с учудена физиономия) към кмета на Троян Донка Михайлова: „Донке, аз пък от вестника научих, че Яна (жена му) е купила някакво помещение в Пощата?!”. Това не е виц! Това е реално проведен разговор преди няколко дни между председателя на ОбС - Троян и кмета на община Троян!

• „А НА МЕНЕ ми се струва, защото допускайки този вкаминен сняг по улиците и влизайки тежките машини в самити улици, да го изгрибът с част от асфалта и с част от кръпкити, които похарчихми миналата година парити…” Това не е част от история за тримата глупаци! Това е част от изказване на съветника от „Избор за Троян” Николай Тодоров на сесията на ОбС - Троян от 26 февруари 2012 г.

• „АЗ ОСНОВНО обръщам внимание на приходната част (на бюджета), не на разходите! Когато има приходи, ако не таа улица, другата улица, ако не третата (пауза) другата улицата тя, ако е трета, все едно къде се харчат (парите от бюджета), важното е, че все нещо се случва... На първата сесия г-жа кметицата предложи намаление на един според мене добър данък (за МПС). Госпожо, не смятате ли, че давате тон за песен на хората като залагате по-малко приходи, аз лично мисля, че е така и ако Вий им залагате по-малко, те ще подкрепят Вашето решение - няма да си плащат данъците.” Това не е част монолог на колоритния футболен треньор Пената. Това е част от изказване на знаковия общински съветник от ГЕРБ и бизнесмен инж. Марин Радевски на сесията на ОбС - Троян от 26 февруари 2012 г.

ТАЗИ СИМБИОЗА на арогантна наглост, дебелоочие, откровена глупост, просташко незнание и новобогаташка самоувереност бяха и са отличителните белези на модела за управление на новия демократ М. Акимов. Г-н Акимов, нямаше да се изненадам и ако бяхте учудено възкликнал като древногръцки трагически герой: „Донке, кой ми сра в гащите?”. Ами, г-н Акимов, Вие сам го направихте! Вие и Вашата милиционерска наглост и лакомия.

Г-Н ТОДОРОВ, на един средноинтелигентен троянец би му отнело доста дълго време да сътвори такава нелепица като Вашето изказване! На Вас колко време Ви отне? Един кмет работи с автопарка, който е наследил от предишното управление. А миналия мандат управляваха ГЕРБ и „Избор за Троян”. Ако един снегорин с гребло може да изгребе част от асфалта, не е виновно греблото, а лошото качеството на полагане на асфалта. И понеже качеството на цялата ви работа беше като качеството на ремонтите на троянските улици, глобите по европейските проекти вече са над 4 000 000 лв.

Г-Н РАДЕВСКИ, Вашето слово е апотеоз на незнанието. Лошото е, че Вие и кликата от ГЕРБ около вашето протеже М. Акимов управлявахте общината, както можете да мислите. По резултатите, които оставихте в наследство, се вижда, че мисленето не е силната ви страна. И един последен въпрос: Г-да Тодоров и Радевски, защо от трибуната на ОбС - Троян провокирате гражданите да не си плащат танъците? И това ли влиза в задълженията ви?

А сега продължаваме разговора си с общинския съветник инж. Илиян Пеевски.

*****

(продължение от миналия брой)

- Давани ли са неправомерно авансово пари на фирми, които са избрани за изпълнители по проекти? Защо се предпочитаха за изпълнители външни фирми, а не се използваха троянски?
Илиян Пеевски: Както ви казах, при такава непрозрачност и информационно затъмнение, наложени като стил и метод на работа от ГЕРБ и кмета Акимов, дори един общински съветник трудно се добира до информация. Още повече за такива като мен и г-жа Ковачева. Многократно настоявах на БКС да се направи инженерен одит и тази общинска фирма да бъде специализирана и материално обезпечена за конкретни дейности по европроектите като основен изпълнител или подизпълнител. Изглежда с външните фирми е по-удобно. Знаете, има едни невидими и нерегламентирани финансови потоци и комисионни, а с местна фирма може да се окаже рисковано. Не съм следовател и не знам кое и как е. Мога само да се досещам. Но, мога да направя политически извод – това е поредният провал на ГЕРБ и Акимов. Почти всички печалби, заплати за работна ръка и други екстри от т.нар. европроекти изтекоха извън Троян. За троянците остана да изплащат „онези” 3 054 000 лв. от „качествената работа” на онези, дето сукали от две крави.

- Вярваш ли, че не М. Акимов е поискал да му се увеличи заплатата, а група съветници са го принудили? Защо го направиха?
Илиян Пеевски: Да, вярвам и в извънземните. Не си ги виждал, ама предполагаш, че ги има. На онази сесия приканих г-н Акимов не само да откаже това предложение на г-дата Ангел Балев и Милко Станчев, но и да се съгласи да работи на половин работен ден и на половин заплата. Мотивирах и обосновах предложението си. Изглежда или не ме е чул, или тази група общински съветници са го затиснали под масата, докато кандиса да вземе заплата колкото на кмета. Какво ли е преживял? Сега сериозно. Тук не става дума за някакви 72 лева. Тук става дума за реваншизъм, тропане по масата и недвусмислените заявки „сега ще видите вие кой държи ножа и хляба” и „тук се слуша мойта воля, аз съм капитан”. Капитан, с „к” като кмет. Тъпичко! Дори за троянските политичеки нрави и реалности.

- Смяташ ли, че 600 служебни пътувания до София са помогнали на М. Акимов да кметува по-добре тези четири години?
Илиян Пеевски: Не, не смятам. То ако зависеше от километрите и броя пътувания – да бяхме избрали някой международен или таксиметров шофьор за кмет. Те поне вършат полезна работа. Освен това, стара практика е троянските управленски величия много да пътуват не само в България, но и в чужбина. Някаква полза от това? Някаква внедрена полезна българска или европейска практика? Що се цупят тогава, като им кажа, че ходят в чужбина да си купуват шушляк и дънки? Без да визирам конкретно г-н Акимов, в подобни случаи човек се сеща за Айнщайн: „Да пази Господ от човек прост и работлив”

- Ти като ръководител на ПП „Атака” (Троян) подкрепял ли си категорично БСП на избори 2011 г.?
Илиян Пеевски: Г-н Акимов твърди подобно нещо, но аз се надявам, че той знае и други вицове. Как „Атака” да подкрепя БСП, като на изборите бяхме опоненти със собствени кандидатури за кмет и общински съветници. Ако се визира вторият тур при балотажа за кмет, тук пак греши. „Атака” (Троян) НИКОГА не е призовавала и никога НЯМА да си позволи да нарежда на избирателите и симпатизантите си как да гласуват при едни чисто мажоритарни избори. Единствено на база личните качества се гласува в подобни случаи. Симпатизантите на „Атака” са свободни хора, правещи свободен избор. Това г-н Акимов и подобните му няма как да го разберат.

- Защо глобите по европейските проекти вече надминават 4 000 000 лв.? М. Акимов смята, че корекциите са грешка и кметската администрация и екипите, работили по тях, не са допуснали грешки. Какво мислиш ти?
Илиян Пеевски: За „финансовите корекции” (глобите) се криеше до последния възможен момент и напоително се тиражираха клишета за някакви големи успехи. С г-жа Михайлова по време на изборите за първи път изнесохме публично тази информация и посочихме конкретни цифри. То се оказа още по-лошо. Дали е „грешка”, ще ви дам един конкретен пример. В съседен Ловеч, за 116 мил. инвестиции по проекти, общата сума на „корекциите” е 1000 (хиляда) лева. В Троян, за 12-13 млн. инвестиции по проекти – „корекцията” е 3, а вече казвате 4 милиона лева. Какво излиза? Ловешкия кмет от БСП не го наказват от правителството на ГЕРБ, а троянския кмет от ГЕРБ го скъсаха от „корекции” от правителството на ГЕРБ. Абе, има някаква „грешка”, ама тя не е в София, нито в Дания.

- М. Акимов 10 пъти е обяснил, че онези 1 700 000 лв. никога не са липсвали. Мога ли за 11-ти път да те попитам къде са според тебе парите и какво се е случило с тях?
Илиян Пеевски: На последната сесия г-н Акимов отново „отговори”, така че за да сме коректни, питането ви е за 12-ти път. Една година и два месеца получавам подобни „отговори”, където ми се обясняват великолепните доклади на проверяващите финансови институции (никой обаче не ги е виждал черно на бяло) или пък получавах някакви странни упреци като защо не съм задавал въпроса в писмена форма. Първо твърдяха (през м. февруари 2011 г.), че изобщо нямало такова нещо, после започнаха да твърдят, че парите ги имало в бюджета, след което се оказа (през м. юли), че парите, дето уж ги имало в бюджета, щели да ги връщат от някакво междинно разплащане по европроектите, след това отново започнаха да твърдят, че изобщо нямало такова нещо (защото през юли уж ги върнаха, ама не ги вкараха в приходната част на бюджета) и т.н. Колко простичко щеше да бъде да излезе г-н Акимов и да посочи: в ПРОЕКТА на бюджета за 2011-та или в приходната част на ОТЧЕТА на бюджета за 2011-та, или в проекта на бюджета за 2012-та – ето, тук, в това перо, са тези бюджетни средства. За 20 секунди работа! Г-н Акимов направо ще ме попилее и се „чудя” защо повече от година не го прави.

Дълга е за обяснение цялата процедура и хронология по „изчезването” на тези 1,7 млн. лв. бюджетни средства. Темата обаче не е затворена и се надявам компетентните органи да се произнесат. Едно нещо обаче не мога да не коментирам. За ГЕРБ и подкрепящите я през изминалия мандат от „Избор за Троян”, ДСБ, СДС, НДСВ и подобни, както и за бившата администрация на кмета Акимов – такова нещо като финансова дисциплина не съществуваше. Такова нещо като Закон за бюджета не съществуваше. Каква е разликата между бюджетни и извънбюджетни дейности и финансови взаимоотношения, изглежда изобщо не ги интересуваше. Бюджетът за тях беше някаква бащиния и си правеха с него, каквото им е удобно. После кърпеха бюджетните дупки, ама сметките все не им излизаха. За какво изобщо приемаме един бюджет, за какво изобщо правим обществено обсъждане на този бюджет, след като кметът прави каквото си иска с него, харчи парите на гражданите, както на него му е удобно, а после поставя ОбС пред свършен факт да му гласуват постфактум неговите, а не приетите в бюджета капиталовложения и разплащания. И мнозинството в ОбС гласува – как да не гласува, като е превърнат в слугински орган и орган на колективната безотговорност.

- Негативното отношение към теб на бившият председател Ангел Балев от какво беше провокирано? Страх от истината или неглежиране на работата ти като съветник?
Илиян Пеевски: Г-н Балев беше един доста странен председател на ОбС - Троян, когото всеки можеше да открие на кортовете под стадиона или в троянските кафенета. Няколко пъти му исках оставката, но най-смешното беше, че другарчетата му от ГЕРБ и седесетата изобщо не допуснаха да посоча аргументите си. После промениха правилника, за да стане невъзможно да му искаме оставката. Няма какво да коментирам и подкрепям казаното от У. Ирвинг: „Вашите наистина тъпи умове са предпочитани за обществени служби и специално ги изтъкват заради градски почести и слава".

- Може ли една неистина, повторена 10 пъти от М. Акимов, да се превърне в истина?
Илиян Пеевски: При Гьобелс е до 100 пъти. Тук виждам заявка за рекорд. По-лошото обаче е, когато истината започва да звучи като лъжа още от първия път, когато е произнесена от някой, който много е лъгал. Вече повече от 20 години живеем „под водата” в едно море от лъжи, фалш и демагогия. Някой може ли да даде обяснение и определение на това общество, което създадохме? Аз лично не се наемам. Общество, което позволява да се изтикват на политически и управленски ръководни постове индивиди, за които отдавна се знае, че бацилите на простотията, наглостта и посредствеността са си организирали колхоз в главния им мозък – такова общество не го чака добро бъдеще. На всичко отгоре ни карат тържествено и жизнерадостно да честваме простотията им. Такова общество е обречено. Още по-лошото е, че освен ежедневните лъжи, демагогия и тотално промиване на мозъци, появиха се и някакви жалки кроячи на фалшва история. Ценностна система днес няма. Думите вече губят значението си и както казва Конфуций, „когато думите губят смисъла си, хората губят свободата си”. А когато загубиш свободата си – ставаш роб. Физически или икономически роб.

(следва)

Интервю на Иван Хаджийски

Още по темата:

65 коментара:

Анонимен каза...

Сама птичка, пролет не прави!
А колко се изписа за гнусния и крадлив минак? Ма той нищо, трае си. И разчита, че всяко чудо е за три дни. Обществения интерес спадна и хората, улисани в собствените си грижи, забравиха за корумпирания циганин от мах.Г.Трапе. Така е в Бълхария, така е на село!

Анонимен каза...

Граждани за Троян да сезират медии и прокуратура за обявените изпълнители на обществени поръчки.Фирми чиито собственици са от листата на гроб печелят европроекти,нагласени от крадеца минак.Кметът Михайлова е тотално абдикирала,обществото трябва само да оправя кашите!

Анонимен каза...

Подкрепям на 100% изложеното от 2-ри.
Крайно време е тези наглеци и мошеници, да си получат заслуженото.

Анонимен каза...

M/SI: Понеже много от пишещите тук по различни поводи пишеха/ат-този/тези/ откраднаха пари, този взел комисионна, онзи…..еди кво си присвоил…., ама нямало осъдени, щото … И понеже общината има наложени финансови корекции/Боже, колко безобидно звучи!/ в размер на 4 000 000 лв., които ние гражданите на Троян трябва да плащаме, та си рекох, че няма да е лошо да осветля незнаещите/ може би всички знаят и може сега някой да вземе да ми се обиди/ как се „ крадат” пари в публичния сектор. Накратко: Всички са чували, че в държавното и местно управление се провеждат обществени поръчки за различни дейности-строителство, доставки техника, оборудване, канцеларски материали и т.н. и т.н. Избора се прави от комисия назначена от Възложителя/ било кмет, било министър и т.н./, комисията е предимно от служители подчинени на Възложителя. Възложителя разпорежда на ухо на определени служители от комисията/верни естествено/ кой от кандидатите трябва да спечели. Това го прави защото Възложителя има с определен кандидат предварителна /нерегламентирана/ уговорка за определена сума, обикновено 10% от стойността на поръчката. Това изключително трудно се доказва в съда от разследващите/ примери- Масларова, Цонев и др., които са невинни като агънца/Този който „ спечелва” конкурса, се отблагодарява на Възложителя с парични знаци под масата/ не по проследим банков път/. Обикновено това става когато се сключи договора и се изплати от Възложителя аванса. Документално –черно на бяло пари на никого не са давани. В процедурата по ЗОП , обаче има нередности и това са констатирали финансовите одити и са наложили „ корекции”. Въпроса е –кой носи персонална отговорност? Всичко си е наред по документи, няма виновни, има санкции за една малка сумичка от 4 000 000 лева, която трябва да се плати на държавата от гражданите на Троян. Както викаше дядо ми от Орешака/ Бог да го прости/ „ Пито-платено сино”. Пито от кого-гадаем? Плащането е ясно- от всички нас! Та това уважаеми е механизма/има различни нюанси, но не искам да досаждам/ на облагодетелстването когато си във властта. Както казва Ути Бъчваров- Лесно, Просто и Гнусно.

Анонимен каза...

Продължават да крадат и в момента. Наследството на минак не се изразява само в 4 000 000 санкции.Както M/SI описва по-горе, така се прави схемата.Така е и във всичко "спечелени" процедури.Такава е схемата със спечелилите фирми за саниране и прочие...Доколкото знам фирмата на сина на колю стоименов, ще изпълнява довършителни ремонти по стадиона.
Прав е M/SI,че по принцип самото даване на пари е недоказуемо, но пък имаме на лице тежък конфликт на интереси !Достатъчен да се сезира прокуратурата!

Анонимен каза...

МИНКО АКИМОВ (с учудена физиономия) към кмета на Троян Донка Михайлова: „Донке, аз пък от вестника научих, че Яна (жена му) е купила някакво помещение в Пощата?!”. Това не е виц! Това е реално проведен разговор преди няколко дни между председателя на ОбС - Троян и кмета на община Троян!

Анонимен каза...

Прокуратура работа не върши! Трябва силно гражданско общество - да контролира, и много здрава сопа за лапачите - като минак и неговото обкръжение /което продължава да му служи вярно/.

Анонимен каза...

Ами 6-ти, Минко може и да не знае, че жена му се е сдобила със собственост. Може да са се скарали за нещо, да и е сърдит и тя не му е казала за новата придобивка. Сумата която е платила, явно несе е усетила в семейния бюджет. Може за някои 100-200 000 лв. да са джобни и пари за семки. Та затова 6-ти може и да не знае г-н Акимов. Ти когато си купуваш сандвич или семки казваш ли на жена си?

Анонимен каза...

А бе № 5, ква Прокуратура, към Съд, кви 5 лева? Ти наивник ли си?

Анонимен каза...

Крайно време е вече, да се тропне по масата.
Стига са ни имали за мишки и лалугери тези от ГЕРБ и тяхните протежета: Петко Пенков, Петър Стойменов, Светослав Дочков и т.н. и т.н.

Анонимен каза...

И т.н........стига приказки,хората си лаят кервана си върви !!!!!
И какво като си е купил някава собственост,да си я ползва още 50 години....не може 4 години кмет,4 месеца пр.ОС и да не се ОБЛАЖЕ от власта.
За този мандат е предвидено сградата на общината ,някой училища и детски градини,,,,,и съответно ще ги вземем под нам от собствениците,за да има къде да се подвизават кмет,3 зам-кмета и секретарките друга с местни данъци и такси не можем издържа!!!!!!!!!!!
ИП пак не си взел аповете от ...ти знаеш
Ако говориш когато трябва ще имаш по голяма тежест ,а не постоянно бращолевене--1въпрос :
чукна ли тая Петя или само мераци?????
Артур

Анонимен каза...

НОв Закон:забраняват се червените рози за подарАци............от утре само гербери

Анонимен каза...

-Аз съм българче....
-Ай стига си се оплаквал бе!:):)

Анонимен каза...

Не отричам нещата които са написани сериозно тукл Но си задавам въпроса, етично ли е точно този господин да задава въпроси и да устоява ,, Троянската чест,,? Тази работа ми прилича на вендета. Къде беше до сега през изминалите четири години? Не, и опозицията в Троян е скапана, за жалост. А, от Хаджийски вони на мъст и злъч. Жалко!

Анонимен каза...

Некоректни търгове за фирми–изпълнители, са донесли част от санкциите. Лично Д.Михайлова е защитила общината за това! Четох някъде в Медиапол, ала то един проблем ли е? Стана навалица вече.

Анонимен каза...

А какви далавери се въртят с ремонта на изложбата в Орешак; но нали директора е член на ГЕРБ всеки се прави , че не занае;
За там трябва прокурор;

Анонимен каза...

Не обвинявайте г-н Акимов за не знанието по ? за имота на прокредит-просто те не спят заедно под една завифка,и не са се виждали скоро.
КОЛКото за И.Х.по приятелите щв ги познайш
ИлПее ски на беклемето

Анонимен каза...

Да пази Бог от прост и мързелив!!!!!В добавка-и нагъл,какъвто е господин Ив.Хаджийски(гореснимания),останал е явно без доходи и си търси нов" осиновител".Който го познава не би му вярвал и на една дума!!!Защо си мисли ,че сме толкова късопаметни ,та да му се хванем на празните приказки?!!!

Анонимен каза...

Я!!! Че Радевски не се ли пресели в Червен бряг барабар с коНбината си? Или аз нещо не съм доразбрал?

Анонимен каза...

Бившият директор на обявената в несъстоятелност троянска фирма Изкуство АД Иван Хаджийски получи присъда 2 години лишаване от свобода и глоба от 200 000 лв. за нанесени вреди със сключването на неизгоден договор. Това постанови състав на Троянския районен съд, който разгледа делото след връщането му от Апелативния съд във Велико Търново. Преди година в. ПАРИ писа за присъдата над Хаджийски, която тогава бе 1 година лишаване от свобода и да възстанови 1.2 млн. лв. на предприятието. Присъдата е за сключен договор с фирма Веко на местния бизнесмен Хари Велев. Изкуство не е произвела договореното и Веко придобива най-апетитните части от нея срещу 200 000 лв.
Източник: http://www.dnevnik.bg/print/arhiv_pari/2003/12/01/1575204_osudiha_bivsh_direktor/

Анонимен каза...

Иване, кажи си! Те ще те разберат

Анонимен каза...

Иван и Хари са от топ мафиотите на СДС за града.

Анонимен каза...

Ако някои от пишещите тук, четяха наполовина това което Пеевски пише и ако можеха да го усмислят през зомбираните си мозъци, щяха да разберат за какво става дума. По лошо управление на Троян, от това на М. Акомов, не е имало и дано няма.
ПП.Не съм адвокат на г-н Пеевски, но той е много, много прав

Анонимен каза...

От доста време забелязвам, че вестник Троян 21, сайта и форума се превърнаха в селско- дезинформационен клюкарник. Все едно съм на седянка, за белене на мамули, през ранната половина на миналия век.

Всеки, чул-недочул, разбрал-неразбрал, пише ли, пише с анонимен почерг. Троян21 вече е основен конкурент на жълтата преса (и по цена и по писания). Има и напредък, пише се и за политици от високите етажи - Първанов например.
Предлагам, Вестникът да си смени подзаглавието и от "Вестникът, който казва нещата такива, каквито са" да се напише "ВестникЪт, който казва нещата такива, каквито не е сигурно дали са".
Искренно ваш,
ЧитателЯт

Анонимен каза...

Любопитно мнение (24) "ЧитатеЯт" явно има "почерГ" и страшно ги разбира нещата :D:D

ЧитателкЪ

Анонимен каза...

Дефиниция за корупционна сделка:
Всяка една сделка,в която не участва Б.Борисов е
корупция....

Кардинал Ришельо каза...

Дръжте се Гражданите че засегнатите почнаха да съскат и групират сили да пазят заграбеното...

Анонимен каза...

Ах ти №24, ах ти трапчанска маймуно !

Анонимен каза...

Правилно,26-ти,те това е корупция!Веднага да даде парите за благотворителност!Абе имаше една Цветелина Бориславова,с нея какво стана?

Иван Хаджийски каза...

Към 20-ти, всички заинтересовани и всички любопитни:
Троянски районен съд, 6 състав, с присъда No76 от 13.09.2005 г. постанови по НОХД No401/2004г.:
Признава подсъдимият Иван Вачев Хаджийски за НЕВИНОВЕН...
Окръжен съд-Ловеч с решение No44 от 07.03.2007 г., потвърждава първоинстанционната оправдателна присъда и определя касационният протест на Ловешката окръжна прокуратура за НЕОСНОВАТЕЛЕН...
На 30.01.2007 г. с решение No1070,Трето наказателно отделение на ВКС оставя в сила възивно решение No44 от 07.03.2006 на ЛОС...
РЕШЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

Анонимен каза...

Ха така Иване!Тури им го на тъпите троянски аборигени!

Анонимен каза...

Г-н Хаджийски,нима не знаете,че никой не вярва в българското правосъдие???!Вие съвсем на балъци ни направихте!Тия неща ги разправяйте някъде другаде!!!!По-малко ни занимавайте със себе си,защото от такива като Вас,Троян загива!Един достоен човек няма работа с лумпени като Хари Велев!А,забравих,че и той спечели дело в нашето "правосъдие".......То бива наглост,но това е патология!!!!!

Анонимен каза...

Господин 32,вярно никой не вярва на българското правосъдие като толкова сигнали се подадоха за минак и никой не реагира!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Евала на Иван Х-ски ,завист бате ,ама който го може -ГО МОЖЕ!!!!!!!!!!!!!!!
Трябва да се възхищаваме на такива хора:
сложени,избрани,назначени политичеки и т.н. на отговорен пост и естествена БГ черта оправили първо себе си,деца ,внуци и техните деца,политичските си началници па накрая и съответната институция която представляват!!!
33ти -гарван на гарван око не вади,има приемственост от 45+22-все едни управляват,ама сега са твърди милиционери и кумунисти
Артур

Анонимен каза...

Този Артур дали прави връзка с главния си мозък?
Поредната неграмотна и мрънкаща балалайка.

Анонимен каза...

манчестъра как паднаха.тоа съра е бати изкукуригалия

Анонимен каза...

А,защо да му вярваме,относно Ив.Хаджийски и Х.Велев????Стига вече,таква хора не бива да ни дават съвети как да живеем!!!И изобщо не е завист,а здрав разум!!!

Анонимен каза...

Тролите в сайта е време да си лягат!!!!Много стар пиниз са!!!!

Анонимен каза...

Балалайката каза :
35ти ,на пазара лекарствата са по евтини,отиди и нищо ,че си магаре си вземи конска доза успокойтелни.Връзка с мозъка правя повече от теб- Кое е лъжа бе овнешка тиква?
Ганчовци,стига троянска завист -който може да УСВОЯВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Яжте яйца по 50ст,стара планина-стандарт,най-скъпата захар,най-голямата контрабанда с цигари ,нафта 3лева,ток до небето,ниски заплати,ГОЛЕМИ ПЕНСИЙ и т.н.
артуР

Анонимен каза...

Който каже нещо различно, трол ли е, бе Генади и Борджуков? Е, това вече на нищо не прилича! Направо оляхте форума с тези простотий!

Анонимен каза...

Не си трол бе, Артурчо. Тъп си. Тъп, нагъл и неграмотен. Недоучил троянски цървул с висока самооценка.

Анонимен каза...

Аз, като избирател, очаквам да чуя факти за публикацията, интервюто и коментарите.
Г-жа Кмет, Вие сте на ход!

Анонимен каза...

Кметуване на М. Акимов беше некадърно, слабо и ялово. Има достатъчно данни за нередности при управлението на европарите в Троян. Защо не се самосезира прокуратурата, къде замлъкна Д. Михайлова ... Каква е позицията на общинската организация на ГЕРБ? Въпроси без отговори - до следващите избори, когато пак в името на промяната ще гласуваме за ТЯХ (който е жив въпреки всичко)

Анонимен каза...

41ви пи ли аповете бе ,че с тази шизофрения и пристапи на ауцхаймер ?

Анонимен каза...

Артур,Артур да увисне на моя к.р!Да е.а и тъпите му пичове де още вярват в чудеса!?Революция му требе на тоя народ братко...революция!Скръв са я взели тая власт и с кръв ще я сдадат...средно положение няма,колкото и да не ни се ще и се самозалъгваме.

Анонимен каза...

Артур, пише се пристЪпи и аЛцхаймер.
"Алцхаймер" е свързан с прогресивно унищожаване на мозъчните клетки, но при теб няма подобна опасност.

Анонимен каза...

Казало лайното и паднало в дупката ,уважаеми правопиСчо

Анонимен каза...

Правосъдието и г-н Хаджийски нещо замлъкнаха???!!!!

Анонимен каза...

45-ти, ТЕ ти я дадоха съвсем без кръв, ама ти и такива като тебе, които я взеха /властта/ я осрахте. Съсипахте всичко.Върни се в историята и виж за 22 години след 1944година какво е направено и сравни с онова, което се случи без БКП през 22-те години след 1989-та.Постарай се да научиш по производството на какво България е била в световната десятка. Питай някой по-знаещ от квартала, в който живееш, колко стругове, елдвигатели, лекарства, мебели се изнасяха на Запад и на Изток.Днес се свиваме без работа, без социални грижи, без идея за развитие. На всичкото отгоре ръкопляскаме на псевдодемокрацията, която е в угода на мутри и хитреци /независимо от коя партия са/. Впрочем то и партиите ни едни, с белези на Алековото време /ако знаеш кой е Алеко Константинов/ А на тебе все някой друг ти е виновен...Пък и революция искаш да правиш... Срещу кого? Тодор Живков и Политбюро - почти всички измряха. Чия кръв ще проливаш?

Анонимен каза...

Поздрави за коментара на 49-ти!

Анонимен каза...

49. В 1944 г. колко хора убихте ? Колко изчезнаха безследно и колко изгниха по концлагерите ? Колко изселихте от родните им места ? Колко капитал и предприятия и имущества / не като сега крадени / национализирахте ? а ? за да живуркате сладко на големи постове и да обикаляте света и да пазарувате в кореком ?
Дечицата следват по София, а дядката лапа народна пенсия, иха .....

Анонимен каза...

49. Не беше ли Георги Димитров тоз, който искаше да свети маслото на България още в 1947г. ??? и да става председател на южнославянска конфедерация ? Не беше ли Тодор Живков и Политбюро, дето фалираха България още в 1960г. чрез "априлската си линия" и продадоха 22 тона злато и 50 тона сребро от националния резерв събиран от 1879 до 1944 !!! а ???

Анонимен каза...

49 и 50 комуноиди се активираха!Смях де смях!

Анонимен каза...

Наследниците на Г.Димитров и т.н. достойно разграбват и съсипват всичко българско,а колко хора изгониха от България и колко не се родиха-дори статистиката не може да скрие!Жалко ,че им повярвахме през 1989г.!!!!!

Анонимен каза...

Уважаеми Генадий Маринов, по повод финансовите корекции /4 000 000 лв./към община Троян се изписа почти кофа с мастило. Моля, направете интервю с прокуратурата на гр. Троян, за да чуем/и коментираме/ те какво мислят по този въпрос.Ще има ли разследване, ще се самосезират ли, ще има ли търсене на някаква отговорност или чакат г-жа Донка Михайлова да ги подсети.Ако няма да вземем да сезираме Главния прокурар на РБ, та той да им разпореди. Нищо лично, но така не се управлява град и така не се провеждат обществени поръчки.

Анонимен каза...

Драги 51 и 52. Щом говорите за убийства след 1944г трябва да знаете и колко млади, будни, чисти български младежи бяха убити преди 1944г в борба за малко справедливост, за правда, за свобода.Мислете и за това.А как е била придобита собствеността на вашите дядовци и баби - чрез безцеремонно заграбване и експлоатация труда на трудовите им съселяни. Безумие е да говорите за някакъв фалит на държавата през 60-те години - та тъкмо тогава започва истинския възход на България.При вас просто злобата, жаждата за мъст и съжалението, че днес бихте живяли по-сносно, ако притежавахте яхърите на дядо ви вземат връх във вашето четене на историята.Ако сте нормални хора, мислете за народа като цяло.Впрочем какво направихте с яхърите когато след 1989г ви ги реституираха? Защо не дръпнахте нагоре? Май не ви е виновен комунизмът!
54-ти.Не знам колко са изгонените след 1944г, но знам, че прокудените от България след 1989г са близо два милиона.При това не са изгонени от т.н.наследници на Г Димитров, а от антикомунистите, които властват вече 22 години и рушат, рушат, рушат.Това са все твои аркадаши, за които целта е една - богатеене.

Анонимен каза...

56.Хайде стига с тази комунистическа митология, Василий II Българоубиец ослепява 14 хиляди български войници, а в първите дни на 1944 другарите избиват 30 000 български граждани.
С хората работили по чужбина и инвестирали после в България какво се случи а ? А сега какво търсите инвестори ли ? за да продължите да лапате по 10 % - ей сега ще дойдат. На шумкарските акций като обирането на горското стопанство няма да се спирам, явно за малко справедливост, за правда, и за свобода са извършени. Били реституирали - да с нискокачествени акций търгувани на 15 % от номинала, а другите 85 % къде отидоха а ???
Защо не прочетеш докладите на БНБ и писмото на Тато до Хрушчов, за да се ограмотиш по "възхода" в 1960.

Анонимен каза...

56.Ние обаче не сме в състояние да посрещнем срочните погашения в капиталистическа валута

през второто и третото тримесечие на тази година. Особено затруднение предизвика решени-

ето на Банк комерсиал пур Л’ероп дю Норд, Париж, и Московска народна банка, Лондон, да пре-

установят предоставянето на Н.Р. България на нови търговски кредити за внос от капиталис-

тическите страни. Тази мярка ни лиши от възможността да внесем някои крайно необходими за

нашето стопанство стоки, без които не можем да минем.


С цел да се осигури погасяването на предстоящите падежи през второто и третото триме-

сечия на 1960 година, Политбюро на ЦК на БКП и правителството на Н.Р. България се обръщат

с молба до Президиума на ЦКна КПСС и правителството на СССР за следното: Да разрешат

на Държавната банка

на СССР да продаде за сметка на БНБ намиращото се на съхранение българско злато

в размер на около 22 тона срещу капиталистическа валута, която да послужи за погасяване на част

от задълженията ни.Да разреши на съответните съветски организации да закупят

през 1960 г. от Българска народна банка 50 тона сребро срещу конвертируема валута.

Да окаже съдействие за отсрочване падежите на 40 милиона долара наши задължения към

Банк комерсиал пур Л’ероп дю Норд, Париж, и 10 милиона долара към Московска народна банка,

Лондон, за двегодишен срок.



София ... април 1960 г.

С дълбоко уважение:

ПЪРВИ СЕКРЕТАР НА ЦК на

БКП: (Тодор Живков)

Анонимен каза...

56. А нещо за Луканов, Виденов, Доган няма ли да разкажеш, ами за ролята на Милко Балев във Виена и фалита на България в 1996 г. ???
Дали са "антикомунистите, които властват вече 22 години и рушат, рушат, рушат ?, я се огледай на общинско и национално ниво чий кадри седят по меките кресла ?

Анонимен каза...

56. Огледай се чий са днес фабриките, фирмите и капиталите преди да баламосваш хората! Бащата от БКП/БСП/, а синът от ГЕРБ. Е има и оче/вадни/ бояджий. Честита псевдодемокрация !

Анонимен каза...

1 октомври 1944
С телеграма до Георги Димитров в Москва ЦК на БРП(к) съобщава решението си "революционната чистка" да продължи още една седмица, след което ще започнат да работят народните съдилища и "чистката ще тръгне по законни пътища".

Анонимен каза...

Ако мислите, че на власт след 1989г са комунистите защо пълнехте площадите, защо скачахте като обезумели от радост,защо вдигахте лозунги и пеехте песни като "Комунизмът си отива, спете спокойно деца?" Защото нямате нито политически усет, нито политически критерий. Владее ви една емоционалност, дълбоко погрешна и неосъзната.Владее ви една заблуда, която не ви позволява да прозрете, че всъщност вие сте едни пролетарии, безнадеждно обречени на бедност и страдание. Вие никога няма да станете капиталисти.Ще цамбуркате в блатото на нещастието, ще ревете срещу нещото, което все ви пречи,ще псувате и ще се заканвате, но никога няма да осъзнаете, че всъщност на вас най би ви приличала борбата за комунизъм, който единствен може да ви поднесе нещо наготово.Самите вие сте явно неспособни затова вечно ще ви се привиждат внуци, правнуци, пра-правнуци.Запомнете най-важното - истинският комунизм не е 40-те и 50-те години на миналия век. Комунизмът е 70-те и 80-те години, когато България е сред развитите страни.Днес, за втори път в историята си след Самуил, ние, българите сме ослепени. Всъщност сами през 1989г си избодохме очите и все още някои като вас не могат да осъзнаят истината за случилото си.Живейте си с "радостта" на заблудата.Не съм аз, който ще ви помогне да се ориентирате.

Анонимен каза...

Уважаеми Генадий Маринов, по повод финансовите корекции /4 000 000 лв./към община Троян се изписа почти кофа с мастило. Моля, направете интервю с прокуратурата на гр. Троян, за да чуем/и коментираме/ те какво мислят по този въпрос.Ще има ли разследване, ще се самосезират ли, ще има ли търсене на някаква отговорност или чакат г-жа Донка Михайлова да ги подсети.Ако няма да вземем да сезираме Главния прокурар на РБ, та той да им разпореди. Нищо лично, но така не се управлява град и така не се провеждат обществени поръчки.

Анонимен каза...

Да 62. Ще запомним истинския комунизъм от 70-те и 80-те години, когато България е сред развитите? / в сравнение с Африка? / страни, особено онзи от 1973, когато насмално да станем съветска република поради поредния фалит.
" На вас най би ви приличала борбата за комунизъм, който единствен може да ви поднесе нещо наготово",- нали ви го носи и до днес наготово?
За всеки случай се пригответе за "Виденова зима" с друг главен герой.

Анонимен каза...

Да пази Господ от човек прост и крадлив.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |