Приеха троянския Бюджет 2011

* Атакистите Пеевски и Ковачева и Шошкова и Сираков от десницата гласуваха „против” * „Аз няма да оставя това така!”, закани се лидерът на „Атака” и обвини вносителя в спекулация с 950 хил. лв. * Кметът Акимов към опонента си: „Много е трудно за неспециалисти да се занимават с тази материя”

С 24 ГЛАСА „ЗА”, 4 „ПРОТИВ” (инж. Илиян Пеевски и Петя Ковачева от „Атака” и Мариела Шошкова и Даниел Сираков от коалиция „Избор за Троян”) и 1 „въздържал се” (Тончо Камачаров от „Атака”) предложеният от администрацията бюджет на Община Троян за 2011 г. бе приет от Общинския съвет (17 февруари).

В ПРЕДВАРИТЕЛНИТЕ ЗАСЕДАНИЯ на постоянните комисии бюджетът бе одобрен без дебати и забележки. В залата обаче се чу много остра критика от лидера на 3-членната група на „Атака” инж. Пеевски. Атакистът директно обвини вносителя (общинската администрация и лично кмета Минко Акимов), че прикрива един излишък от миналогодишния бюджет в размер на 950 хил. лв. и че тези пари могат да се използват за нечисти предизборни цели. Друго сериозно обвинение бе, че администрацията се кани да разплаща извънбюджетни дейности (дейности по някои европроекти) с бюджетни средства, без за това да е дадено разрешение от Общинския съвет (ОбС). „Аз няма да оставя това така!”, закани се троянският лидер на „Атака” при обяснението на отрицетелния си вот; и обръщайки се към колегите си съветници от ляво и дясно и към кмета, допълни: „Вие сторихте поредното зло на троянци”.

В ОТГОВОР НА НАПАДКИТЕ кметът Минко Акимов заяви, че вече е било обяснено и то нееднократно къде са тези 950 хил. лв., за които говори Пеевски – посочени са в отчета за миналата година и са влезли в новия бюджет. „Много е трудно за неспециалисти да се занимават с тази материя”, коментира градоначалникът и подкрепи предложението на инж. Пеевски финансистката на Общината Галя Белевска да отговори на поставените въпроси; неясно защо обаче съветниците отхвърлиха въпросното предложение, като дори вносителят гласува „против”. Г-н Акимов за пореден път подчерта, че всеки общински бюджет минава през проверка от Министерството на финансите, финансов одит и финансова инспекция и едва след тяхното одобрение се предлага за гласуване в ОбС. Кметът заяви още, че Бюджет 2011 е в пълно съзвучие с приетата Програма за развитие на община Троян 2007-2013 г. Председателят на постоянната Комисия по икономика, бюджет и финанси Йордан Данков подкрепи кметските изводи и определи троянския Бюджет 2011 като добре балансиран.

ПРИПОМНЯМЕ – рамката на бюджета на Община Троян за 2011 г. е 16,731 млн. лв., като преходният остатък от миналата година възлиза на 2,646 лв.

Т21

14 коментара:

Анонимен каза...

Акимов към опонента си: „Много е трудно за неспециалисти да се занимават с тази материя”

БОЖЕ ГОСПОДИ, ОПАЗИ ТРОЯН ОТ „СПЕЦИАЛИСТИ“

Анонимен каза...

Защо в статията не се споменава,че тези престъпници са гласували още един кредит?
А за изказването на минка..."присмял се ърбел на щърбел"!

Анонимен каза...

Тези 950 хил. лв. са похарчени миналата година и се прехвърлят в тази.
Интересно ми е кои са икономистите които плануват бюджета.

Анонимен каза...

Всъщност разбра ли се къде потънаха тези прословути 4 милиона които си гласуваха единодушно като в старите времена.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Дайте информация за кредита от 4 милиона!
Чува се , на тази сесия са гласували още един, положението е критично, някой да сезира парламента и министър председателя!

Анонимен каза...

Ако знае някои да даде инфо.

Анонимен каза...

Е какво като ги сезира. Сигурно ще арестуват този който е дал сигнала, а не който е извършил престъплението.

Анонимен каза...

"Ало,ало,...абе тоа Дако ми се обадИ...
Добре,Минко,добре....
Ела да си варим ракията...
Добре,Минко,добре.....
Обади се и на Илковски...
Добре,Минко,добре....
Викай и тоа....
Кой,бе,Минко,кой....
Светльо Дочков,кой...
А,градът,Минко,градът...
Заеби градът,ти глей ловът...."
Това е текстът на най-новото Хип-хоп-данс-транс парче,записано на живо от екрана на БНТ и изпълнено от групата "Сливи за с(К)мет

Дано много уважавания от мен автор Ай-ссс не се сърди че му употребявам творбата. Просто много ме радва.

Анонимен каза...

Абе хора,че той за какво стана кмет.Едва ли има човек който да разпределя порцийте на местната власт (на която и да е било) и да не открадне или задели за неговите хора.Тук ?са е колко % и колко е компетентен за това,а ако искаме друг трябва внос от Антрактида .........дайте човек да не мисли първо за себе си!!!!

Анонимен каза...

Готвач кладен нямаааааааааааааааааааа...

Анонимен каза...

Няма такъв, който да не мисли първо за себе си!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

От ЕМ/SI: До № 6, а и до всички които пишат „краде се, откраднаха ..”
Колега/и, при съмнение за злоупотреба не се сезира парламента и министър председателя. Тези институции нямат такива задължения и правомощия-да се коректив на общинския ни бюджет. Сметна палата и прокуратурата са органите. Но…когато ги сезирате имайте готовност да го докажете твърдението си в съда, щото ако проверяваните останат чисти, могат и ще заведат дело за клевета и познай кой ще е потърпевшия. Така че умната! Мога да Ви насоча къде да търсите „заровеното куче”-или как се взимат пари под масата в общините, естествено не от дребния общински служител. Те знаят, но ще мълчат щото ако загубят и мизерната си заплата, отиват от другата страна на барикадата, а гладът е по-силен и от тока.Това са провеждането на обществените поръчки. Когато избора на изпълнител на обществената поръчка е манипулиран, тогава се взимат и комисионните. Но всичко по документи е изрядно/имайте предвид че всяка обществена поръчка се пасе от АОП/. Трудно доказуемо, но личи по стандарта когато им свърши мандата. Мога обстойно да се спра на начините и методите но е особена материя ЗОП/закона за обществените поръчки/ и едва ли някой го интересува.

Анонимен каза...

До 13-ти: Интересува ни и още как, всеки го интересува как и от кого се краде народната пара. КАЗВАЙ, наострихме уши!!!!!!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |