„Актавис” и „Софарма” – лидери по продажби за 2010 г.

* „Актавис България” – с най-богатото портфолио от 320 продукта * На „Софарма” е най-продаваното лекарство у нас - аналгин

ДВЕТЕ ФАРМАЦЕВТИЧНИ КОМПАНИИ, които имат свои заводи в община Троян – „Актавис България” и „Софарма”, са водещи по пазарен дял у нас за изтеклата 2010 г., сочи официалната статистика.

СПОРЕД ДАННИ ОТ IMS лидерът „Актавис България” е продал на вътрешния пазар лекарства на стойност над 145,5 млн. лв. (по цени на дребно) и отчита ръст от 4% в сравнение с 2009 г. „Актавис България” е с най-богатото продуктово портфолио у нас (предлага 320 продукта) и затвърди първото си място по продажба на лекарства без рецепта, хранителни добавки и медикаменти в опаковки. Най-популярните й продукти като беналгин, спазмалгон, ефизол и др. са сред лидерите в своя сегмент. Припомняме, че през м.г. в тукашната структура на „Актавис” („Балканфарма Троян” АД) бяха инвестирани над 3,5 млн. евро – за модернизация на двата производствени цеха и довършване на външната инфраструктура.

СЕРИОЗНИ УСПЕХИ бележи и вицешампионът по пазарен дял у нас „Софарма”, чиято най-модерна производствена база се намира в троянското с. Врабево. Компанията завършва 2010 г. с 21% ръст на годишна база на неконсолидираната печалба (40,6 млн. лв.), 20% ръст на износа и общи продажби на стойност 209 млн. лв. „Софарма” произвежда и най-продаваното лекарство у нас – аналгин.

Т21

52 коментара:

АРВи каза...

Добре е когато има предприятия и фирми, които имат успешен бизнес на печалба. Жалкото обаче е когато тези фирми са фармацефтични и продават продукцията си изключително или поголямата част от нея в България. Това значи, че народа ни нещастен е болен и продъпжава агонията си. И това не е случайно на фона на случващото се като политика в държавата, града ни и на фона на нашето отношение към всичко това. Догодина може и да удвоят печалбите си. Но всичко ще е до време. Когато намалеем в достатъчна степен и всичко стане необратимо, то вече е такова, просто не ми се мисли за това, защото не е моя работа. На тези на които е работа си се занимават със СРС-та и се чудят как да се оправдават, вместо да се заемат с проблемите и с държавнически хъс да ги решават един по един докато все още ни има.

Анонимен каза...

Че то нашто ХФЗ има ли производство? Не виждам тълпи от хора/работници/сутрин да влизат през портала. Прилича на складова база, с униформени пазачи и директорка мераклийка за кмет!

Анонимен каза...

Абсолютен ташак,комунистите си изпраха мангизите и сега отчитат резултати.

Анонимен каза...

Чи кой им произвежда лекарствата като са складова база ти ли бе номер 2.В статията пише че имало инвестиция за 3.5 мил. лева миналата година,не са ли мношко да се влагат в склад и ако нещо не върви кой ще влага в него такива огромни пари.Явно нашето ХФЗ върви добре.

Анонимен каза...

не 3.5 мил. лева а евро

Анонимен каза...

В сайта има комунист.

Анонимен каза...

Не е един

Анонимен каза...

втори,жена ти ти изневерява с 18 годишен.
каза че дори продуктите на актавис и софарма взети заедно, не можели да вдигнат мъртвеца!
по-лошото е че си толкова прост,та се чудя дали го осъзнаваш.
сега бягай при приятелят ти по импотентност акимов, да му оближеш дъртият комунистически задник!

Анонимен каза...

Вторият може да се окаже не прост, а прозорлив по отношение мераците на госпожата. Интересно ще е коя партия ще я приеме за своя кандидатура, тъй като госпожата май се държи доста изоглавено т.е. ни се води ни се кара. Ако пък не е вярно това с мераците, тогава какъв е смисълът на акциите на основаното от нея обединение, които зле прикрито са насочени срещу кмета и неговото управление.
А пък 8-и, с този си стил ти само ще навредиш на госпожата директор, ако целиш да я защитаваш и продължаваш така. Да не говорим, че чак отвръщаваш форума тук.
Поживйом - увидим. Скоро ще е ясно.

Анонимен каза...

Ей 9-ти,като се кандидатира - що ще се кандидатира,като не се кандидатира - що пък не ще! Я вземи се оправи малко какво искаш!
И стига писа в работно време от общинският си компютър, щото аз ти плащам заплатата.Работи, Общинарю!

Анонимен каза...

Смисълът всъщност се вижда добре, друг е въпросът че не го разбираш 9 -ти!
Дори не познавам шефката на Актавис в Троян, но чувам само добри неща за нея,а това че има обществена дейност ,говори за висок морал!
А ти бягай кмета да ти даде бисквитка и да му близнеш краката!

Анонимен каза...

Абе кой ще остави питомното, за да гони дивото?
Стига сте спрягали г-жата за кандидат-кмет. По-лесно е да си е директор, а пък да дава акъл на когото и да е(избран за кмет).

Анонимен каза...

До 10-и: по отношение на госпожата нищо не й искам. Ставаше дума за нейните мераци, а не за моите. Но имам мерак да изчезне твоята простащина оттук, ама нямам златна рибка да си го пожелая. Щях да рискувам едно от трите желания.

Анонимен каза...

Нейните мераци са си лично нейна работа,и едва ли можеш да ми кажеш какъв ти е проблемът с това?
Човек с висок професионален пост имащ силна обществена позиция,е достоен за уважение, а такива комплексари като теб не!
А и да говориш за човек ,когото не познаваш лично, и не знаеш какви всъщност са и "мераците", показва що за ниско чело си!

И преди да изплескаш поредната порция простотии, ти пожелавам да си здрав и да работиш много усърдно, защото 4- те милиона лева кредит от Акимов те чакат да ги плащаш!

Анонимен каза...

До 14-и (11, 10 все един и същи):
Благодаря за пожеланието.
Изглежда този, който не познаваше "шефката", Й е по-близък, отколкото се представя. Е, ще трябва да му повярваме - аз не я зная госпожата. Просто следя за делата на хората. А те говорят най-добре, кой каквото и да приказва и когото ще да издига в култ.

Анонимен каза...

Уважаеми 10-ти!
Станахте вече досадни и скучни по темата с Актавис и г-жа Букарева!
АКо не знаеш, това е частна чуждестранна компания,и какво се случва в нея се решава на едно друго ниво.
Факт е, че виждаме един лъсква и подреден завод ,с много работещи хора!
Бих те посъветвал теб и останалите клакьори спрягащи една и съща песен, да потърсите сметка на Минко Таслаков за уникалното му менажиране на най-големият завод за стругове в България, довело до затварянето му от собствениците на холдинга!
Също се отнася и за Николай Банев,унищожил предумишлено Елма!
В случай че отидеш на почивка в Банско,отбий се на вторият светофар в ляво, посока Гоце Делчев, и потърси сметка на хората затворили ХЕМУС и го преместили там!

Но едва ли ще го направиш, просто защото ти е казано да лаеш срещу въпросната дама!

Анонимен каза...

А Вие 15-ти, като Ви е такъв проблемът тази жена, защо не се кандидатирате за кмет?
Видно е ,че нещо Ви мъчи по темата!
Светлините на прожектора са примамливи нали?
Но не е същото като да го гледаш като на телевизора!

Анонимен каза...

Абе като ви е такъв трън Актавис и като само си чешете езиците, че е склад, що не видите какви обяви за набиране на работници са пуснали? Никъде не прочетох, че търсят склададжии, направете си сами извода. И като има работещ завод, не изливайте помия по него. Търсете сметка на тези, които изхвърлиха хората си на улицата. За справка - jobs.bg

Анонимен каза...

от 2-ри за 8-ми:
8-ми, жена ми не ми изневерява с 18 годишен защото умря/през 2009г./ и се намира в гробищата на Троян. Пожелавам ти в най скоро време лично да я попиташ, дали ми помагат апчетата на нашто ХФЗ.Пращаш ме да лижа кметския задник, но мога да олижа и твоя нищо, че е педераски.А че госпожата на нашто ХФЗ е мераклийка за кметския пост сигурно не си и чул щото си просто един нещастен педал!

Анонимен каза...

Давай смело, само така!
Кълни, прави клетви и живей диво и щастливо!
Само ще ти напомня, че идва Март , една година от катастрофата в която загина една майка и детето и, заради лъжите на Минко Акимов и компания, за нови пътища в Троян!
Всеки ден като се пребирам и избягвам дупката на Кнежки Лъг, се моля да не се повтори трагедията!

А ти продължавай да живееш в илюзии, но когато Акимов те остави в мрак, разбити улици и дългове,никой няма да ти е виновен.

Анонимен каза...

До 20-и:
Много ми е интересно, как съчетаваш молитвите си с цинизмът, лъхащ от думите ти. Ако ти ще си избирателят на моето бъдеще, по-добре хващай гората преди аз тебе да хвана по някой предизборен твой бълвоч.

Анонимен каза...

Опитай се да го кажеш това на хората ,които всеки ден си трошат автомобилите по "обновените" троянски пътища!
Опитай се да го кажеш това на всички загубили работа от Машстрой и Хемус, които бяха "интегрирани" от социалната политика на управляващите!

А намека за подхващане го схванах.
И с най-голямо удоволствие бих откликнал на зова ти да се направиш на мъж, но ще трябва да излезеш от анонимният комфорт!

Бай Бочо каза...

Номер 18 е прав:

"И като има работещ завод, не изливайте помия по него. Търсете сметка на тези, които изхвърлиха хората си на улицата. За справка - jobs.bg"

Анонимен каза...

Понеже се споменава Актавис и четейки горните коментари видях името на Валя Букарева...
Имаше нещо като среща с бизнеса преди време от страна на кмета,та г-жа Букарева даде един списък с 15 предложения...Какво се случи с тях?

Анонимен каза...

То е много хубаво че им се увеличила печалбата,ама аз по спомени кратки комай помня само масови съкращения там,отколкото масово откриване на нови работни места.

Анонимен каза...

Все ми се струва, че целта тук е реклама и подкрепа на Букарева.
Лошо няма да стане кмет, но не знам дали ще иска да замени Акимов и вместо него да псуват нея! Веднага ще и връчат и на нея 15 предложения.

Бианка Павлова каза...

Спрете се бе хора,какъв е този негативизъм от вас.Едно работещо предприятие и вие и него окаляхте.Какво ви стори г-жа Букарева,че така я нападате.Приписвате и неща,които тя не е казала,а се повлачихте по думи на някой махленски клюкар.Да ви припомня,че е изпълнителен директор,а вие и лепнахте греховете на целия свят.Излезе с 15 предложения,които касаеше бизнеса и окаяното ни положение,но излезе открито,а вие сега я разкъсвате.Ако няма какво да кажете освен безпочвени нападки,просто си замълчете.На никой не му е нужно това.

Анонимен каза...

Моля те,Бианка,не ме защитавай.Това е сигурен признак,че ще загубя.

Анонимен каза...

Моля те Бианка, не го защитавай,той отдавна е загубен...

Анонимен каза...

До АДМИНА: Стояне, сега можеш да се намесиш и да ни осветлиш /анонимно/, като провериш писаното от №8, 14, 18, 20, 28 дали е от един и същ компютър/т.е. едно и също лице/. Имам такова усещане кой се крие зад анонимността, остава само да пътдвърдиш това за да разберем, че е и лицемер. Пример-жена пише като мъж, напада цинично, но в някой от коментарите си става друг човек. Малко /миниатюрничко/тестче Стояне или и ти ще се измъкнеш като откажеш.

Анонимен каза...

До Бианка Павлова:
Уважаема, ако тук форумът ти разваля розовото настояще, моля намери си сайт, където всеки ден е св. Валентин. Повечето едва ли се нуждаем от твоята проповед, а търсим истината.
Но който я знае, си трае. Затова не се чуди, че има слухове и сплетни. Кой е виновен за това! Може би г-жа Букарева се кефи, на това да е в устата на хората с добро или лошо. Не го ли допускаш. Защо й разваляш кефът!
Или за тебе горката, окаяна госпожа е светица. Питай, ако имаш някой познат от нейните работници, що за човек е тя. Но явно и ти нещо се целиш с тези небезпочвени трели. Да не си й PR-ка!?? Хубав ден!

Анонимен каза...

Фамозен коментар на 31-ви!
Но защо ли говориш в множественно число,да не би да имш проблем с личността?
Нали знаш, че когато говориш с Господ е молба,а когато той ти говори е шизофрения...
Така че говори от единствено число, моля!

Анонимен каза...

Чудя се каква ще постигнем с тази злоба.Явно на г-н Акимов толкова са му възможностите.И защо трябва да се обижда г-жа Букарева.И да се капдидатира за кмет всеки взема решението си и сответно гласува или не за нея.Нали за това са изборите-да победи най- подходящия кандидат.А колкото за Балканфарма-аз работя в тази фирма и мога да кажа,че решенията за бъдещето на тази фирма се вземат на съвсем различно място.Нещата ,които зависят от г-жа Букарева -тя ги прави.Колко фирми в Троян пускат работниците си в престой,който се заплаща на 100%?Заплатите също се изплащат точно на определената дата а на празници и по-рано.Защо ни е по-лесно тотално да отричаме всичко вместо да се радваме на това ,което имаме.Не твърдя,че г-жа Букарева е ангел небесен -всеки човек си има недостатъци,но не е ли по-добре да уважаваме всеки ,който полага усилия нещата в този град и държава да вървят напред,отколкото да търсим само негативи.

Шерше ла Фам каза...

Защо никой не споменава директорката на СОФАРМА във Врабево, която е един много читав и кадърен ръководител и заслужава похвала.Май не е случайно, че двете водещи троянски предприятия са поверени на жени.

Анонимен каза...

До 33-и:
Това е много добре, съгласен съм. Може ли само една реплика: историята на новата демокрация в България и в община Троян също доказва, че на изборите често не побеждават най-подходящите кандидати. Какво да се прави - недостатък на демокрацията!!

Анонимен каза...

Разбира се че Тодорка е кадърна!
Проблемът тук, е че група импотентни старци протягат ръце отново към властта и са готови на всичко за да задържат баницата.
А Букарева има силна обществена дейност, и трибестаните са настръхнали!
Най-смешното е че са толкова мъже, щом се уплашиха от жени като Букарева и Шошкова...
Само за това че им търсят сметка за лъжите изречени преди изборите,са готови да изливат тонове с помия по тях!
Като няма мъже ,нека жени командват!

Анонимен каза...

Кви мъже бе,дърти путки червендалести де чеп за зеле не става от тях и ако тия тумбаци задържат властта ще лопнем кепенците на Троянът...

Анонимен каза...

Какво се пенявите толкоз. Още Бисмарк е казал, че най-много се лъже по време на война, преди избори и след лов.

Анонимен каза...

По тази тема явно спорът доста се е напекъл.Това е хубаво!Но,все пак,можеше някои изрази да бъдат подменени с други,смислово почти идентични,но иначе-много по-романтични.Напремер,вместо изразът на 37-ми "дърти п--ки червендалести", ако ми позволите ,бих употребил изразът "омайни румени другарки,имащи непосредствени впечатления от излитането на Гагарин и Априлският пленум"!Което смислово си е едно и също!"O,tempora,o,mores!"-о,времена,о,нрави!Това вече е от Цицерон..... АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

И поканили Каравелова да станат съкосмонавти,ама той взел че не отишъл.Запилял се със самодивите, пищисал са,ядосал са....
По туй време се отличили двамата солунски атентатора Кирила и Методиев,отличил се и конника от Мадара,Мадагаскарският конник.И други коне, ама те умрели от шап по пътя...

Анонимен каза...

Айс-с-с, и ти ли Бруте? Не ти отива - все пак интелектуално делиш от чардата!

Анонимен каза...

- Глей ся – започна Тошо Компира, наричан от приятелите си почтително „Дон Компирини” – Искам да ми направиш един малък ремонт на басейна.
Строителят кимна.
- Значи, махаш тръбата за пълнене и канала… Така. И после слагаш….Момент – Компира набра бързо номер на мобилния и когато му отговориха, продължи – Та- слагаш тук отгоре една тръба, през която басейнът да може да се напълни за четири часа (нали имаш там разни инженерчета, нека изчислят каква точно). После долу, до самото дъно, монтираш друга, през която да може да се изпразни за осем часа – ще я сметнете там. Дотук ясно ли е?
- Да, господин Компиров, обаче ще пострада римската мозайка по стените, а и монтирането на филтъра…
- Нищо няма да монтираш – отваряте двете тръби и засичате за колко време ще се напълни басейнът. А - и друго – сложи някого на водомера да види колко вода ще изтече през това време, че задачата има и второ подусловие….После ще оправите всичко, аз плащам.
Строителят отвори уста да възрази още нещо, но Компира го отпрати с властно махване на ръка.

После влезе в къщата и отиде в кухнята, където трима души от охраната му седяха около маса, на която имаше голяма купчина ябълки. В единия ъгъл лежеше отворен сборник със задачи по математика.
- Е? – строго попита Компира – Колко?
Тримата уплашено се свиха.
- Питам ви – колко са ябълките?
Единият плахо се обади:
- Ама то много сложно бе шефе! Чуй сам – Стоян изял пет ябълки повече от Иван, но три по-малко от Петър, а Петър изял пет пъти повече ябълки от Иван…Ох, обърках се.
- Не ме интересува! Колко са били ябълките – нали това се питаше в задачата?
- Да…- въздъхна другият – четири пъти го проиграваме от сутринта и все не излиза. А и аз все съм „Петър” – три пъти ходих до тоалетната вече. Шефе, нареди им поне периодично да се сменяме, а?
- Вижте какво… - започна Компира с онова съсредоточено изражение, което караше враговете му да треперят – ако до обед не ми кажете колко са били ябълките, продължаваме със зелки, докато ушите ви станат като на зайци. Ясно ли е?
Тримата въздъхнаха и кимнаха. Компира излезе отново на двора и извади мобилния:

Анонимен каза...

- Мечо, ти къде си сега? В Горна Оряховица, да, добре. В товарен влак, нали? Аха, добре…А машинистът? А, седи вързан до тебе и ти подсказва. Добре, ей сега ще ти се обадя пак.
После той набра друг номер.
- Глиган, в Русе си, нали? Добре. В локомотива на пътнически влак нали…? Е, как така в товарен? Какво значи „нямало”? В условието на задачата ясно пишеше „а в същото време от Русе срещу него тръгнал ПЪТНИЧЕСКИ влак с шестдесет километра в час”… Не, не експрес, пътнически…Добре де, както и да е. Машинистът е до тебе, нали? Добре. След десет минути тръгваш и внимавай да поддържаш скоростта точно. Щом видиш насреща си друг влак (ще го кара Мечо) – скачате всички от кабината. Ясно?
Чул потвърждение, Компира набра отново подчинения си в Горна Оряховица и му нареди каквото и да става, да се движат с четиридесет километра в час, а като видят Глигана, да скачат. После прибра телефона си успокоен – къде точно ще се срещнат влаковете (както се питаше в задачата), щеше да разбере довечера от новините.

Компира избърса потта от челото си и мислено въздъхна: „Каквото и да ми струва, ще го докарам аз моя малоумник поне до осми клас. Аз не успях, но поне нека детето да се изучи и да стане човек…”
И докато си представяше (с голяма мъка) сина си като интелигент, едно копие прелетя над оградата и се заби в земята на три метра от него. Компира подскочи и заопипва джобовете си за оръжие. В същото време над оградата се показа кръглото лице на Миро Митницата, комшията му.

-А-а, Тоше, извинявай – без малко щеше да стане беля. То уж оградите ни високи, с хеликоптер не можеш да видиш какво става зад тях, ама на…Хем им казах да внимават.
- Да не си играете на индианци? – изръмжа поуспокоен Компира.
-Какви ти индианци… -въздъхна Митницата – Дъщерята има да учи за битката при Клокотница, а то детето откъде да знае – нито Рамбо е участвал там, нито Брус Уилис… Та разделих на две охраната – да й го покажат малко така – по-нагледно.
- Хм, я да взема да пратя и моя да погледа, а? – предложи Компира – Отдавна не са го изпитвали по история.
- Прати го, няма проблем – прие Митницата – абе, то нашата се е видяла вече – така ще се бъхтим всеки ден докато сме живи – но поне децата да станат хора…..

Компира кимна – така си беше – а после се качи в джипа и отиде да купи още ябълки. Или може би зелки, кой знае.

Анонимен каза...

Към №41....Не съм те предал,Цезар!Мислех си,че мога да обърна внимание по този начин,че спорът може да се води и с малко по-различни изразни средства.Не знам дали се получи.Но изразът определено ме подразни.Както виждаш,аз в този спор не участвах.Мога да обсъждам и ще обсъждам всяка кандидатура,стига да я има.А в случая-нероден Петко...Но-всеки има право да разисква или не.Стига да спазва приличие.Само това исках да кажа.Но,доколкото познавам форумът -няма да стане,за което съжалявам !И така е почти навсякъде!Вероятно зависи от нивото....на река Дунав.Едни нерадостни мисли ме налягат,колчем се размисля-дали и кога Хомо сапиенс ще стане само Хомо?С определени първични и вторични полови белези,понякога доста закърнели и объркващи,нервни тикове,рефлекси и някой и друг инстинкт,предимно свързан с отделителната система....АЙ с-с-с-с.....

цезар каза...

До Айс-а.Кръстник, благодаря. Тъкмо за изразните средства става дума. А иначе нека всеки мрази или обича, да предпочита или пренебрегва, да слави или отрича... Виждаш колко простотия се лее от интернет-а.Наличието на малокултурни писачи е също белег на селянията троянска, която сякаш все повече ни обзема. Помагай да я спрем, моля те!

АРВи каза...

До Цезар и Ай-с-с-с....Приятели, определено ще ви е трудничко, но инициативата ви е похвална и достойна за уважение. Мисля, че си струва да се прави каквото трябва, пък какво ще стане е друг въпрос, но поне някой, който има склонност да се замисля, определено ще се повлияе положително. Този процес е труден и бавен, а понякога дори болезнен.

Анонимен каза...

До АРВи и АЙ-с-с-с-а:
Продължавайте да пишете във Вашия си хумористичен, любознателен, любопитен и интересен стил. Това ще бъде достатъчно за добър пример и добър форум. Комуто харесва, ще го последва и ще се забавлява.
На сила хубост не става, а със сила се поражда само престъпно поведение. И лоши чувства.
ЕзопнатиЯ

Анонимен каза...

Ave,Ceaser,morituri te salutant!Понеже всички сме смъртни,нали!Останалите са от ГЕРБ-засега....Само с едно не съм съгласен-че леещата се простотия е"белег на селянията троянска".Бих рекъл "вселенска",а и дали "селяния" е точната дума?Има страхотни селяни па и селянки-например мойта първа любов си беше чиста селянка,че и повечето от следващите,както и аз впрочем....Сетих се нещо!Знаеш ли например защо първата любов е винаги нещастна?Ами защото винаги се случвало така,че обекта на първата любов го преместват в друга детска градина!
Та по "вселенските" въпроси-мисля,че всичко идва,както намекнах и снощи, от объркването в душата и физиологията на Хомо сапиенс.Понякога,при много хора,отделителната система бърка изхода-това ясно личи и в нашият форум.....Според мен за повечето представители на този вид е по-коректно вместо Сапиенс да се използва Еректус.През повечето време наистина си ходят изправени и дето се вика "държат пътя",без разбира се някой път късно привечер и почти никога по време на избори.Повечето отдавна не носят гумени цървули на бос крак,но аз съм почти сигурен,че с тези цървули са обули душичките си,просто са като имплантирани там.А външно не личи-някои и дупетати станаха,че и по-нагоре...Има даже и професори-сап един Вучков да спомена и стига!Ама има и още.Сигурен съм,че ще се сетиш!Ръц-край. АЙ с-с-с-с.....
p.s. Горе на думата ,дето почва с Д неволно съм разменил местата на У и Е,ама да не ти пука....

Цезар каза...

Драги Айс! Като казвам "селяния" не правя никакъв намек за произход - в крайна сметка всички сме селяни. Употребих този израз защото мнозина форумци считат вече Троян за село. Та думата ми е да не допринасяме с гнусния си език за това "оселяняване".Благодаря ти за единомислието.

Анонимен каза...

Аве,Цезар!Като гледам,никой днес не се сеща за оня,дето на днешният ден "увисна със страшна сила".Там нейде край София,дето "гарвани грачат грозно ,зловещо".Но това,разбира се,са "Радини вълнения",даже черногледство,бих казал.Важно е какво утре ще каже Камен Во и Минко А "по телевизора"!Нищо че вчера на сесията Минко А така и не можа да отговори къде е отишъл почти милион преходен остатък от бюджета?Може пък утре да каже.....АЙ с-с-с-с.....

Бонд каза...

Уважаеми Айс,
За мен, много по-важна е датата 18 юли 1837 г.!

Анонимен каза...

Прав си,Бонд,важна е!Но си направи експеримент-попитай няколко твои познати,просто ей така,какво е станало на тази дата.Ако повече от 1 на 20 знаят,готов съм да те черпя....... "Копи Лувак" в "Островът" на езерото Ариана!!!Всъщност,важни са и двете дати-не случайно ги пишат на паметниците.Едно време,ако си спомняш,на герба на НРБ отдолу пишеше "681-1944" и се шегувахме,че 681-ва година сме създадени,а 1944-та сме ликвидирани като държава.Което не беше далече от истината....АЙ с-с-с-с.....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |