Президентски лъжи

* И вместо да се ядосаме, тъй сме се надупили, че изкушаваме лъжците не само да ни лъжат…

ПРЕЗИДЕНТЪТ ПЪРВАНОВ пак ни лъже. И пак сме склонни да си затворим очите за лъжата му. Която си е нагла като предишните. Но също като тях ще си остане без последствия. За което, разбира се, не е виновен лъжецът.

ПРЕЗИДЕНТЪТ НИ ИЗЛЪГА, че не е бил агент на ДС. После досието му лъсна. Но вместо вълна от недоволство, която да го изрита от поста му на държавен глава, се задоволихме „смело” да го наричаме с агентурния му псевдоним Гоце.

ПОСЛЕ ЕДНИ ХОРА ИЗГОРЯХА в един влак. И нашият човек излъга, че по това време не бил на лов. Оказа се, че точно на лов е бил. Вместо веднага да се яви на мястото на трагедията. И с присъствието си да покаже, ако не друго, то поне съпричастност. Излъга ни – и какво от това?!

СЛЕД ТОВА ИЗЛЪГА, ЧЕ НЕ БИЛ УБИВАЛ архар (защитен див козел) на лов в Узбекистан. Лъжата лъсна, но пак… нищо. А на една неотдавнашна пресконференция в Президентството излъга, че не е излъгал; и вместо освиркване – ръкопляскания?!

МАЙ ПРЕДИ ВРЕМЕ ИЗЛЪГА и за един скъпарски апартамент, подарен му от червен оръжеен магнат. Разследване ли – дръжки! Резултатът бе, че уволниха журналиста, позволил си да намекне за подаръка.

СЕГА ГОЦЕ И АВЕРИТЕ МУ ЛЪЖАТ, че основаното на 11 ноември президентско движение АБВ нямало да става партия. Ами какво ще става, ако смеем да попитаме, кръжец за разказване на приказки ли?! Лъжат, та им пращят ушите, лъжат, за да прикрият явното нарушаване на конституцията от този, който най-стриктно трябва я спазва. Но не им пука особено.

ЛОШОТО Е, че и на нас, излъганите, не ни пука особено. И вместо да се ядосаме, тъй сме се надупили, че изкушаваме лъжците не само да ни лъжат… За подобни президентски лъжи, не – за една само, и дори за четвъртинка, в нормалните държави Гоце отдавна щеше да е пратен там, откъдето е дошъл (Сирищник). Но така става, където народът не е надупен.

Генадий Маринов

24 коментара:

Анонимен каза...

Долу Гоце! Импийчмънт!

Пол..... каза...

Браво Генадий,много точно си го казал!

Николай каза...

Няма случайни неща, както илюстрира "случайно" оформеният фрагмент от текст зад президента (на снимката). Въпросът е само кой-кого...
(а отговорът е неприятен към момента)

Анонимен каза...

Боже Първанката и възраждане , щеше да е много ама много смешно , ако не беше трагично за българите.Ако това е алтернативата за България, за нас май ще остане алтернатива само да я напуснем и да не помислим за връщане.Гоце, защо не си гледаш милиардите, а си тръгнал да се занимаваш с политика? Отиди на някой остров, там ще си много полезен на себе си и особено на България.Този, ако знае народа колко го мрази, няма да прави ни проект, ни чудо! Ако тоя наглец и смешник успее да мина 4% бариера и влезе в парламента с тая държава е свършено.Но какво значение има дали го искаме.Накрая циганите и турците избират.Ами, че то през целия преход ни управляват проекти на едни и същи хора. Дори и в момента проекта, който ни управлява е рожба на същите родители. В този проект са едни и същи изтъркани лица ,доказали се през годините ,че са некадърници или по-точно мошеници.Жалко за Стефан Данаилов. Жалко, че се поддава на желанието да остане в политиката. Използват го за фасада, а той се примирява. Повече може да направи за народа като любим актьор и преподавател, там е неговата трибуна, ако иска да говори истини и да води хората.

Атанасов каза...

Нагли и безочливи, нямам думи. Генади е прав затова че си траем и допускаме всеки път да мине и така и такас и така всеки път.
И после пак гласувайте за тях, те пак ще ви прочетат приказка и няма да се усетите как ще ви /ни/ надупят.

Анонимен каза...

И като изхвърлим ГЕРБ кой идва?Гоце? Значи Гергов ще си купи сградата на парламента и ще го направи мол ,а Банев ще си построи ваканционно селище в народен парк Рила тогава.
Връща се пак корупцията и заменките, Газпром и Атомекспортстрой започват да изкупуват държавни дялове а хубавото е че Банев от Майбаха си ще се върне обратно на самолет, дори ще си купи и совалка.АЛ. Петров - вътрешен министър!
ХА да видим тогаз Цоко и БОКо в коя държава ще емигрират?
Давай Гоце, дай най - доброто от себе си. Ха - ха - ха.Боко край изгуби и последния си бастион за да се задържиш на власт, ЦИГАНСКИТЕ ГЛАСОВЕ.Те са специалитет на ГОЦЕ , а ако искаш български гласове, започни да поставяш циганите на мястото им!Аз пък питам, докога ще търпим тези червени отрепки сред себе си?

Анонимен каза...

"Долу Гоце! Импийчмънт!" До номер 1 ,ами то премиерът не ще импийчмънт.Боко тиквата пази гоцето.Е всичко си дойде на мястото и отново се потвърждава- че Боко и Гоце са от една дружинка..Боце & Гоце - двама бивши комунисти, двама верни другари.Като добавим и Тетка Цачева, също член на БКП картината е траги-комична...
Двадесет години след падането на Берлиската стена трима дърти комунисти са заели най-важните три поста в държавата! Амчи то в ГЕРБ има повече комунисти отколкото в самото БКП-БСП. Разликата е в това, че в ГЕРБ са отрепките и обслужващия пресонала на БКП-БСП. Тези които не можаха да се реализират поради некадърност в редовете на Партията-Майка .Дано това бъде разбрано и от все повече българи..дано.

Анонимен каза...

Аз мисля ,че дясното не намери навремето избирама кандидатура.Спомняте ли си за г-н Неделчо Беронов и нещо чувате ли за него?Дано сега да е различно!

Анонимен каза...

Майка му стара, не останаха читави ора...

Анонимен каза...

Това не е презедент.Това е ку4е

Анонимен каза...

Вестник "Дневник", 11 ноември:
"На централно място се подредиха кметовете на Търговище, Ихтиман и Попово, а край тях - на Карлово, Мездра, Панагюрище, Белене, пловдивската община Марица, БИВШИТЕ КМЕТОВЕ НА ТРОЯН, Провадия, Панагюрище, Разград... Все бивши или такива, които нямат повече шанс да ги издигне БСП, коментираха наблюдатели."
Изглежда г-н Д.А.Е. си търси нова партия.

Анонимен каза...

А така значи Дилянчо Е. е отишъл при Параванката.Бравос...интересно съдружникът му Минко А. дали също духом не е бил там че явно ГЕРБ тесен за неговата душа е...

Анонимен каза...

Браво Дилянчо и ти в АБъВъ-ГъЗъ.Тъкмо си мислех кой ще е троянския помиар които ще подкрепи Гоце,бившият доносник на ДС и настоящ президент на БГ. Се убавци от едно време сте се съврали.Гоце явно има проблеми с материала. А Тато викаше, че има много.Първанов е събрал един катун курви, които се надвикват коя е по-честна.Това май е сдружение на пенсионирани величия - VIP Пенсионерски клуб на бИвши кОмунисти (вярно че няма бивши комунисти и бивши курви, ама . . . к'во да ги правиш. Защо не виждам в списъка с имена баба Лили Иванова?Без нея няма да е честно да се открива нов клуб на пенсионера.Мухлясали,компрометирани и непотребни, безполезни хорица.Смешници , които ги мъчи манията за величие. Аман от отрепки! Агент Гоце отново залага на ренегати и политически проститутки, на алчни плазмодии, осукващи се около софрата, на мизерници, търсещи келепир. Това е жизнената философия на тариката от Сирищник.Гоце уж учредява движение но единствено получи подкрепа май само от старата си дружка,Трактора, което ме навява на едни мисли, че дружбата между мафиотите наистина ръжда не хваща. Голяма комедия, голям майтап.

Анонимен каза...

Генади, защо не съобщаваш, че "великата" зам кметица на Миньо и секретарката му са пратени от него на екскурзия в Испания. Това явно е награда за "огромния" им принос за икономическия възход на Троян.Както казва един колега - ай сиктир.

Анонимен каза...

Събуди се народе мой !!!

Пол..... каза...

Първото нещо, което ми хрумна, когато чух името на поредното грандоманско начинание на президента, бе доста дребнаво, но пък много прагматично. Трябва ли пак да си сменя адреса на електронната поща, който завършва на abv.bg?

Преди време обърнах гръб на прочутите hotmail и yahoo, защото исках да е ясно, че съм българин. А само след година ще трябва да обяснявам, че abv.bg не е като БКП.БГ, ГЕРБ.БГ или ДПС.БГ. И всичко това, защото политиците решиха да окупират и символа на българския език.

И няма да се посвенят да го окепазят

Сигурен съм, че Георги Първанов смята, че му е рано да се пенсионира като политик. Рано му е да се посвети на лекции по история в Пернишкия университет или в Бишкек.

Съвсем естествено е той да се изкуши да използва огромния властови и финансов ресурс, който натрупа през последните 8 години, за да обедини съмишленици в ново движение и да се стреми да погълне лявото пространство, че защо не - и да управлява отново страната.

Мнозина ще го подкрепят, но още повече ще възроптаят. Ще има емоционални спорове около неговата програма, лица и т.н. Ще се мерят рейтинги, тв връзки, енергийни полета... И постепенно, лека-полека АБВ ще извърви пътя на всички политически партии -

ще се пръкне уж с добри намерения, а ще потъне в поквара

Смисълът на езика е да обединява, също както вярата, традициите, общата територия. Звучи помпозно, но си е така. Без словото, без културата България отдавна щеше да е просто един абзац в средновековната история.

Затова посегателството на символите трябва да се осъжда овреме. Още повече, че заявеното име на президентското движение

е изпълнено с абсурдни претенции

А - Алтернатива. На какво точно? Президентът Георги Първанов е на власт 8 години. Преди това беше начело на БСП. И то по време на януарските събития, когато тази партия се опитваше отчаяно да състави второ правителство след краха на кабинета "Виденов". Акушира правителството на тройната коалиция, при която България стана мръсна дума в ЕС.

Хората, които са заявени като учредители на движението му, също са били в управлението на държавата - по един или друг начин. На какво точно ще бъдат сега алтернатива? На себе си? Тук няма алтернатива, има просто желание за власт.

Пол..... каза...

Б - Българско. Да, движението е българско, но е само на част от българите. Също както БСП, "Гражданите за европейско развитие на България", че и ДПС дори. Няма как АБВ да е нещо надпартийно, надполитическо, обединяващо. Няма как с изтъркани клишета, изречени с приспивен патос от позабравени политически ренегати, да обединиш нацията за ново начало.

В - Възраждане. Последният път, когато се говореше за възраждане, беше по времето на възродителния процес в края на 90-те, когато стотици хиляди български турци бяха прекръстени или прогонени от родните си домове. Днес няма условия нито за Възраждане, като това преди освобождението на България, нито имаме нужда от нов възродителен процес.

Днес сделката с Доган, на която Първанов дължи поста си на държавен глава, е черна точка в очите на обществото. Тези договорки, ни учи историята, трудно се денонсират. Няма причина да смятаме, че АБВ няма да се сдуши с ДПС. Вярно е, че ще се получи доста гротескна ситуация - възрожденци и жертви на възродителния процес да управляват заедно.

Но е вярно също така, че България се е напатила от подобни порочни политически сделки. Тя има спешна нужда от почтени и можещи държавници, които да разбират от икономика. Революции не са нужни, достатъчно е да има ръст на БВП с 5% годишно.

Какво следва след А,Б,В?

Г - (не, не "глагол") Гоце. Независимо какви са били подбудите на историка Георги Първанов да стане агент на Държавна сигурност, това днес е факт, който разделя обществото. Още повече, че той не намери сили да признае тази част от биографията си от самото начало, а дълго увърташе и дори откровено лъжеше. Затова и опитът му по-късно да се изкара родолюбец бе по-скоро жалък, отколкото героичен.

Поради тези съображения смятам, че "Алтернатива за българско възраждане" се нуждае от възродителен процес часове след кръщенето си. Като начало към буквичките АБВ трябва да се добави "Г", а абревиатурата трябва да носи нов смисъл, който да я направи много по-достоверна.

А - агенти

Б - бленуват

В - възраждане

Г - на Гоце

Ето - хем агнето цяло, хем вълкът сит. Новосъздадената АБВГ ще бъде тясно свързана с реалността на днешния ден, като по естествен път се влее в морето от партии, създадени от бившата ДС и бивши милиционери, а в същото време ще спасим оскверняването на най-светлия български празник 24 май - денят на българската култура, денят на българското Аз, Буки, Веди, Глагол. Пък и много хора ще могат да си запазят електронния адрес, който завършва на abv.bg. Прагматично, нали?
Емил Спахийски
Сега

Анонимен каза...

Добре казано!

Анонимен каза...

бравос ///я6а бе мокар

Анонимен каза...

Първанката,че послъгва яко е вярно!Но вместо да се упражнявате в остроумие напишете име на политик,който НЕ лъже.И умната,да не изръсите някоя глупост !

Анонимен каза...

браво за коментарите!всички са добри, а аз си мислех, че народа е заспал и не му дреме, освен къде да се напие!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Добре де, този цървул агент Гоце не е дошъл в президенството с военен преврат?!?! Втори мандат, победа на последните избори на втори тур с 75%, медиен комфорт….и т.н.?!?!?! „Комунизмът ни отива…“ това е грозната истина, това е „материала“, това е потенциала ни и вече трябва да спрем да храним западно цивилизационни илюзии, тук е Аззия!!!Гоце излъга, че не е бил доносник, но признателната рая не само, че не го осъди, а го избра с любов два мандата.
„Има нещо гнило в“…България…
Населението!

Анонимен каза...

До 22 - ти си един от малкото, които го казват. Веднъж го каза някой в шоуто на Слави, после друг по телевизията, наскоро Айса го каза за Българския елит, аз ще го допълня - не само елита - целият народ е минал през тази цедка!

Анонимен каза...

Намерих нещо,според мен,подходящо за химн на "новата" формация АБВ.Само кой ще напише музиката.Иначе има от всичко-и история и приемственост и борбата с фашизма.А за задължителната вяра в утрешният ден е достатъчно да видите финала..... Разровим ли се в страниците стари на славни партизански мемоари, откриваме възторжена възхвала на таз храна велика-кашкавала. За него често храбрите другари налитали на мандри и кошари, където всеки бързо грабвал пита и лапал кашкавала до насита. Но после идвал и моментът черен- от запек страдали неимоверен и викали:"Ах,мамка ви фашистка! От вас човек не мой да се издриска!" И храбрите борци против фашизма с подръчни средства правели си клизма. Тъй доживели тая светла дата- да станат техни мандрите в страната.... Народ,който не помни миналото, не разбира настоящето и не контролира бъдещето си. АЙ с-с-с-с......

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |