Кмет и зам.-министър прерязаха лентата на „Димитър Икономов”

* Минко Акимов: „Както обещахме в началото на мандата, с всяка година намаляваме кърпенето и увеличаваме новите асфалтирани улици” * Лиляна Павлова: “Подкрепата от нас я имате и може да разчитате на нея”

ЗАМ.-МИНИСТЪРЪТ на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова специално пристигна в Троян за откриването на основно реконструираната ул. „Димитър Икономов” (от бившето лятно кино до кръстовището при поделението) – една от най-натоварените улици в града ни, която доскоро бе в отчайващо състояние и се прочу с предишни неуспешни частични ремонти. Г-жа Павлова преряза лентата на новата троянска придобивка съвместно с кмета Минко Акимов. Местните свещеници отец Марин и отец Станимир пък отслужиха водосвет и благословиха хубавото дело.

ДЕНЯТ НА ОТКРИВАНЕТО на обновената възлова градска улица, 4 ноември, не бе избран случайно – той се свързва с приключването на програмата за капиталови разходи от държавния и общинския бюджет за 2010 г. Общо 21 са завършените обекти през годината, сред тях - цялостен ремонт на 3-километрова улица в с. Терзийско и на две улици в с. Орешак, ремонти в горния край на ул. „Македония” и на подстъпа към кв. „Балкан” (Долно Трапе) в града и на улици в селата Балканец, Бели Осъм, Гумощник, Врабево, Шипково и др. По предварителна информация в реконструкцията на ул. „Димитър Икономов” са вложени 145 хил. лв. общински средства.

„ТАКА, КАКТО ОБЕЩАХМЕ в началото на мандата, с всяка година намаляваме кърпенето и увеличаваме новите асфалтирани улици”, подчерта г-н Акимов пред събралото се за откриването множество, сред което личаха и представители на фирмата изпълните „Пътприбор” ООД. Градоначалникът изрази убеждение, че централните улици на Троян до края на мандата (т.е. до втората половина на 2011 г. – бел. Т21) ще има нов облик. Троянският първи той отправи в лицето на зам.-министър Павлова благодарност и към ръководството на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за оказваното съдействие.

ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ОТ СВОЯ СТРАНА СПОДЕЛИ, че МРРБ финансира някои от най-важните проекти за Троян. “Подкрепата от нас я имате и може да разчитате на нея, а ние разчитаме на активността на общината и държа да отбележа, че имате много добър екип”, заяви зам.-министърката. След уличната промоция в кметския кабинет се проведе работна среща с г-жа Павлова, която е и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма (ОП) „Регионално развитие”.

ПО ИНФОРМАЦИЯ от PR-ката на Община Троян Маргарита Генкова на срещата били обсъдени основно въпроси, свързани с троянските проекти, които се финансират по ОП „Регионално развитие” (проект за укрепване на свлачището на стадиона и срутището при Римския път; интегриран проект за подобряване на градската среда на стойност 4,5 млн. лв.; интегриран проект за образователната инфраструктура на стойност 5,6 млн.лв.; проект за развитие на туристическите атракции в община Троян, който е пред подписване). Особено внимание било обърнато на методологията на управление и отчитане на проектите. Коментирало се и проектното предложение за корекция на река Бели Осъм в централната част на Троян, което предстои да бъде внесено.

Т21

29 коментара:

Анонимен каза...

Абе с една дума Минко Акимов е голям кмет. Той е изключително умен, опитен, ерудиран, образован, честен, приятен, лоялен, достоен, мъдър и други.
Според мен трябва да му се направи паметник.Благодарение на него живеем в газифициран град, пълен с работещи фабрики, големи магазини, молове, туристически атракции, ниски местни данъци, перфектна инфраструктура, свръхпечеливши общински фирми и още много само хубави неща могат да се кажат за най-великия кмет в историята на човечеството.

Младежа

Анонимен каза...

Правилно!Да живее др. Акимов кметът на кметовете!

Анонимен каза...

Миню ли бе хаххаха абе и вие ша ма скъсате.

Анонимен каза...

Че що не оправиха улицата до кръстовището на пазара? Сега пак остава едно неоправено разстояние - като кръпка на нов чувал. Верно Минко е велик кмет и мислител!

Анонимен каза...

евала ! сети се, че трябва и да се прави нещо смислено в тоя град - не само да се измислят какви ли не неща и глупости за опорочаване на културния живот на Троян и троянци. Хубаво е да се вижда нещо такова от време на време. Аз лично, ако Енкин се кандидатира пак - за него ше гласувам. И да е крадял(че то кой не го прави) го правеше с усмивка и го виждахме тоя човек и ни беше драго да го слушаме...

Анонимен каза...

със съграждани като номер 5 дето им е драго да ги крадат ясна е работата

Анонимен каза...

този №5 е пълен дебил...

Анонимен каза...

Ей голям циркаджия тоз Миньо 100 метра улица за 3 години ремонтирали и вече попове ,тон колони ,микрофони все едно папата ще посрещаме.Не знам само дали ще е така догодина като почне да пропада като другата зад автогарата.Защото там където са копали ВиК не е възстановено преди да се асфалтира по установените норми ,а по стандартът ала Тонимир Гечев или по точно засипано е със земна маса и не е трамбовано и пропадането е сигурно.Това ми го сподели един от началниците по ремонта.Ама то като никой не носи отговорност ще го изкърпим догодина новия път на кмето какво толкоз .
А за малоумника номер 5 нямам думи ,бог да го прости това село с такива хора.Абе какво се чудя ние Алексей Петров ще правим президент та Енкин няма да направим кмет пак.

Анонимен каза...

А това същество от женски пол на снимката, не бе ли тя която отряза мераците за Беклемето?
И ква стана тя,удрят ни шамар,ние даваме и другата бузка.
А на комунист да му пее поп,майко мила,Добри Джуров заедно с Милко Балев в гроба ще се обърнат.
Но най-ме беше смях да видя цялата общинска администрация строена, и се усмихва с едно умиление на великия вожд!
Да ви е честит булеварда "Минко Акимов"!!!!

Анонимен каза...

Какъв кмет,какви попове,какъв град всичко е точно.

Анонимен каза...

А до пазара няма ли да продължи ремонта,или половинчати работи правим за да се отбие номера?

Анонимен каза...

Да добре е направил, но защо всичко това се случва преди изборите, а през целият му мандат кметът ни си почиваше и се правеше на луд?Ей 9 прав си сега се загледах по подробно в снимката верно ,че публиката на сайра само от общинска администрация.Не мога само да си обесня нашите политици,кметове и т.н.толкова ли са изтрещяли в таз държава та за такива малки и невзрачни придобивки такава показност.То ако е така и по нормалния свят където се правят денонощно улици ,булеварди ,градинки и какво ли още не то мандата на техните кметове ще преминава само в рязане на ленти.Но това явно е някакъв синдром на бългаския политик.Като се сетя само за Царя навремето като направи един кенеф на Калотина то две седмици само това даваха по телевизията все едно се открива 1000км.магистрала,но в държавата на абсурдите, каквата е България, всичко е възможно..!

Анонимен каза...

А знаете ли че в Ловеч се водят 2 дела срещу кмета заради отказ за достъп на информация по едни ремонти на пътя ?
А ако някой гражданин зададе същия въпрос на Акимов-Коя е фирмата извършила ремонта на "Димитър Икономов", и какво прави Дилян Еник там,ще стане много много интересно...

Анонимен каза...

АЙса към № 12....Приятелю,от поста ти личи,че всичко ти е ясно,затова задаваш само риторични въпроси,но аз ще си позволя да обобщя:Живеем в период на безвремие от късен Б.Борисовски тип с елементи на остър недостиг на кадри,идеи и време/цайтнот/.Вървиш нанякъде,но въобще не си убеден,че това е напред и нагоре.А когато не знаеш накъде вървиш,обикновенно стигаш там,където най-малко очакваш да отидеш....Тъкмо когато си мислиш,че си направил нещо велико и........се оказва,че пак си открил детска градина,която ТИ си наредил да построят с пари от бюджета на Здравната каса!Какво ни остава,няма ли надежда,ще попиташ?Надежда винаги има-поне няколко варианта.Първият е,който психолозите препоръчват,когато изнасилването е неизбежно-отдай се и си внушавай,че ти е кеффффф!Вторият-чети всекидневници,но само заглавията! От типа на "Луд съм,мамо)!Ям паркет!Ха-ха-ха..." или "Паяк отнесе каруца в София,остави коня!" и т.н.Но има и трета надежда-напоследък се появяват хубави вицове,също като по времето на Живков....Ето един:"Многопрофилна болница в Троян,на регистратурата се явява гражданин,здравноосигурен,който пита имат ли специалист "Уши и Очи".-Нямаме,отговарят му.При нас двете специалности са поотделно.А,защо ви е?-Ами защото,госпожо,напоследък не виждам това,което чувам и не чувам това,което виждам!"Как мислите,има ли надежда,болен ли е гражданинът и от какво.....АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Към №5 Смайващо!С какво умиление говориш за крадеца,как му било приятно да го среща.Ами върви да погледаш в затвора - там крадци колкото искаш и ще ти говорят,говорят....с усмивка.

Енкин ,ако се отърве от закона - да не забравя,че има и господ.Рано или късно това което стори на нашето семейство ще му се върне.

Анонимен каза...

12 години, този железненски престъпник подготвяш затъването на Троян.
за 12 години успя бая да уреди и себе си и щерка си и синчето си.
как се купуват за 12 години 2 апартамента, че и нова колица де все струва едно 40 000 лева?
12 години не стигат,и в момента продължава да смуче ,впил хобот в нещастния задник на трапчанския,който от своя страна доразсипва Троян...
но прав е горния-всичко се връща!

Анонимен каза...

За тази отсечка, която не е нова улица а само постно преасфалтиране на съществуваща такава ще ви дам данни.

Значи отсечката е около 350-400 метра, не съм я мерил с точност. Приемаме я за 400метра* 6 метра=2400*25лв. на квадрат(висока цена на софийска строителна фирма)= 60000лв. + 20 000 макс за тротоар. При положение че Минко от Трапето е кмет три години на Община Троян с общ бюджет за тези три години около 50 000 000лв. Искате да му се възхитя че е дал 80 хилки за нова улица ли?????
Е няма да стане


МЛАДЕЖА

Анонимен каза...

С тези пари дори и аз бих направил хиляди по важни работи за града. Или поне ако не можех да направя това което трябва щях да вложа 50-те милиона и целия град да е с нови улици. Така че тази реклама на кметчето я правете на някой друг.

Младежа

Анонимен каза...

Абсолютно съм съгласен с младежа!
Миньо Лъжливий обеща че всяка година ще има нови улици,де ги бре серсемин?
Тази е наполовина "ремонтирана" и едва ли ще изтрае и зимата!И единствена по време на най-срамния кмет в историята на Троян!
Но Младеж ако попиташ Миньо Сладкий,коя е фирмата извършила ремонта,как е спечелила конкурса,и какво по дяволите прави там изрода Дилян Енкин Крадеца от Желязна,никога няма да ти отговорят!
Погледни в съседен Ловеч, как хората не ги естрахи сега един е завел 2 дела срещу "великия" им кмет Казанджиев!

Стела Христова каза...

Ей няма угодия в този град,каквото и да се направи било то малко или много все ще се намерят гнусни коентари и философствания.Много сме ербаб на приказките, а на дела ни няма никакви. И всички сте все анонимковци, защо ли? Явно ще сте доволни само тогава когато в града дойде кмет,който тръгне от къща в къща да ви тъпче пари а Вие само да си лежите,плюете и злословите.Е няма как да стане.Поне се радвайте и на малкото което е направено...не бъдете такива максималисти,че както е тръгнало следващите 4 години и толкова няма да има.Ха да ви видя тогава,но вие сте оправни в приказките и тогава пак ще има върхо какво да се храчите....

Анонимен каза...

А Вие навярно живеете в друго измерение,или сте сляпа за проблемите на Троян?
Но най-вероятно сте една от всичките клакьорки!
Е нека Ви попитам и Вас,не Ви ли тревожи случващото се в града ни, не Ви ли прави впечатление липсата на движение и развитие?
И още нещо мадам:
Когато си си позволил да наговориш един вагон с предизборни лъжи за прозрачност,коректност,вадене на бял свят престъпленията на предишния управник а дефакто имаш връзка с него,ще си носиш всичките последствия!
Нека Ви попитам нещо:
Дайте един значим пример за постигнат успех от управниците?Успех който допринесе за развитието и популяризирането на Троян?

С уважение,
Анонимко Поплюващ

Анонимен каза...

Ей хора това е добре от 21 коментара само двама малоумника и садомазохисти са се изказали.Всички други са трезвомислещи и пробуждащи се душици.Това ме радва защото е първата стъпка към промяната.Нека да прочетат наглите които управляват градът какво мисли раята за тях и ,че могат да разчитат на все по малко заблудени овце като 5 и 20.А ти мила Стелке като те кефи да живееш в кочина като Троян ,където в рамките на една година само едно по сериозни почистване и измиване се прави си е твой проблем.И това е най елементарното което един цивилизован град може да прави за себе си ,дори с кръпки но да се поддържа чист. Но мен лично мe е срам от приятели особено живеещи по белия свят като ми дойдат на гости.А дали сме ербап на приказки ,а на дела ни няма ти няма как да знаеш.Дай ни пример ти с какви дела си известна освен ,че си майстор на шпаклите.А следващите четири години дали ще е така зависи само от това дали ще надделеят на изборите минималисти и садомазохисти като теб и номер 5.

С уважение,
Максималист Анонимков

Анонимен каза...

Ще си позволя да цитирам едно перфектно изказване от по стара тема с препоръка за четене преди и след ядене на мадам Стела Христова смелчагата дето се е наакала от страх та не смее да напиши истината за нещастниците които ги интересува само личната облага от властта и вече 16 година полагат неистови усилия да изгонят всичко кадърно от този град и да го превърнат в загиващо село населявано само от бедни и прости душици.


""И последно трябва ли да се страхуваме от управляващите? В момента се продава книга със заглавие „ Лудите, които ни управляват”. Хората по света преди 30 години са разбрали, че жаждата за власт е вид лудост. Заглавието казва основното, а най-важното – как да разпознаваме и озаптяваме лудите го пише в книгата. Не трябва да се страхуваме от управляващите, а да ги връзваме изкъсо че да не серят в яслата на електората (а в България и по главите ни). Народите, които умеят това живеят добре. Лудите имат неизчерпаема енергия. Като атома. Ако се овладее и насочи правилно може да свърши много работа. Ако се изтърве ще последват разрушения. Няма леви, няма десни. Има ония горе, дето се наричат „Елит” и ние долу, дето трябва да ги озаптим. От нас зависи.""

Един от електората.

Анонимен каза...

Има ли едно нещо направено като хората в този град?
Въпросната улица,де се вдига толкова пара по нея...Асфалта е на вълни!?!!?!?!??!

Анонимен каза...

Всичко е на вълни в този град ,а сега и с този вятър все едно сме в сахара.Поне аз такъв мизерен градът не го помня от години да е бил.Докато никои не носи отговорност а само гледат келипира нищо няма да е направено като хората.А за въпросната улица освен вълните и шахтите вече хлопат!!!!

Анонимен каза...

Кмета да даде отговор защо новия асфалт по ул. "Димитър Икономов" от киното до автогарата е на вълни и кой носи отговорност за лошото качество...Призовавам хората от Форума да попитат кмета..

Христина Христова каза...

Лелееее, каква раздумка на АБВ-то сте си организирали...И всички експерти и разбирачи, браво!!! Е точно вас търси Първанов - Младежът разбира от ремонт на улици, един бюлюк анонимковци са специалисти в управлението, инвестициите и развитието, няколко юристи, напълно запознати със състава на кражбата по Наказателен Кодекс...и всичките заедно анти, гневни, че и прости (квалификации, имена, емоции)...Айде нема нужда...

Анонимен каза...

Мадам Христова не е нужно да си голям специалист и експерт по ремонтите на улици,че да се изкажеш.Необходимо е веднъж да си посетил поне една нормална държава където тези неща се правят по стандарти и норми и да направиш сравнение как тук нещата се правят през куп за грош и как ни правят на абсолютни глупаци.Не можа да се намери в таз държава една фирма която да направи 200м.улица като светът по която да не подскачаш и като завали да няма локви.И не забравяй ,че масово Троянци вече се изнесоха по белия свят особено по младите и е нормално като се завърнат в тази мизерия и калпави пътища да ги дразни и да изказват негативни мнения.
Айде нема нужда от натегачи като вас...

Анонимен каза...

Но навярно мадам Христова не живее в Троян?
Навярно не шофира по троянските пътища, или мадам е много над нещата и такива дребни хорски прищявки като чистота,хубави пътища,зелени площи и красиви сгради са много под нейното равнище.
Да не говорим че мадам Христова явно не вижда свиването на Троян,липсата на развитие във всяко едно отношение...
Но мадам току що изкара 2 лева от именника днес!
И това че мадам си е сложила "ник" Христина Христова ,който разбира се е истинското и име,не я прави по-малко анонимна.

Искренно Ваш,

Христо Христов- Истинският

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |