В СОУ „Васил Левски”: Прерязаха лентата на ценни придобивки

* Сред тях – двете най-модерни училищни компютърни зали в Северна България

В ТРОЯНСКОТО СОУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ” миналия четвъртък (28 октомври) официално прерязаха лентата на четири сериозни придобивки: две нови ултрамодерни компютърни зали, оборудвани от фирма „Стемо” ООД (Габрово); вътрешни ремонти, включително разширяване и модернизиране на ученическите тоалетни (изпълнител „Строител – Троян” ЕООД); нови тротоари и преасфалтиране на централния двор, поверено на плевенска фирма; и изграждане на резервното стълбище (откъм централния вход на хотел „Шато Монтан”), изпълнено от общинското дружество „БКС” ЕООД.

ЧЕСТТА ДА ПРЕРЕЖЕ ЛЕНТАТА се падна на кмета Минко Акимов, който за пореден път заяви сериозните ангажименти на своята администрация към подобряването на образователната инфраструктура в общината. „Радвам се, че нашето училище, а и останалите троянски училища в материален план са над средното ниво за страната”, заяви директорката на СОУ „Васил Левски” Розалина Русенова. На ритуала присъства и група преподаватели по информационни технологии от цялата страна, поканени от ф. „Стемо” на семинар именно в Троян – за да видят новите компютърни зали в голямото троянско СОУ, които според специалистите са най-модерните в училище от Северна България.

Т21

15 коментара:

Анонимен каза...

това е най-доброто училище

Анонимен каза...

Към преждепишещият-защо си анонимен?!Само материялната база не прави училището!

Анонимен каза...

Лошо обаче, че няма кой да учи децата на тези компютри. Няма и няма и да има, защото свестен даскал по Информатика, като понятие не съществува. Хората които разбират нещо повече от чат и социални мрежи не работят за 3 цифрени суми.
Спестете малко пари от нови машини следващия път и си наемете някой знаещ и можещ, пък може и да ги научи нещо повече от това което нас ни учеха.

Анонимен каза...

Стига с тази злоба!Истината е,че в момента това е най-доброто училище в Троян-и като материална база,и като преподаватели.Тенденция е родителите да записват децата си в НУ-Кирил и Методий и веднага след това в СОУ Васил Левски,тъй като в тези училища има ниво.

Анонимен каза...

Ох, провинция! Скарали се Горната и Долната махала!

Teddy ot "normalnia" sviat каза...

# 3 e mnogo prav. Sasto kakvo se uchi po informatika? Pitam prosto ot luboznatelnost. Navremeto ne se ucheshe. Niamashe uchebnitzi, a tikvata koiato stoeshe v chas na buroto obichashe da povtaria che "kambanata ne bie povtorno za gluhite, i che na nego ne mu plastat da povtaria za tezi koito ne sa razbralil." Kakvo bezobrazie? Ako tova go kaze niakoi na moia sin ste izdera zemiata i niama da spia dokato ne go uvolniat tozi uchitel i ne mu sasipia karierata, i nego vidia da prosi na ulitzata. Roditeli, bdete kato sokoli nan kakvo uchat detzata iiskaite obiasnenie ot uchitelii derektori. i pomagaite s tzenni idei. Ako uchat detzata Microsoft office programite, Word, Excel, PowerPoint, Outlook nai-malko 2007, znachi ste na prav pat, tolkova na prav pat che gi stigmahme amerikantzite. Imaite v predvid che vsiaka badesta otlichnichka gimnazistka ste e badesta sekretarka, retzeptionistka, despecherka ili customer service niakade, i tova ste i dade prednina pred stotitzi drugi kandidati za rabota. Ako uspeete da gi nauchite na tezi bazisni programi vsichki ostanali programi stavat po-lesni za usvoiavane. Dano da imate uchebntizi prevedeni na balgarski. Ako i tova ste napravili, znache gi "stignahme" "normalnite" darzavi. Moze da sa kaze samo edno: Bravo bulgari.

Анонимен каза...

Към "6".Очевидно не си научил много, след като още не можеш да пишеш на български.Сигурно е имал право"тиквата" на бюрото!!!!

Анонимен каза...

Здравей Теди,
Ти живееш в друг свят и си свикнала с него, затова не знаеш и не можеш да разбереш някои неща. Например в Америка е широко разпространена безплатната обществена дейност, безплатните уроци за малките, помощта за инвалидите и т. н. Там хората знаят, че полза от това има не само нуждаещия се, а най вече даряващия. Тук е нещо съвсем различно. Повечето смятат, че даряването е минавка и много внимават да не се минат, защото болшинството ще им се смее. Изключенията са малко. Скоро тук някой се чудеше как може в частни фирми да има калпави хора. И ти си мислиш, че калпав учител може да бъде изгонен. Не може. Качествените хора тук са малко. И това не само аз го казвам: http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=7415&sectionid=16&id=0000101
Наука е да намериш и назначиш качествен чавек, а истинско изкуство е да го задържиш и да го насърчиш да даде всичко от себе си. Не съм съгласен с тебе, че ако децата учат основни компютърни програми ще вървим напред. В България има и хора, които работът добре. Предлага се огромно разнообразие от учебници, самоучители и т. н. по всичко. Който иска намира начин да учи. А сега нещо, което малко хора знаят.
Лисабонска стратегия
Лисабонската стратегия е реформаторска програма на Европейския съюз, приета на срещата на Европейския съвет в Лисабон през 2000 г. Стратегията предвижда ЕС да се превърне в най-динамичната и конкурентоспособна икономика в света към 2010 г. Към началото на 2007 г. обаче повечето страни членки са далеч от постигането на заложените цели. В Лисабонската стратегия се казва, че решаваща ще бъде реформата в обучението.

Анонимен каза...

В училищата не трябва да се заучават факти на изуст, а да се добиват практически умения. Най-важни са социалните умения, след това финансовите и бизнес уменията. Министерството на образованието в България се е задействало преди 5 години и оттогава мислят, умуват, наблюдават, анализират, проектират, оглеждат се, бързат, зяпат, оформят, пишат, докладват, канят се, прогнозират, изработват стратегии, и т. н., а децата продължават да учат по системата от 15 век. Друго, което малко хора знаят е, че само 15 % от ръководителите са супер специалисти в някаква област. Останалите 85 % са ръководители, защото имат заложени по рождение или придобити социални умения (могат да работят с хара). Решаващи за живота на човек са социалните умения. Тук отново няма нужда да откриваме нищо. Интелигентни хора са го написали отдавна. http://www.e-bookbg.com/index.php?option=com_docman&task=doc_details&Itemid=&gid=2447%3Cbr%3E%3C/a%3E Аз уча децата си по този начин и ефекта е огромен. Но искам и училището да помага. Ако придобиването на социални умения се въведе за всички деца, ще имаме училище, а не зверилник. Някои си мислят, че религията може да възпитава. Практиката показва, че помага на малко хора.

Анонимен каза...

Например седем от десетте божии заповеди започват с думата „НЕ”, която не се възприема от съзнанието на хората. Религията основно забранява и заплашва. И законите забраняват и заплашват, но единствения закон в човешката история, който не е нарушен е забраната да се прави злато от олово. Работещите похвати са положителните послания. Освен че използва неефективни методи, религията учи на страх от Бога. „Бой се от бога, почитай царя”. Ученето на страх си е учене на страх. Всички сме виждали какво правят деца учени на страх, когато го няма плашещия. Не искам детето ми да бъде учено на страх чрез заплахи. Уча го да спазва законите, защото така е добре за него, а не защото може да влезе в затвора. Освен това го уча да има активна гражданска позиция и собствено мнение, което да защитава. И последно трябва ли да се страхуваме от управляващите? В момента се продава книга със заглавие „ Лудите, които ни управляват”. Хората по света преди 30 години са разбрали, че жаждата за власт е вид лудост. Заглавието казва основното, а най-важното – как да разпознаваме и озаптяваме лудите го пише в книгата. Не трябва да се страхуваме от управляващите, а да ги връзваме изкъсо че да не серят в яслата на електората (а в България и по главите ни). Народите, които умеят това живеят добре. ФорумЪТ е стъпка в тази посока. Лудите имат неизчерпаема енергия. Като атома. Ако се овладее и насочи правилно може да свърши много работа. Ако се изтърве ще последват разрушения. Няма леви, няма десни. Има ония горе, дето се наричат „Елит” и ние долу, дето трябва да ги озаптим. От нас зависи.

Анонимен каза...

Последните три коментара са перфектни.
Генади,
това си е направо материал за конкурса ти. Желателно е да го включиш.

Анонимен каза...

Да,наистина горните коментари са страхотни!
Поздравления за пишещия събрат!

Анонимен каза...

"Не трябва да се страхуваме от управляващите, а да ги връзваме изкъсо че да не серят в яслата на електората (а в България и по главите ни)." Народите, които умеят това живеят добре.
"Има ония горе, дето се наричат „Елит” и ние долу, дето трябва да ги озаптим."

Номер 10 ПЕРФЕКТЕН!!!!

Анонимен каза...

ангел да не е заспал на снимката ха хаха тои маи не се сабуждал

Анонимен каза...

Ako znam che obuchenieto v tova uchiliste e kato predi 20 godini bih se varnala v Bulgaria za da moje deteto mi da uchi tam .
Beshe naistina mnogo dobro obrazovanie.I ne vsi4ko e komputri - ima i drugi profesii kato lekari naprimer. Ne se oplakvame ot zaplatata si v UK.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |