Юбилейно: Изложба на Милко Диков в „Серяковата къща”

Изложба по случай 80-годишнината на именития ни земляк и вече почетен гражданин на Троян – световноизвестния карикатурист Милко Диков, бе открита миналата седмица в троянската галерия „Серяковата къща”. Вернисажът започна с прожекцията на филм за юбиляря, подготвен от екип от Музея на занаятите (оператор е Цветан Тончев). След което поздравления към големия творец поднесоха кметът Минко Акимов, галеристката Мариела Шошкова и председателят на дружеството на троянските художници Енчо Ганковски. Най-впечатляващо обаче бе прочувственото и артистично приветствие на директорката на Музея Елеонора Авджиева (вижте го по-долу).

*****

Уважаеми г-н Диков, скъпи наш Милко,

Съвсем не си представям, че с удоволствие ще четеш някакъв скучен поздравителен адрес. Затова много ми се иска да изляза от традиционните шаблони и да ти кажа нещо по-човешко. Като например, че когато хора като мен срещнат хора като теб се разтърсват из основи и дори се шашват. Почват да си задават въпроси и докато търсят отговорите, вземат, че развият 2-3 см интелект.

Та така и аз. Откакто те познавам, от 2007 г., така си ми паснал, че не мога и ден без да поразгледам твоите графични вариации по Хаджийски и да си се посмея. А ако знаеш как им се радват посетителите на музея – при това и младите, няма да имаш притеснения, че не си разбран от идните поколения. Въпреки въздишката на черноосъмския козар, ти си достоен син на баща си – известният в цяла Троянска околия д-р Минчо Диков.

Честита 80 годишнина! Бъди жив и здрав! Променяй хората с усмивка! 
Елеонора от Музея и всичките музейни хора те поздравяват от сърце!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |