Милко Диков и Иван Лалев номинирани за национална награда

* Зам.-областният Пламен Огнянов: „Вярваме, че нашите номинации ще бъдат подобаващо разгледани и оценени”

ДВЕ СА НОМИНАЦИИТЕ на Ловешка област за националните отличия „Св. Паисий Хилендарски”, връчвани от Министерството на културата – на художника Милко Диков и на историка Иван Лалев, научихме от PR-ката на областната управа в Ловеч Елка Баръмова. „Признати творци, с принос в национален мащаб. И двамата заслужават да получат високото отличие „Св. Паисий Хилендарски”. Вярваме, че нашите номинации ще бъдат подобаващо разгледани и оценени”, коментира зам.-областният управител Пламен Огнянов, разписал номинациите.

ИВАН ЛАЛЕВ (64 г.) – дългогодишен директор на Регионалния исторически музей (Ловеч), е предложен за наградата от Община Ловеч. Историк със сериозен авторитет, автор на десетки научни статии и книги. Известни са пристрастията му към темата за Левски, където приносите му са безспорни, а някои негови тези са преобърнали общоприети схващания. Г-н Лалев е наш земляк – роден е в с. Ново село, сега квартал на гр. Априлци.

МИЛКО ДИКОВ (80 г.), смятан за един от класиците на българската карикатура, е посочен от Община Троян. Славата му надхвърля рамките на България, което се доказва от редицата международни награди – от Италия, Канада, Турция, Германия, Югославия… Преди броени дни големият творец, който никога не е прекъсвал тесните си връзки с родния Троян, бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Троян” (Петковден, 14 октомври 2010 г.).

Т21

1 Коментара:

Анонимен каза...

Уважавани българи,достойни да спечелят отличието,но само като си помисля кой ще го връчи-Главният Мултак на Републиката.....един достоен българин не би го взел!Много ми е любопитно как карикатуриста Милко Диков би изобразил т.нар. Министър на Културата -Веждю?Заман/от тур."винаги"/разгърден,заман пиян,заман мляще като разпасана магарица и налапал пурата със замаха на Моника Люински.И дали тази евентуална карикатура би намерила своето място в Българския Лувър?Генадий,защо не попиташ г-н Диков за тази идея?А г-н Лалев попитай например как би реагирал Дякона на негово място и какво ще остане в историята от сегашния министър?Дали не това,което беше казал Радой Ралин в едно друго време за един друг министър:"Не ме е страх от Министъра на Културата,а от културата на министъра..." АЙ с-с-с-с......

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |