Дойде му времето!

* Обявяваме официално конкурса „НАЙ ДОБЪР ЧИТАТЕЛСКИ КОМЕНТАР ЗА 2010 Г. * Краен срок – 8 декември, гласуването – до 8 януари, наградата – 200 лв. плюс още нещо, ограничения - никакви

ДОЙДЕ МУ ВРЕМЕТО да обявим официално нашия конкурс за „Най-добър читателски коментар за 2010 г.” Всъщност това си е една формална санкция на нещо, което върви от доста време и, по наше мнение, дава добри резултати. Сега само ще припомним условията плюс някои задължителни уточнения.

ИДЕЯТА ЗА КОНКУРСА даде един от най-активните коментатори в сайта на Т21 (www.troyan21.com), подписващ се „Балканджийката”. Предложението получи масова форумска подкрепа, прегърнахме го и ние и постепенно нещата се избистриха.

УСЛОВИЯТА. Всеки си пише както и досега - т.е. както си иска: анонимно, с прякор, с реално или измислено име. Най-стойностните коментари се публикуват като отделни материали в Т21 - в сайта и/или вестника. Тук има два проблема, но те няма как да се избегнат: единият - понятието "стойностен" е твърде абстрактно и трудно определимо; вторият проблем - субективизмът е неизбежен, тъй като аз (Генадий Маринов) еднолично ще трябва да решавам кой коментар си заслужава да бъде публикуван като отделен материал. Важно – коментарите за конкурса могат да бъдат изпращани и по традиционния неелектронен начин (в писъмце по пощата).

СРОКЪТ. Крайният срок за подаване (и публикуване) на конкурсните материали е 8 декември 2010 г. След това, в рамките на един месец, от 8 декември 2010 г. до 8 януари 2011 г., се прави "допитване до народа" (анкета в сайта) кой коментар е №1 – тоест, читателите имат крайната дума и в някаква степен субективизмът е преодолян. Всички текстове, номинирани за конкурса „Най-добър читателски коментар за 2010 г.” (т.е. публикувани като отделни материали в Т21 – в сайта и/или вестника), ще бъдат посочени на видно място в сайта на Т21, а от 8 декември ще се открие линия за гласуване.

НЯКОИ УТОЧНЕНИЯ. Вече казахме – участват и материалите, публикувани преди настоящото официално обявяване на конкурса. Друго – номинираните коментари по възможност ще се публикуват и в сайта, и във вестника, но правото си не губят и появилите се (като отделни материали) само в сайта. Още – приоритетни теми няма, важното е коментарът да е майсторски, ярък и зареден с идеи. И още - един автор може да влезе в номинациите с няколко материала.

ГЛАСУВАНЕ. Гласуването ще е само в сайта на Т21 и ще започне от 8 декември. Условията са прости – който иска, ще може да си избере фаворитите от предоставената листа на участниците и да номинира три материала: за първо място – 5 точки, за второ място – 3 т., за трето място – 2 т. След крайния срок за гласуване (8 януари) точките за всеки от посочените коментари се сумират и се определя шампиона.

НАГРАДИТЕ. Наградата е 200 лв. (100 лв. от Т21 плюс 100 лв. спонсорство от Балканджийката; но не изключваме възможността наградният фонд да набъбне) плюс грамота, плюс една изненада. Разбира се, ще има и нематериална част - дружно засвидетелстване на респект (със сигурност и на малко завист) към шампиона. И сега внимание – авторът на топ коментара трябва да разкрие самоличността си (ако е писал под псевдоним) и едва след това ще си получи заслуженото (наградата); ако откаже да излезе "на светло", губи наградата (славата никой не може да му отнеме - бел. Г.М.), а какво да правим с нереализирания награден фонд, ще решаваме допълнително.

ЦЕРЕМОНИЯТА ПО НАГРАЖДАВАНЕТО. Правим купон (Балканджийката пое ангажимент да го организира) - виждам го като някаква своеобразна съмишленическа сбирка, нещо като учредително парти на "Кръгът Т21", а може би като организирано начало на страховитата троянска "Ложа на Коментаторите". И нищо смислено да не излезе от цялата работа, убеден съм, че ще си спретнем як купон. После - нов конкурс или друго ново нещо за новата 2011 г. (годината на кметските избори).

Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Начало
За гласуване - влез ТУК

1 Коментара:

Анонимен каза...

Бой, БОЙ-, Бойко...
/не се препоръчва на хора със слаби нерви и жители на EU/
Харесва ми :
- Да ми вдигат годините за пенсиониране!
- Да увеличават цените на всичко,а заплатата ми да намалява!
- Да няма пари за общината!
- Държавата да не изплаща задълженията си!
- Да няма пари за болниците!
- Да спре образователната реформа до 8-ми клас!
- Да плащам задължения, повече от парите, които получавам!
- Да не мога да си намеря работа!
- Да ме издържат близките ми от чужбина!
- Детето ми да не иска да се завърне в България!
- Да ми идва да избягам!
Това ли искаме за Коледа?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |