Миро Нанков show в Хималаите


* Троянец скочи от 160-метрова хималайска пропаст в Непал; споко – с бънджи, третото най-високо в света

ЗЕМЛЯКЪТ (макар да живее от 20 години в София, винаги се е броял за троянец), приятелят на Т21 (даже кум на гл. редактор), патологичният пътешественик, изръшкал над 60 държави по всичките континенти, собственикът на столичната агенция за приключения „Адвенчър Плюс” (отскоро с ново име – „Адвенчър Клуб”), предлагаща най-екзотичните пътешествия в бранша у нас, неостаряващият и непоумняващ (казвам го ласкаво) Миро Нанков (49 г.) в събота, 25 септември, се завърна от поредната си разходка, начело на българска група туристи, из планината на боговете Кайлас в Тибет.

ДВА ДНИ ПО-РАНО – в Деня на независимостта на България, 22 септември – Миро прави поредния си екшън и доказва, че няма равен сред българските гидове. На връщане от Тибет, в съседен Непал - там някъде из хималайските чукари, нашият човек, без да му мигне окото, се мята от третото най-високо бънджи в света – 160 метра (!). А преди да полети, се майтапи, сякаш е на чашка троянска сливова в „хасиендата” си в с. Добродан до Троян.

САМИЯТ ТОЙ НИ ОБЯСНИ, че имало едно по-високо бънджи в Швейцария и друго в Южна Африка, но пък това, непалското, било най-високото за „суинг” - когато летиш напред, а не право надолу, като при същинското бънджи. „Бънджито е по-яко”, категоричен бе Миро, който има опит и в двата стила.

Г.М.
Начало




Бележка на админа: Оригиналният файл с ТОП-качество можете да си свалите от ТУК в mp4-формат. Ако гледате на YouTube - превключете си на 480 точки!

Още по темата:

13 коментара:

Анонимен каза...

Браво Миро,браво Нанков!Завиждам ти!И не съжалявам,че няколко дена газихме преспите из Балкана да те търсим, през зимата на 88-ма май беше.Слава богу,нас шантавите и господ ни обича и пази!Пожелавам ти здраве и късмет,много нови приключения.И аз бих се метнал от там,проблема ми е как да стигна до Непал,па и до Тибет.Много скъп рейса за Тибет.....АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

АЙ с-с-с-с ,грабвай раницата и тръгваме на стоп до там.Оставаме в Тибет като монаси!

Анонимен каза...

А дано, ама на дали... ще ни лишите от присъствието си тук.

Кочо Козарев каза...

Дайте да оправим Троян пък после си дигайте чукалата към Тибет, чи тук нещата яко се сговниха и замязахме на село.Абе що не викнем г-н Нанков кмет да ни стане,кво мислите по въпроса?

Анонимен каза...

И да води туристи от Тибет ли?
Мммм неее драги мои,никой няма такива намерения от троянскиет чужденци.
Видя се и на срещата на "земляците" в София,колко им пука за Троян(ът).

Анонимен каза...

А-а-а,№ 2,тамошните монаси не са като нашите.Там,за да станеш монах трябва да си гол като пушка,никакви раници.А иначе-аз вече почти съм готов да дам обет за целомъдрие,ама за тебе не знам.....А на бай Кочо Козарев бих казал,че за Миро бих гласувал,но проблемът с такива като него и мене е,че обичаме планинските ветрове да ни свирят в ушите,а не мажоретни буфосинхронисти.Задуха ли фьона/южен вятър,който духа по северните склонове на планините и "яде" снега,увековечен в една от любимите ми песни "Дуйни ми,дуйни бел ветре"/ хората от нашата порода трудно се задържат под покрив.А да слушат с часове глупости от кибици-общински съветници,да съпреживяват два пъти месечно Донкини вълнения и Пеевски врещения-изключено!По-добре да скочиш без ластици на краката от Купена и да се свърши....АЙ с-с-с-с....

Анонимен каза...

И нещо не по темата,но понеже е спешно...Ана-Мария си дала оставката!Ако има из Троян безработни доктори с мерак за министър-бързо да отиват на разклона за Ловеч и София!До час-два от там ще мине линейка,която ще ги закара без пари до София....АЙ с-с-с-с.....

АРВи каза...

До Кочо Козарев.
Категорично не съм съгласен. Длъжността на Областен управител изобщо не се покрива с кмет на община. Нямам нищо против момчето, но е ужасно младо и навярно неопитно, няма и необходимия житейски опит и рутина.Та той още не е оправил себе си, имам в предвид, че няма семейство, та община или област да управлява. Иначе може да е много умен, но това не стига за кмет на община.Почти всички пишещи тук са били на 26 и знаят за какво става на въпрос.

Анонимен каза...

До №5: Аз съм от семейството на Миро и трябва да ти кажа, че той обожава Троян,планината и хората тук. Повече от неговите клиенти,след екскурзията правят такава и в Троян и на хижа Плевен, и на Ботев и най вече обича да ги води при леля Дана на Зелениковец. Малко хора съм чувала да говорят с такава любов за града си и с голямата болка от изсечените гори,замърсените реки,обезлюдения град.Винаги с много гордост е заявявал, че е троянец.А за това Миро-кмет!!! Няма как. Да го вържеш с лайняно въже в офис, ще го прегризе и ще избяга. Не може да стои на едно място, да носи костюм- около 3 пъти в живота си. За срещата в София беше поканен и щеше да иде, но беше в Тибет. Ай с-с-с-с, благодарности, за това което сте направили онази тежка за моето семейство зима /1985г/ .

troyan21 каза...

До АРВи - №8.
Приятелю, нещо си се объркал - областният е Николай Нанков (26 г.), а тук се говори за Миро Нанков, 49-годишен, завършил МИО, женен от кажи-речи 30 години,с две деца (Кристина и Павел), вече големи, студенти, и двамата ангажирани с туристическата агенция на баща си (водят групи по света)...

Анонимен каза...

АЙса към №9:Значи било е 85-та-как бързо върви времето!Тогава Миро и останалите се измъкнаха сами накрая от Южния Джендем.Затова е казано-помогни си сам,та и Господ да ти помогне.Или викай Неволята,както правят някои управници.....АЙ с-с-с-с.....

Анонимен каза...

Сами, но в къщи, знаехме, че ги търсят и в такъв момент това беше много важно за нас! И днес като видя хората с червени пуловери от Планинска спасителна служба винаги се обръщам и им благодаря!!!

АРВи каза...

До Троян 21. Извинете ме, първо се сетих за областния. Миро е съвсем друга бира. Познавам го добре.За него ще говорим, след като го чуем какво мисли по въпроса.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |