Иначе няма как да стане

* В Паспортна служба – Троян: уверенията, че инвалидите ще бъдат обслужвани с предимство всеки петък до обед, се оказаха силно преувеличени

ЧИТАТЕЛ НА Т21 ни сигнализира - уверенията на полицията, че „всеки петък до обед инвалидите ще бъдат приемани в Паспортна служба при РУ „Полиция” - Троян с предимство”, са, както се казва, силно преувеличени. Т.е. уж гарантираното предимство на хората с увреждания за издаване на новите им документи за самоличност е само на думи.

МИНАЛИЯ ПЕТЪК, 3 СЕПТЕМВРИ, отидохме на място пред паспортната служба и се уверихме, че сигналът е напълно достоверен – двама души, с всички необходими удостоверения за инвалидност в джоба, чакаха реда си на дългата опашка от здрави граждани и никой не си и помисляше да им даде ред. Единият от двамата идваше за трети път.

„РЕДНО Е НЯКОЙ
от служителите тук да обяви, че сме с предимство. Иначе няма как да стане”, коментираха потърпевшите. И ние сме убедени, че иначе няма как да стане. И дано следващия петък някой се сети, че обещаното, още повече пък от Полицията, трябва да се изпълнява.

Т21

8 коментара:

Бианка Павлова каза...

Генадий,най-искрено ти благодаря,че поставяш този проблем на дневен ред!

Анонимен каза...

Добре де, защо инвалидите не са се обадили? Логично погледнато, служителите откъде да знаят, че на опашката чакат и инвалиди? Или някой с рупор трябва да излиза през определено време и да вика инвалидите да влязат? Те пък сигурно не смеят да се обадят, да не ги овикат другите от опашката...

Анонимен каза...

Изобщо това подаване на документи в Троян може да изкара нормален човек извън релси! Толкова хора чакат сутрин от 7:00-8:00 часа и влизат чак след обедната почивка на служителите! Ако трябва да го правят с номера и всеки да си тегли и да знае кога горе-долу да дойде, но това да си изгубиш деня в чакане е абсурдно! Некадърна работа!

Бианка Павлова каза...

Ще се опитам да отговоря на втория коментар.Дъщеря ми е с ментално увреждане.Винаги ходя с нея,защото сама няма да се справи.Ако видят,че не е с физическо увреждане,не ми дават предимство.Ако потърся разбиране ще ми направят забележка,защото пред тях не стои човек с инвалидна количка.За повечето хора думата "инвалид" значи човек с физическо увреждане.Да не говорим,че с очите си съм виждала хора, да не ги зачитат и да не им отстъпват място,дори и с колички или патерици.Така че не се очудвам за станалото,но ми се струва,че служителките много добре са знаели,че там има инвалиди,независимо от каква категория.Но искам да съм разбрана,че не мисля ,че всички не ги зачитат.Но тази картина е почти всекидневна,независимо за коя институция става въпрос.Това е моя собствена гледна точка и не задължавам никой да се съобразява с моето мнение!

П.М. каза...

Има ли изненадани все още? Мен ме пререждат дори в хранителния магазин. И то възрастни хора на достолепна вързаст, но от доста време не им правя забележка, защото са ми омръзнали споровете и търканията с хората по улицата. Вероятно не правя добре, но макар и млад вече се уморих да споря с хората когато нарушават моите права. Инвалидите са също хора като нас и от чисто човешка гледна точка, не е нужно човека зад гишето да бди над упашката дали в нея има такъв човек, а самата талпа да уведоми, че има човек в затруднение, да му подадат рака и да мине процедурата с привилегия. Но, както винаги все по голямо става това ,, НО" !!!

П.М. каза...

Извинявам се за грешката в поста си- Опашка- не Упашка. И всъщност не би било зле някога да има опция за редактиране на поста. Лека вечер

Анонимен каза...

Всичко е така,но бивали да се чака като идиот и пак да не можеш да минеш.ЗАЩО В ЛОВЕЧ ИМАТ 4 СЛУЖИТЕЛИ А ТУК 1 .Не е ли по нормално да са двама.В тая скапана държава има ли нещо нормално бе.Аз си изгубих цял ден да отида на леркар и след това от 12 часа за паспорт,но уви точно пред мен затвориха и казаха че няма да пускат повече граждани,демек мен и една жена.Кажете ми в кой век живеем.Тея нормални ли са.Това е мръсна държава,нагла,хората си намразиха държавата от идиотщини.Значи хем ще си плащам за паспорти и тем подобни и то доста солени суми,хем трябва да си взема 2 дена отпуска да си"ПУСНА ДОКУМЕНТИТЕ".Що не ви еба майката поебана бе смотаняци шибани.Докога бе

Анонимен каза...

Тези служители на народната трапеза се държат безкруполно.Те си мислят, че ние зависим от тях.За закво са там!? Да ни обслужват , а не да издевателстват над нас.За куците и сакатите, от които съм и аз от войниклъка, милост няма.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |