Спечелихме над 5 млн. и половина за ремонти в училища и детски градини

* Училищата в Орешак и Черни Осъм и детските градини в кв. „Буковец”, Орешак и Калейца ще бъдат основно ремонтирани, крайният срок – м. септември 2012 г.

НА 3 СЕПТЕМВРИ кметът на община Троян Минко Акимов е подписал в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) договорът за реализация на интегриран проект за образователната инфраструктура, спечелен през 2008 г. Проектът ще се финансира изцяло от европейската Оперативна програма „Регионално развитие” (частта за образователна инфраструктура) и е на обща стойност 5 млн. и 645 хил. лв.

ПРЕДВИДЕНА Е цялостна реконструкция на пет обекта, от които две училища – СОУ „Васил Левски” (с. Черни Осъм) и ОУ „Васил Левски” (с. Орешак), и три детски градини (ОДЗ „Буковец” в Троян, ЦДГ – с. Орешак и СДГ – с. Калейца). Проектът включва ремонт на покривите и фасадите, подмяна на дограмата и подовата настилка, топлоизолация, ремонт на отоплителните системи и ВиК-мрежите, благоустрояване на дворовете, доставка и монтаж на детски съоръжения за игра на открито и др. До края на м. май 2011 г. трябва да бъдат избрани изпълнителите, а крайния срок за реализация на заложените дейности по проекта е м. септември 2012 г.

ОТ КМЕТСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ обясниха, че през тази година Общината имала възможност да кандидатства с проект за енергийна ефективност на образователната инфраструктура. Проектната сума била 2 млн. лв., но от тях 15% (т.е. 300 хил. лв.) трябвало да се осигурят от общинския бюджет. По решение на г-н Акимов този вариант бил отхвърлен и продължила работата по стария проект от 2008 г. В крайна сметка тактиката се оказала успешна и така Общината привлякла с 3 млн. лв. повече инвестиции.

Т21

2 коментара:

Анонимен каза...

Каквото и да направиш, няма да угодиш г-н Кмете, хората са настроени срещу теб, де основателно, де неоснователно, защото липсва информация за дейността на общинската администрация.За какво държиш тази РА-ка там.Да поднася неточна информация.Например: спечелени проекти за 5-7 мил.лв.Спечелени са, когато се сключи договор за финансирането им,а те могат да чакат и от 2008г.

Анонимен каза...

Троян фалирва заради лошото, неадекватно и мръснишко управление. Няма как да има доволни от него.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |