Милена ще пее на 18-тата Слива

* Надделя идеята за бунтарско и античалгаджийско звучене 
* Смилянският боб и севлиевската тиква гостуват на троянската слива 
* „Сливата срещу кризата” е темата на обявения литконкурс

РОКАДЖИЙКАТА  МИЛЕНА СЛАВОВА ще пее на 18-ия Празник на сливата и троянската сливова. Ракиджийското шоу, превърнало се във визитка на Троян, ще се вихри по традиция в последната събота на деветия месец – 25 септември. Основен организатор и спонсор на празника е Община Троян, като този път е обещана по-сериозна подкрепа и от чешките собственици на „Винпром – Троян” АД, които държат и марката „Троянска сливова”.

ДРУГ ВАРИАНТ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИ, приемливи като финансови изисквания и без компромиси в качеството, били Дичо и Силвия Кацарова – но надделяла идеята за по-бунтарско и античалгаджийско звучене. Припомняме – с грандиозен концерт в края на ноември м.г. Милена отбеляза 25 години на сцената, а емблематични за „лошото момиче” на българския рок са парчетата „Ха-ха” („Омръзна ми да светя като крушка) и „Не`ам нерви”.

ДРУГ МОМЕНТ ОТ АФИША НА ПРАЗНИКА е, че на троянската слива ще гостуват смилянският боб и севлиевската тиква (активисти от Празника на боба в с. Смилян, Смолянско и Празника на тиквата в съседно Севлиево); побратимяването бе очаквано още миналата година, но тогава непредвидени обстоятелства го осуетиха в последния момент. Очакват се и добри попадения в литконкурса без жанрови и всякакви други ограничения „Сливата срещу кризата”.

Т21





Виж още:

37 коментара:

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Поздравления за Милена. Добро попадение.

Анонимен каза...

Още един, който харесва Милена.

Анонимен каза...

И още един!!!!!!!!

Анонимен каза...

А някой дали си спомня времето,онова изгубено вече време,когато Троян бе част от Рок Маратона на България?
А сега освен чалга ,нищо друго не може да накара повече от 20 троянеца да се съберат на едно място....

Анонимен каза...

Да видим, може сега да се съберат. Тук вече 5-ма веднага писаха. Това не е ли добър индикатор?

Анонимен каза...

Радващо е дори,дано има повече...
А тая малоумна община дали някоя ще съчини някое сностно събитие което наистина да е марково за Троян?

Анонимен каза...

Не мислите ли обаче, че и троянци сме доста инертни, как да стане събите без хора? Вижте, че Троян е най-активен в четвъртък за пазара. Май това му е марката, за съжаление.

Анонимен каза...

Ооо бе ква е тая бе?
Аз най-обичам в петък на Орешака на механа с жива музика и после в Шоколадите...кви са тия гадни металисти....

Анонимен каза...

Много добър избор! Малко антиеснафско настроение в Троян. Браво!

Пол..... каза...

Определено не може да се угоди на всички,това е ясно,но аз лично искам да поздравя организаторите на празника със свежата идея.Аз не съм фенка на Милена,но съм слушала с удоволствие някои нейни парчета и убедена съм, всички които отидат да почетат празника ще останат доволни.Най-после нещо по-различно.Милена е много по-свежарска:)),на фона на Сашка,не мислите ли?

Анонимен каза...

А като съдържание програмата за празника каква ще е ,или нищо ново нищо интересно и ще се разчита на Милена?

Анонимен каза...

Офффф сега пък Милена!
Поканете някой свестен като Георги Христов, Маргарита Хранова, Силвия Кацарова, Глория ,Поли Паскова ако щете!Рок и ракия - страхотно попадение, няма що!

Анонимен каза...

Тоз отгоре взил да офкъ от Милена и да пробутва неква Поли Паскова...А Поли Пантев не щеш ли бе сульо и с Глория да дойде Кондьо и Кондюйца пфу че загубеняци..Евала за Милена!!!!!

една троянка на 35 каза...

Вижте какво открих в интервюто с Милена дето ни го препоръчват казаното е брилянтно и направо цели в десятката...Поздравявав всички троянски рокаджий!!!
"- Ти физически пропусна бума на чалгата. Не ти ли се струва, че се е просмукала вече навсякъде и няма оправия?
- Много гнусно. Според мен това дойде от селянията. Навремето като правех турнета из страната, мога да ти кажа, че хората бяха много по-цивилизовани, с изискано държане. А по селата още тогава се виждаха ония, селските “красавици”, от които после се пръкнаха фолкпевиците. Седят на една пейка или в някво заведение ,“облекани” в някакви кичови дрехи. Явно тоя селяшки дух е като на термитите. Те изяждат града. Насаждат простотията си. И тая гадна музика ...
Едно време тя само по селата се слушаше. Или трябва да си по-ниска писта човек, за да слушаш такава. Като видиш някой як селяндур, мие си москвича, отворил четирите врати, вътре касетофона бичи яко сръбско. Това беше върхът на селяндурщината. Сега гледаш някакво бентли и вътре същият селяндур. Абе, откъде дойде тоя селски комплексаризъм, кажи ми?"

Анонимен каза...

Много добре. Браво на организаторите. Нека има повече такива неща.

Анонимен каза...

Не забравяйте че в очите на "софиянци" ние винаги сме селяни,така че това интервю с Милена се отнася и за нас самите...
Но пък Милена можеше да се покани да пее на празника на града а не на празника на сливата,тъкмо бунтарския и дух щеше да пасне на честването че уж сме град от 140 години,или село от 14....
Тоя дето е мислил програмата,що не си е пуснал ПОНЕ една нейна песен и докато я слуша да се опита да си представи обстановката с казаните ракия,бабите в носии и Милена...Нещо май се не връзва...

Анонимен каза...

Аз като си взема едно уискинце с редбул4е в дискотеката и цяла нощ хаусче и ми стига

Анонимен каза...

Към по-горния и един още по-горен: не мога да разбера какво ще честваме - желанието да сме старомодни ли?

Анонимен каза...

Безидейни,тъпи,лишени от всякаква фантазия и вкус,това е истината за хората от Общината замесени в организирането на този прословут празник на сливата.
Ако ще и Джим Морисън от оня свят да върнат все ще е тая,пари на вятъра са.

Анонимен каза...

А не е ли по правилно или по-вярно празника вече да се казва "Празник на вносната слива",или "Празник на Сръбската слива",щото нали знаете че Троянска слива отдавна няма....

Пол..... каза...

Ти по-горния си от тия дето никога не си доволен/на.Ако не бяха поканили някой/,щеше да псуваш че нищо не се прави,ако бяха поканили дори и Джим Морисън от оня свят пак нямаше да си доволен.Знам,знам,знам,няма угодия,ама писна ми да знаете.Май е пълно от ония-неспасяемите....

Анонимен каза...

Рокаджии ми звучи като ракиджии! Н-н-наздраве...

Анонимен каза...

До тая отгоре:

А на тебе не ти ли писва да се слагаш навред,където и да погледна все твои коментари,все угодничиш,все се подмазваш?
Каква ти е целта,миня да ти даде 2 лева или да те почеше зад ушите?
Явно и ти си като тия тупани в общината и идея си нямаш как се прави мероприятие за да бъде интересно и посещаемо...
Ама като гледам и други хора ти го казват,само че явно си се вземала бая на сериозно...

Пол..... каза...

А на теб не ти ли омръзна да ми правиш забележки,като не те слушам.И кои са тези други,защото май си само ти.Ако щеш 100 пъти влез,псувай ме,обиждай ме,все тая.Не разбра ли че съм имунизирана към такива като тебе:).И може ли да ми кажеш как точно се слагам и на кой по-точно?Защото ако мислиш за Кмета,е,това е поредното доказателство,че явно нещо ти липсва,там горе над очите!Обясни подробно,цитирай ме,докажи...Айде чакам умнико...

Анонимен каза...

Само като ти гледам мазната физиономия в ляво,си ми ясна що за човек си...

Анонимен каза...

Сульо бил онзи дето офка, ами тая Милена к'ва е бе!? Има една свястна песен за всичките й години, носи се като вехтошарка с цялата мазнотията и кича по себе си!
Защо в Троян не се слуша българска фолклорна музика - най-подходящата за този празник?! Малко ли са ни тези изпълнители, че да се превърне "празникът" в още по-пиянска и наркоманска "среща"?

Анонимен каза...

Абе тая стара чанта за що ви е? Има две песни и това е! Ега ти празник ще стане! Милена+троянски сливовица! Ега ти съчетанието! Човек и да се напие добре не може в този град!

Анонимен каза...

Е па и аз тва разправям,ма тук само разбирачи.
По подходящо би било да има само фолклорни изпълнители.Милена може да пее на празника на Троян,барем някой загрее че има нужда да се посъбудим от летаргията...

Анонимен каза...

БРАВО НА АДМИНИСТРАТОРА С ПАРТИЍНА КНИЖКА...

Анонимен каза...

а ти що се не гръмнеш,а?

Пол..... каза...

До моя фен-я се успокой,не държа да ме харесваш,за мен това не е важно.Нали ти си красавец:)?Но пък за мен не черупката е важна а какво има вътре в нея:)))))

Анонимен каза...

видно е че в твойта няма нищо,или има,за да се подмазваш се иска само едно-да си плазмодий...

АРВи каза...

Пол, не се поддавай на провокации, моля те!!!!
Спечелен спор, няма! На този тип хора, нищо не можеш доказа! Не се хаби излишно!!!

Пол..... каза...

Знам АРВи,че спечелен спор няма.Потдадох се излишно,но този човек от месеци ме "ухажва" и днес не се стърпях та попрекалих с вниманието.Но приключих с него.Поздрави!!

Анонимен каза...

Моля ви се, дръжте се прилично, като хора притендиращи за култура и още нещо.На всички пишещи в този форум им достатъчно сивото вещество, за да могат да се изразяват добре без обиди.Когато обиждаш, значи си слаб и неможеш да се изразиш по подобаващ начин и да защитиш достойно своето мнение.Нищо неможе да се направи, поканата към Милена е отправена, договорен е и хонорарът, вероятно не е много голям, но неможе да се връщат нещата вече.Аз съм фенка на Милена, това момиче на времето се загуби в Рим и неможа да осъществи срещата си с известна група или певица не се сещам вече.Помня нейното появяване още като ученичка.Без музикално образование,с много упоритост и талант разбира се тя стана обичана певица, ноооооооооо подкрепям мнението на пишещите, че по- добре ще стои на Празника на Троян, отколкото на сливата.На сливовия празник трябва да има много танци, песни, хумор и т.н Леля Станка, баш Троянка

Анонимен каза...

Макар и късно,понеже доста време отсъствах,подкрепям мнението на Леля Станка и др.,че мястото на Милена не е на Сливата-там е нужен фолклор във всякакъв смисъл,там трябва да "ври" от фолклор.Самият първоначален замисъл на този празник бе такъв.После полека-лека стана друго....Но,за целта е нужен фолклор и съответна обстановка,а не казан пред паметника на Манифестантите и Ху---вината.Впрочем,някой да може да ми изпее автентична троянска народна песен?Черля!!! АЙ с-с-с-с....

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |