Цар Футбол: „Гарант” излъга „Тифани” и вдигна Купата на кмета

* Малкият и големият финал – равностойни и с дузпи * Голмайстор на турнира – Венци Кукенски със 7 попадения; най-техничен – Боби Иванов * Целият турнир – без „селски” номера и с много феърплей

ГОЛЕМИ ДЪЖДОВЕ СЕ ЛЯХА по време на тазгодишния турнир на малки врати „За купата на кмета на Троян” (31 май – 10 юни), организиран от Община Троян. Обаче на финала в петък, 10 юни, времето бе „на шест” – топло, слънчево и предразполагащо към добър футбол; още повече че двете последни срещи – за излъчване на шампиона и за 3-4 място, се играха буквално часове преди официалното откриване на Световното първенство в ЮАР. Допълнителен стимул бе и сравнително многобройната публика; да не забравяме, че на стадион „Чавдар”, домакина на проявата, продължават ремонтните работи по укрепване на свлачището и условия за зрителите почти няма, но това не можа да спре истинските запалянковци. Общо 14 отбора се включиха в тазгодишното издание на турнира.

В МНОГО МЪЖКИ И РАВНОСТОЕН ФИНАЛ отборът на „Гарант” (спонсориран от едноименната силна строителна фирма) „излъга” с дузпи коравия си съперник от „Тифани” (носещ името и подкрепян от популярното троянско кафене със същото име). Мачът завърши 2:1, като в редовното време до гол не се стигна. В спора за третото място – също изключително оспорван и също завършил с дузпи – тимът на „Бяла сила” (името няма връзка с Бялото братство на Учителя Дънов) надви „Ориндж каунти” (закачката в това название пък бе очевидна, понеже троянският Квартал на богатите /Ориндж каунти/ се оказа работническият жк „Черногор”). В редовното време „малкият финал” завърши 1:1, а при дузпите с по-здрави нерви се оказаха „белите”, които се поздравиха с победата – 3:2.

ОСВЕН С ГОЛЯМАТА БИТКА и равностойността на противниците, двете финални срещи, а и турнирът като цяло, ще се запомнят с още едно не (по-)маловажно нещо. Изключителната коректност и липса на секири, сиктири и тем подобни „селски” номера, с каквито бе изпъстрен предишният турнир – Коледният турнир 2009 в зала „Чавдар”; помним, че тогава в самия край на финалния мач дежурните полицаи предотвратиха масов въргал, а грозните сцени доведоха до прекратяване на срещата. Браво на момчетата за феърплея и интелигентното поведение! Браво и на реферите (Иван Лесидренски, Мишо Ангелов и Венци Кепов), които нито за момент не „изтърваха” играта.

КУПАТА НА КМЕТА 2010 разбира се връчи кметът Минко Акимов. А наред с отборните отличия за първите три тима – съответно „Гарант”, „Тифани” и „Бяла сила”, имаше и няколко индивидуални приза. Наградата за най-техничен състезател единодушно бе присъдена на Боби Иванов („Гарант”), а съотборникът му и капитан на тима Ивайло Тодоров бе определен за най-добър вратар. Голмайстор на турнира със 7 попадения пък стана ръстовият нападател на вицешампионите от „Тифани” Венци Кукенски. Награди имаше и за зрителите, от томболата с входните билети, а големият печеливш – ухилен до ушите представител на веселата ромска агитка – си тръгна с цветен телевизор.

И НАКРАЯ, НО НЕ ПО ЗНАЧЕНИЕ – няколко добри думи за организаторите на турнира. Без всякакво съмнение всички те заслужават похвала, а най-голямата е за мотора на проявата – отговорникът за спорта в общинската администрация и бивш играч от славните години на ФК „Чавдар” Кольо Стоименов. До догодина!

11 коментара:

Анонимен каза...

Въпросния турнир,повече от 30 години се провежда в Троян и е бе по-известен като Работнически турнир по футбол...

Ноооооо...

Дойде Миньо на власт и дупелизците веднага го изчеткаха.
Турнира вече е "Купата на кмета"....
Въпросния Стоименов от миналия Юни до сега това му е работата за която получава заплата!!!!
Да живее Комунизъма и издигането в култ на водачите!

Анонимен каза...

Прав си,но нека да има нещо което спада към спорта,макар и аз да се питам за какво е това!

пеле марадонски каза...

Какъв турнир,бе?Каква купа? Нищо и никакви градове като Мездра и Каварна са в първа лига. За сведение по времето на комунизма този турнир се наричаше работнически, а първият отбор /в който играеше и Стоименов/ стигна до четвърто място в Б група на България.Нямаше купа на кмета, ама имаше футбол.Иначе за дупелизците си много точен.Прав е и оня, който пита "за какво е всичко това".Ами имитация на дейност, активност и ...дупелизане.

Анонимен каза...

Аз пък констатирам напоследък, че дори и Миньо Глъф селянин е захитрял като стария айдук от село Желязна. Със сигурност догодина от ГЕРБ ще го обявят мандата му за успешен и ще се кандидатира пак. От БСП Дитко Желязненския ще издигне негов човек и пак едно и също.

Анонимен каза...

Захитрял той!
Нека си мисли че е хитър и да обявява квото си иска,но просто нямя кой да го избере вече...

Анонимен каза...

Питам пак:

Стоименов ,каква длъжност изпълнява ,че му се и плаща заплаат от нашите данъци?
Присвоиха си най-нагло името на работничекия турнир по футбол на малки врати,и го прекръстиха за да лижат на Миньо.
От миналия Юни до сега,колко спортни прояви се организираха за да си оправдае заплатата?

Миньо,махай се от Троян,ходи си на трапето!!!

Анонимен каза...

Какво ви е чудно. Стоименов подгъзваше преди на БСП, още по-преди на Цона Карадочева, а сега беше много активен в кампанията на ГЕРБ. Е, трябваше да му се отблагодарят с длъжност. И в общината се чудят за какво е там.

Анонимен каза...

Заменям чувство за хумор за повод за смях!!!!! АЙ с-с-с-с-с.......

Анонимен каза...

Не стига , че всичко беше голяма пародия ами и наще "организатори" много алчни излязоха . Не стига че всеки отбор внесе такса 100 лева ( което го няма никъде ) ами и нагли на всичкото отгоре , заградиха стадиона и пари да ни искат не мога да си обясня само с всичките събрани пари какво направиха ( това остава загадка ) и това , че турнира е бил толкова коректен е малко преувеличено лично аз гледах 4 мача на " Фламинго"(орешашките селяндури) и в тези мачове нямаше грам коректност ( както винаги когато играят) имаше само ритане грубо влизане псуване по съдията та чак на бой скачаха . Нямам думи просто ...

Анонимен каза...

за Стоименов - как що е там - дебне да не изпусне софра или общ.поръчка... как що е там?

Анонимен каза...

Ми нека някой да попита къде са ви отишли левчетата за участие и вход на митичното спортното съоръжение?
Бат Ви Сашо дето толкова години е несменяем,дали не се е плеснал доволно по шкембака и са си стиснали ръцете с другаря Стоименов,половината за мен-другата за теб!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |