РЕЗУЛТАТИ ОТ АНКЕТАТА: Троянци избраха „Писмо до Америка”

* Филмът ще бъде прожектиран на 2 март в читалищния салон, вход свободен * Втори в класацията е „Хиндемит”, трети – „Мила от Марс”

ПРИКЛЮЧИ ГЛАСУВАНЕТО в анкетата „КОЙ Е ФИЛМЪТ, КОЙТО ИСКАТЕ ДА ГЛЕДАТЕ?” (анкетата вървеше паралелно и в сайта на Община Троян). Според регламента тя определи филма, който троянската публика ще може да гледа на голям екран на 2 март вечерта в салона на градското читалище „Наука”. Прожекцията се финансира от Общината и е подаръкът й за троянци по случай националния ни празник, а доставчик е фирмата „А.С. Филм” на режисьора Андрей Слабаков по неговия проект „Пристигащо кино”.

РЕЗУЛТАТИТЕ. От 6-те предложени заглавия (само нови български филми, създадени след 2000 г.) най-много гласове събра лентата ПИСМО ДО АМЕРИКА” – 29 от общо 61 гласа. Сценарист и режисьор на „Писмо до Америка” (2000 г., драма) е Иглика Трифонова, а в главната роля е актьорът Филип Аврамов, познат ни и от шоуто „Царете на комедията” по Нова тв; участват още Петър Антонов, Мая Новоселска, Красимир Доков, Анди Барет, Ана Пападопулу, Жорета Николов. Предпочитанията на участниците в анкетата са отредили второто място на комедията „ХИНДЕМИТ” (2008 г.) на режисьора Андрей Слабаков – 22 гласа; на трето място е „МИЛА ОТ МАРС” (2004 г., драма) на режисьорката Зорница София - 7 гласа.

КАКТО ВЕЧЕ КАЗАХМЕ, избраният филм ще бъде прожектиран вечерта на 2 март в големия читалищен салон (точният час ще бъде обявен допълнително), вход свободен.

******

Няколко характерни мнения на участници в анкетата:

„Филмът, който си заслужава да се види на голям екран, е "Писмо до Америка". Невероятна история, невероятна родна природа и силата на една българска песен... Просто е задължителен за голям екран. Иначе "Мила от Марс" е приличен филм, "Хендемит" е уникална комедия, която за мен не е подходяща за голям екран, макар да е филм, който задължително трябва да се гледа...”

'Писмо до Америка'' е прекрасна история, от която всеки може да научи много. Гласувам за него”

• „Като чуя ново българско кино и се обривам. Все пак на 2 март съм в читалището, избирам комедията "Хиндемит" на режисьора Андрей Слабаков, и дано не се е изложил много.”

• „Така, като гледам новата вълна бозави БГ филми, никой не ги иска и Слабаков е тръгнал лично да ги предлага. Как един се не сети, че само глупости правят и опитът им за копиране и нагаждане на американски простотии с БГ действителността е абсурд?”

• „Андро Слабаков е най-добрият режисьор в България. Гласувам с две ръце за филма му "Хиндемит", защото отдавна го търся, но все удрям на камък. Подкрепям и идеята за кино в Троян…”

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |