Виладжия застреля крадец в околностите на Троян

* 64-годишният стопанин стрелял при самозащита, сочат първоначалните данни * Убитият е троянец, от ромски произход, 33-годишен, криминално проявен и осъждан * Стрелецът и съучастникът на апаша са задържани за 24 часа

В ПЕТЪК (12 ФЕВРУАРИ) СЛЕДОБЕД собственици на вили в околностите на Троян (в местността Райковското над града) се саморазправиха с двама обирджии от ромски произход, плячкосващи от известно време необитаемите им в студовете имоти. Потърпевшите погнали крадците и успели да хванат единия – 15 годишно момче, по-възрастният му авер обаче успял да се измъкне. Междувременно стопанката на един от имотите – 60-годишна жителка на Троян, се обадила в Районното управление на МВР (около 14:30 ч.). Малко по-късно виладжиите застигнали беглеца, но вместо да се подчини на преследвачите си, той почнал да ги заплашва и симулирал, че вади нож (по-късно се установило, че нож наистина е имало и заплахата е била съвсем реална - бел. Т21).

АГРЕСИВНОСТТА НА КРАДЕЦА довела до ответна реакция – единият от виладжиите, 64-годишният Кочо Кочев, съпруг на жената, подала сигнала в полицията, произвел два предупредителни изстрела със законно притежавания си пистолет „Макаров”. Апашът обаче продължил да настъпва и тогава последвал фаталният трети изстрел – куршумът попаднал в таза на престъпника. Пострадалият бил транспортиран във Филиала за спешна медицинска помощ (ФСМП) в Троянската болница, но малко по-късно починал; установено е, че той е от Троян, 33-годишен, криминално проявен и осъждан.

ПО СЛУЧАЯ Е ОБРАЗУВАНО досъдебно производство, а стрелецът, който е бивш служител в Държавно лесничейство - Черни Осъм, и 15-годишният крадец били задържани за 24 часа в предварителния арест. (Основната информация е от бюлетина на пресцентъра на МВР и е публикувана в сайта на вътрешното ведомство; очакваме подробности по тежкия инцидент от РУ на МВР – Троян – бел. Т21)

Т21

9 коментара:

Анонимен каза...

Сега ще вземат да осъдят човека. На бандюгите само това трябва да е отговора. И г-Н Кмета да се вземе в ръце и да се очисти от гадовете около него. Отдавна трябваше да го направи. Бой по главата за да те уважават.

Анонимен каза...

Стрелба по крадец рецидивист, вадещ нож - нормална реакция на самозащита.Човекът не е виновен,а е дал и предупредителни изстрели.Дано съдът не се поддаде на някакъв натиск - знае се, че мургавите, с подкрепата на разни измислени фондации и партии (като тая на наглеца Дон Цеци), финансирани кой знае от кого и защо, ги умеят тия неща (натиска върху органите на реда).Дано.Да се защитиш от крадеца, посягащ на имота и личната ти неприкосновеност, това е справедливост и ред. Справедливост и ред - нищо друго!А справедливостта и редът трябва да се толерират, а не наказват.

иванко каза...

Само така.Мръсен циганин. Само да не направят нещо на човека. И до кога ще ги титулуваме римляни/роми/ Мръсни цигани.

Анонимен каза...

Разбира се, че справедливостта не бива да се наказва.Кочо Кочев не е виновен.Ако го осъдят какъв пример се дава.Крадете колкото ви се иска-страшно няма.А и да попитам какво би се случило ако той не бе стрелял,а крадеца го беше убил евентуално?Кой щеше да е виновника-пак той ли?

Анди каза...

Мангалите са сред нас. Те злоупотребяват с българскя народ.А Георги Първанов си стои в БОЯНА и бездейства.А България се разпада малко по малко!!!

Анонимен каза...

До Анди: Човек, ти какво очакваш от Първанов. Ако не знаеш - презимето му е Седефчов.

Анонимен каза...

Hvala na toz balkanjia,hvala
Shte sleda s interest razvoia
Shte mu pomagam
Imam pari
Imam dobri advokati
Dashteria mi raboti v goliam USA vestnik,shte poblikuva vsichko

Анонимен каза...

Честно да Ви кажа, и аз да бях на Кочев на мястото и аз бих направил това.Абсолютна самозащита.Дано да го оправдае съдът, защото циганите "мръсни" са плъзнали навсякъде.Просто си го е търсил.Още един двама като последват пътя на циганският си брат ще се замислят, защото са страхливи мръсни цигани.Ако се наложи ще направим и подписка в защита на Кочо Кочев.Мисля, че ще имам достатъчно самишленици.

Анонимен каза...

Аз също подкрепям варианта за добър край на делото чрез подписка. Считам, че съдът ще вземе под внимание всички обстоятелства и ще отсъди справедливо.Кочо Кочев няма вина.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |