В Шошковата къща зарадваха 14 деца със специални потребности

НА 3 ДЕКЕМВРИ – Международния ден на хората с увреждания, Общинският педагогически център (Шошковата къща) в Троян, ръководен от Ценка Петрова, зарадва 14 деца със специални образователни потребности от цялата община. Екипът на центъра, заедно с ресурсните учители и възпитаници на групата по изобразително изкуство (към Центъра) бяха подготвили за гостенчетата си бои, картони, флумастери, бели керамични фигурки и най-различни други арт материали, с които заедно изработиха коледни играчки за елхата и нарисуваха коледни картички. Разбира се – накрая за всички имаше почерпка и музикален поздрав от групата на Стефан Лавчиев.

„ИСКАМ СПЕЦИАЛНО ДА БЛАГОДАРЯ на отзивчивите спонсори – семейството керамици Антоанета и Цветан Цочеви, които ни осигуриха керамичните фигурки, и фирма „Вектор”, коментира пред Т21 г-жа Петрова. Директорката припомни, че в Центъра са се записали 595 деца (в 38 групи) и с тях се занимават 4-ма щатни учители и 16 на граждански договор, като заниманията са напълно безплатни (Общинският педагогогически център в Троян получава субсидия от държавния бюджет – по формулата на училищата, и не натоварва общинската хазна – бел. Т21).

Т21
Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |