Спипаха по сигнал дистрибутор на нелегални цигари

* 34-годишния троянец Д.П.Д. го грози затвор до 3 години и солена глоба

След акция по подаден на 22 октомври сигнал оперативно-следствена група от РУ на МВР – Троян обискирала дома и складови помещения на 34-годишния троянец Д.П.Д. Открити и иззети били около 2000 кутии цигари без бандерол от чуждите марки „Assos”, „Парламент” и „LM” и от най-популярната българска марка – „Виктори”. Версията на полицията, че Д.П.Д. е дистрибутор на незаконната стока и снабдява с нея търговци на дребно от района, била потвърдена от проведената специализирана полицейска операция в няколко търговски обекта в Троян; в три от обектите били установени и иззети общо 320 кутии цигари без бандерол, доставени от Д.П.Д. Срещу незаконния дистрибутор е образувано досъдебно производство по чл. 234 от Наказателния кодекс (НК), предвиждащ затвор до 3 години и глоба до 10-кратния размер на пазарната цена на продаваната стока, както и лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |