Троянка представя България на среща в Синая под егидата на ЮНЕСКО

УРЕДНИЧКАТА в уникалния за страната троянски Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства (МНХЗПИ) – Десислава Вутова, ще представя България на 7-дневната работна среща, организирана под егидата на ЮНЕСКО и озаглавена „Метаморфози” (20-27 юли). Домакин на проявата е град Синая, Румъния. Работната среща ще се занимава с темата за европейската културна идентичност, като в нея ще се включат 15 младежи от Централна и Югоизточна Европа (от Балканите ще участва само румънски представител и нашето момиче). „Метаморфози” предшества по-голям проект, който ще стартира догодина и също ще е под егидата и с подкрепата на ЮНЕСКО.

В СИНАЯ троянката ще направи пространна мултимедийна презентация на МНХЗПИ, което ще бъде и една чудесна реклама на Троян и България. Десислава Вутова получила правото да е българският представител в „Метаморфози”, тъй като единствена в страната отговоряла на трите изисквания на организаторите – да е музеен работник и да знае отлично английски и румънски език. Г-жа Вутова е завършила „Балканистика” във Великотърновския университет и от 2005 г. работи като уредник в МНХЗПИ. Тя е автор на музейната изложба, представяща небесната покровителката на Троян - св. Петка (изложбата бе открита на Петковден 2008 г. и може да се види до 30 септември 2009 г.). 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |