Майката: „Стършела и Минко ме предупреждаваха, че може да ги очистят”

„СТРАХ МЕ Е И ЗА ЖИВОТА на най-малкия ми син, последния – Виктор, само той ми остана!” Това изплака пред T21 троянката Виолета Минкова, майката, изгубила миналата година двама сина – Пламен Ангелов-Стършела (37 г.) и Минко Генчев (27 г.). Виктор, най-малкият брат, е на 19 години и живее при майка си.

СТЪРШЕЛА – АТРАКТИВНИЯТ МОТОРДЖИЯ, основател и водач на троянското мотобратство „Синове на Тангра”, брат му Минко (Минчо), техният приятел от мотобратството Данаил Стоянов (24 г.) и 17-годишната Цветомира Цветанова (ученичка в СХУПИ – Троян, приятелка на Минко) загинаха в морето край Силистар, община Царево. Според официалната версия четиримата са се удавили – момичето по невнимание паднало от високия бряг и тримата мъже скочили да го спасяват; но морето било много бурно и всички загинали. Хората си спомниха и старото поверие, че на този ден, 2 август (Илинден по стар стил) морето винаги взема жертва. За погребението в Троян на 6 август 2008 г. пристигнаха стотици рокери от мотобратствата в цялата страна, а подобна масова траурна процесия градът ни не помни.

ОЩЕ ТОГАВА ОБАЧЕ НЯКОИ ОТ РОДНИНИТЕ на загиналите, а и техни приятели моторджии изразиха съмнения в официалната версия и предположиха, че Стършела и приятелите му може да са убити – за отмъщение, за прикриване на някаква страшна тайна и т.н. От полицията обаче категорично отхвърлиха подобна вероятност. Но сега, година по-късно, майката на Пламен и Минко отново повдига въпроса.
ПОПИТАХ ВИОЛЕТА КОЙ И ЗАЩО БИ УБИЛ СТЪРШЕЛА. „Пламен непрекъснато вадеше кирливите ризи на разни хора – може да е някой от засегнатите”, бе отговорът й. Майката припомни и друго – Стършела бил яростен враг на употребата и разпространението на наркотици, даже на няколкото големи мотосъбора, организирани от него (край с.Дебнево, на Къпинчо до Троян и на Айдушкото сборище под Беклемето), въвел строг контрол и не допускал дрогирани участници; не било чудно, ако обяснението може да се намери в тази посока.

А ДАЛИ Е ВЪЗМОЖНО убийците да са от моторджийските среди? Виолета не изключи подобна версия, но бе категорична, че никога не е обвинявала моторджиите, каквито думи й били приписани миналата година в пресата и заради което си имала много неприятности; даже, довери ни тя, малко след смърта на Стършела и Минко двама маскирани я причакали пред троянския й апартамент на ул. „Симеон Велики” и я пребили жестоко. Виолета категорично отрече и други писаници във вестниците – че била изоставена и забравена от синовете си, че нямала връзка с тях и т.н. „Това са пълни глупости! Той горкият (Стършела) с мен споделяше всичко, обичаше ме много. И ми се доверяваше напълно, само на мен – една негова приятелка го заряза и той единствено пред мен сподели, плакал ми е на рамото, направо се беше поболял от мъка”, разказа майката.

ВИОЛЕТА НИ ДОВЕРИ И ДРУГО: „Двамата – Стършела и Минко, непрекъснато ме предупреждаваха, че ще стане нещо с тях, че може да ги очистят”. Защо, как така ще ги очистят, кой – бе недоумението ни. Пояснението: „Защото не си траеха и бяха трън в очите на куп хора, включително и на онези, дето не бяха от Троян, но членуваха в троянското мотобратство и след смъртта на Стършела изповзеха какво ли не”.

МАЙКАТА СПОДЕЛИ и един странен факт. Емил Паришев, брата на Сършела по бащина линия, присъствал на аутопсията в Бургас и с очите си видял, че в дробовете на Пламен нямало вода; или с други думи – брат му е бил мъртъв (убит), преди да попадне в морето?!


Генадий Маринов

П.П. Разбирам и съчувствам на мъката на майката, загубила в един ден двамата си сина. Разбирам и това, че страданието поражда съмнения, нерядко неоснователни. Но, струва ми се, някои от нещата, които Виолета Минкова ни разказа, будят размисли. Както и подозрения, че около смъртта на четиримата троянски младежи на 2 август 2008 г. край Силистар може да има нещо скрито и нечисто.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |